Cobra Kai: Πάνω που λες ότι δε μπορεί να γίνει καλύτερη, η τρίτη σεζόν σε απογειώνει
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Cobra Kai: Πάνω που λες ότι δε μπορεί να γίνει καλύτερη, η τρίτη σεζόν σε απογειώνει

Σχεδόν κάθε επεισόδιο έχει κι από τουλάχιστον μια σκηνή που νιώθεις ότι θες να πανηγυρίσεις.

Μια από τις μεγάλες απορίες για τη συνέχεια του Cobra Kai, ίσως η μεγαλύτερη όλων, δεν αφορούσε στο τι θα συμβεί με τον Μιγκέλ μετά το σοκαριστικό clliffhanger της δεύτερης σεζόν.

Η απορία αφορούσε στο εξής: μήπως η μεταφορά της σειράς στη στέγη του Netflix την κρατήσει στάσιμη και βαλτώσει; Μήπως, όχι απαραίτητα πέσει το επίπεδο, αλλά γίνει μονότονα ίδιο;

Από το πρωί της 2ας Ιανουαρίου αυτή η απορία εξανεμίζεται κι αυτό γιατί η τρίτη σεζόν έγινε διαθέσιμη στην πλατφόρμα και αυτό που είδαμε είναι κάτι που θες χρόνο και κανονική συχνότητα στους σφυγμούς σου για να το περιγράψεις. Κι ο υπογράφων δεν διαθέτει αυτά τα στοιχεία, καθώς τούτες οι λέξεις γράφονται ακόμα υπό την επήρεια της τελευταίας σκηνής που είναι από τα πιο δυναμικά φινάλε που μπορώ να θυμηθώ.

Πριν φτάσουμε όμως σε αυτό που γίνεται στο τέλος, ας δούμε τι εξελίσσεται 2 βδομάδες μετά το ατύχημα του Μιγκέλ και μέχρι να δούμε κάτι που δημιουργεί μια πλήρωση και μια τεράστια ικανοποίηση σε όσους εξ ημών έχουμε αναπτύξει δεσμούς με αυτή την υπόθεση από τα μικράτα μας.

Όλοι προφανώς προσπαθούν να βρουν ένα στέρεο έδαφος για να πατήσουν μετά από τον μεγάλο τσακωμό ανάμεσα σε Μιγιάγκι-Ντο και Κόμπρα Κάι στο σχολείο της Κοιλάδας. Κι αν για τον Τζόνι Λόρενς ή τον γιο του Ρόμπι είναι μια γνώριμη κατάσταση αυτή η κινούμενη άμμος, για τον Λαρούσο και την οικογένεια του δεν είναι.

Ο Λαρούσο θεωρεί εαυτόν υπεύθυνο για το ότι ο Μιγκέλ είναι σε κώμα, αλλά και γιατί ελευθέρωσε ένα τέρας μέσα στον Ρόμπι που κατέληξε στη γεμάτη μίσος κλωτσιά προς τον Μιγκέλ. Κι επειδή στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, ο Κριζ έχει αναλάβει ολοκληρωτικά το ντότζο του Κόμπρα Κάι και γαλουχεί τους μαθητές σε ακόμα πιο εγκληματική ψυχολογία και συμπεριφορά. Και το κάνει έχοντας απόλυτη γνώση της εύθραυστης ψυχικής τους κατάστασης.

Γνωρίζει τι να πει στον καθένα για την αντίπαλη πλευρά, ώστε να ενεργοποιηθεί το σημείο εκείνο του εγκεφάλου που καταργεί τη λογική και αφήνεται πλήρως στο συναίσθημα. Τα αποτελέσματα αυτής της εκπαίδευσης μπορεί να μην είναι εξίσου ολέθρια σε αυτή τη σεζόν, αλλά μέχρι το 8ο επεισόδιο έχουν πολύ πιο επικίνδυνες προοπτικές.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Γίνεται όμως κάτι άλλο, μια αντίστροφη ψυχολογία. Όσοι έχουν μέσα τους ψήγματα εκπαίδευσης από τον Λόρενς, νιώθουν ότι κάτι χτυπάει εσωτερικά απέναντι στα διδάγματα του Κριζ και σταδιακά οδηγούνται στην πλευρά του καλού.

Ένα καλό που ο Κριζ δεν είναι πια σε θέση να εντοπίσει. «Δεν υπάρχει καλό, δεν υπάρχει κακό, υπάρχουν μόνο αδύναμοι και δυνατοί» λέει. Και πάνω σε αυτή τη φράση χτίζεται όλο το backstory του που έχουμε για πρώτη φορά σε αυτά τα 35-40 χρόνια που υπάρχει το σύμπαν του Κόμπρα Κάι.

Εξανθρωπίζεται αρκετά ο Κριζ σε αυτή τη σεζόν, αποκαλύπτεται το origin του και τα βιώματα που τον έκαναν να αποκτήσει αυτή τη φιλοσοφία ζωής, βλέπουμε για πρώτη φορά τον μέντορα του.

Ο Τζόνι Λόρενς δεν έχει πει όμως την τελευταία του κουβέντα μαζί με τον Μιγκέλ που έχει μπορέσει να ορθοποδήσει, ενώ και ο Λαρούσο βλέπει πως πια απαιτούνται άλλες τακτικές. Εν μέσω αυτού του ανεμοστρόβιλου, έχουμε την επανεμφάνιση της Άλι, της κοπέλας που γέννησε την κόντρα ανάμεσα σε Λόρενς και Λαρούσο, έχουμε τον Ρόμπι να καταλήγει αναμενόμενα στις ανοιχτές αγκάλες του Κριζ και η καταμέτρηση συνεχίζει.

Πραγματικά, κάθε επεισόδιο του Cobra Kai μπορεί να σε πάει από το ζενίθ στο ναδίρ, κι αυτό το κάνει ηθελημένα, όχι γιατί η πλοκή μπορεί να έχει κενά σημεία. Είναι παράξενα κι απροσδόκητα έγκυρη η πορεία της σειράς από την πρώτη σεζόν και συνεχίζει να ξαφνιάζει με την τρίτη που υπερβαίνει τις προσδοκίες και κάθε προηγούμενο.

Καθώς έχει δομηθεί μια συγκεκριμένη σχέση με τον θεατή και μόλις λίγους μήνες από την ενσωμάτωση της στο Netflix που απογείωσε τον μύθο της, με πολλούς να έχουν φρέσκα όλα όσα συνέβησαν στις δύο σεζόν που προηγήθηκαν, τα όσα βλέπουμε στον τρίτο κύκλο εντείνουν την πόρωση με το Cobra Kai!