Επιτέλους: Το Netfilx έφερε στην Ελλάδα μία από τις κορυφαίες ταινίες του 21ου αιώνα...
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Επιτέλους: Το Netfilx έφερε στην Ελλάδα μία από τις κορυφαίες ταινίες του 21ου αιώνα…

Οι νέες... συμμαχίες της διάσημης πλατφόρμας αποτελούν τον ορισμό του «κίνηση-ματ».

Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά το μεγάλο «ξεπέταγμα» του Netflix  (που μέσα σε μικρό διάστημα κατέκτησε, τρόπον τινά, όλο τον κόσμο) ήταν χρόνια μεγάλης αγάπης ανάμεσα σε αυτό και την Marvel.

Την ίδια στιγμή άλλωστε που η τελευταία μεγαλουργούσε κινηματογραφικά μέσω της δόμησης του ενιαίου σύμπαντός της, το Netflix είχε αναλάβει την τηλεοπτική της γιγάντωση. Ειδικά, το «Daredevil» που μας παρουσίασε το Netflix αλλά και μερικά άλλα σίριαλ, όπως το «Jessica Jones» και το «Punisher», έφτιαξαν ένα τηλεοπτικό μαρβελικό σύμπαν που για πολλούς κοίταζε στα μάτια το αντίστοιχο κινηματογραφικό.

Όσο τα χρόνια περνούσαν, η αγάπη του Netflix με την Marvel εδραιωνόταν. Οι κινηματογραφικές δημιουργίες του υπερηρωικού κολοσσού άρχισαν να κάνουν παρέλαση από τη γνωστή πλατφόρμα και, ούτε λίγο ούτε πολύ, η τελευταία υπήρξε η άτυπη τηλεοπτική στέγη της Marvel.

Επιτέλους: Το Netfilx έφερε στην Ελλάδα μία από τις κορυφαίες ταινίες του 21ου αιώνα...

Όμως τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία τον τελευταίο καιρό. Οι streaming πλατφόρμες άρχισαν να ξεπηδούν η μια μετά την άλλη, την στιγμή που η πανδημία επιτάχυνε τα πράγματα προς το να αποτελέσουν αυτές το μεγάλο νέο Μέσο. Η Disney (στην οποία ανήκει η Marvel) δεν θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια.

Και κάπως έτσι, το Netflix γνώριζε πως με το τέλος του 2020, η βασική του επαφή με το υπερηρωικό σινεμά θα χανόταν. Και πράγματι, αν προσέξει κανείς, η Marvel σταδιακά αποσύρει κάθε δημιουργία της από εκεί για να την μεταφέρει στο Disney Plus.

Οι κινήσεις του Netflix για τη «διόρθωση» αυτής της πραγματικότητας έπρεπε να είναι άμεσες και στοχευμένες. Και εκ του (εκκωφαντικού) αποτελέσματος, μάλλον ήταν…

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Άπειροι συνδρομητές της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας streaming στον κόσμο παρατήρησαν με ενθουσιασμό ότι τον τελευταίο καιρό το σημαντικότερο και πιο επιδραστικό blocbuster του 21ου αιώνα βρίσκεται στους κόλπους του Netflix- και είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

Η ταινία δεν χρειάζεται φυσικά ιδιαίτερες συστάσεις: μιλάμε για το «The Dark Knight» του 2008, την περιπέτεια του Κρίστοφερ Νόλαν που κατά πολλούς (όσους, δηλαδή, έχουν σώας τας κινηματογραφικάς φρένας…) είναι η καλύτερη υπερηρωική ταινία όλων των εποχών, η δημιουργία που καθόρισε για πάντα το genre.

Και εντάξει, δεν λέμε: καλά περνάμε βλέποντας και τις περιπέτειες του Iron Man ή του Thor που μέχρι πρότινος δέσποζαν στην πλατφόρμα του Netflix, αλλά εδώ μιλάμε για άλλου επιπέδου καταστάσεις: το «The Dark Knight» είναι μια ιστορία μόνο του.

Φυσικά, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Το άνοιγμα του Netflix στην κινηματογραφική DC ήταν ευρύτερο. Η «Dark Knight Trilogy» προστέθηκε ολόκληρη -και οι μαραθώνιοι, πλέον, με Batman Begins, Dark Knight και Dark Knight Rises κρίνονται επιβεβλημένοι μέχρι ολικού… καψίματος-, οι ταινίες του Τιμ Μπάρτον (το “Batman” και το “Batman Returns” δηλαδή) διαμόρφωσαν την τέλεια «μπατμανική» πεντάδα, η έλευση του πρώτου Wonder Woman επικύρωσε τη συμμαχία με την DC και σύντομα αναμένεται συνέχεια: από εκεί που η Marvel «φώλιαζε» μέσα στο Netlix, σύντομα θα πρόκειται για την απόλυτη φωλιά της μεγάλης της ανταγωνίστριας.

Το μέλλον βέβαια κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει. Η έλευση του HBO Max ενδέχεται να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα όσον αφορά τις πρόσφατες δημιουργίες της DC.

Μέχρι τότε, ωστόσο, το Netflix μπορεί να περηφανεύεται πως στο εσωτερικό του φιλοξενούνται οι πιο ιστορικές υπερηρωικές δημιουργίες και ανάμεσά τους η σημαντικότερη, η επιβλητικότερη όλων: το «The Dark Knight».

Ίσως, το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεπεράσει έναν επώδυνο χωρισμό μία πλατφόρμα και να οδηγηθεί εκ νέου στο φως, είναι μια απροσδόκητη συμμαχία με τον Σκοτεινό Ιππότη…