Η καλύτερη horror σειρά των τελευταίων ετών επιστρέφει με sequel εξίσου τρομακτικό
Βρείτε μας στο

Πάνε δύο χρόνια από την κυκλοφορία του Haunting of the Hill House στο Netflix και είχε περάσει ανησυχητικά μεγάλο χρονικό διάστημα, σε βαθμό που είχαμε ξεχάσει τι μας είχε προκαλέσει αυτή η σειρά.

Και πάνω που σκεφτόμασταν τι να κάνουν άραγε εκείνα τα παιδιά που τη δημιούργησαν – ο Μάικ Φλάναγκαν κυρίως – και γιατί δεν έχουν βγάλει ακόμα δεύτερη σεζόν, το Netflix είπε να μας υπενθυμίσει τα καθέκαστα.

Ποια είναι αυτά; Ο μέγιστος genuine τρόμος κατά βάση. Και γύρω απ΄αυτόν όλα τα υπόλοιπα. Όσοι θυμάστε, στο The Haunting of Hill House είχε την άρρηκτη σχέση μιας οικογένειας με το σπίτι που μεγάλωσαν τα παιδιά, τα οποία έδειχναν εγκλωβισμένα στην ενήλικη ζωή τους απ΄όσα έζησαν και ιδίως από τον θάνατο της μητέρας τους σε αυτό το σπίτι.

Στο τέλος της πρώτης σεζόν είχαμε και την τεράστια ανατροπή, όπου αποκαλυπτόταν ότι η μικρότερη και – spoiler alert- νεκρή αδελφή ήταν τελικά το στοιχείο όλων, ακόμα και του ίδιου της του εαυτού όσο ζούσε, σε μια συνθήκη απόλυτης κατάργησης της έννοιας του χρόνου.

Κάνουμε εδώ μια παύση για εκείνους που έχουν ξεχάσει εντελώς τι είχε γίνει και να θυμηθούν.

Το Haunting of the Hill House θα κάνει την καρδιά σου να τρέμει σε κάθε σκηνή

Η καλύτερη horror σειρά των τελευταίων ετών επιστρέφει με sequel εξίσου τρομακτικό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Τέλος παύσης, συνεχίζουμε στην κανονική ροή. Η δεύτερη σεζόν φαίνεται πως δεν θα είναι δεύτερη σεζόν, μα μια εντελώς διαφορετική ιστορία στοιχειών, σε ένα άλλο σπίτι, με μια άλλη οικογένεια να ταλανίζεται από τα φαντάσματα των δεσμών της.

Στο trailer του The Haunting of Bly Manor βλέπουμε μια νέα ιστορία τοποθετημένη στην Αγγλία του 1980, σε μια έπαυλη, που έχει όλα τα κλισέ χαρακτηριστικά ενός σπιτιού όπου το υπερφυσικό βρίσκει πρόσφορο έδαφος και ανθίζει.

Εκεί θα βρεθεί μια Αμερικανίδα νταντά που θα προσληφθεί από τον Χένρι, θείο δύο ορφανών παιδιών που οι γονείς τους πέθαναν. Προφανώς το πώς και γιατί δεν αποκαλύπτεται, ενώ κάτι μας λέει πως κι εδώ ο δημιουργός θα επιλέξει να παίξει σε δύο χρονικά επίπεδα, ένα στην παιδική ηλικία των δύο ορφανών κι ένα στην ενήλικη κατάστασή τους.

Σύμφωνα με τη σύνοψη του Netflix, σε αυτό το σπίτι που έχει σεφ, κηπουρό, οικονόμο και γενικά ένα υπηρετικό προσωπικό όπως κάθε πλούσιας οικογένειας, η νταντά θα βρεθεί μέσα σε έναν κυκεώνα αποκαλύψεων σχετικά με το σκοτεινό παρελθόν που σκεπάζεται από ένα πέπλο αγάπης και απώλειας.

«Εδώ το να είσαι νεκρός δε σημαίνει κι ότι απουσιάζεις», λέει χαρακτηριστικά η σύνοψη και αυτή η ατάκα αρκεί για να μας ιντριγκάρει αφάνταστα. Άλλωστε, η ανθολογία των Haunting ξεκίνησε με τον πήχη στο υψηλότερο επίπεδο για τα δεδομένα μιας μίνι σειράς, σε βαθμό που κατατάσσεται στην κορυφή των horror σειρών που έχουμε δει τα τελευταία 3-4 χρόνια. Και δεν είναι λίγες αυτές οι σειρές.

Το Haunting of Bly Manor θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα στις 9 Οκτωβρίου και ήδη συγκεκριμένα στιγμιότυπα από το trailer μεγεθύνουν τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις από τους fans του είδους.