Δράση, μυστήριο, γέλιο: 3 κορυφαίες σειρές που μπορείς να δεις δωρεάν στο Ertflix (Vid)

Cinobo, Netflix, Disney Plus, Amazon Prime, Hulu, HBO, εντάξει, δεν είναι να το συζητάμε: οι streaming πλατφόρμες είναι ο σύγχρονος τρόπος για να βλέπεις τηλεόραση. Και τι τηλεόραση, έτσι; Βιώνουμε άλλωστε τόσο ποιοτικές τηλεοπτικές στιγμές που οι πλατφόρμες έχουν έρθει την καταλληλότερη περίοδο στις ζωές μας. Φυσικά, για να προλαβαίνεις να τα βλέπεις όλα πρέπει να πληρώνεις και τις αντίστοιχες συνδρομές. Αυτό είναι ένα μικρό αγκαθάκι στην όλη (υπέροχη κατά τα άλλα) φάση.

Βέβαια, τον τελευταίο καιρό έχει σκάσει μια streaming πλατφόρμα που είναι δωρεάν για όλους μας και που σε επίπεδο περιεχομένου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλες τις υπόλοιπες που προαναφέρθηκαν. Ο λόγος για το Ertflix, την πλατφόρμα της ΕΡΤ που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το περιεχόμενό της χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να… έχεις ίντερνετ!

Πρόσφατα, φιλοξενήσαμε ένα θέμα με τρεις κινηματογραφικές προτάσεις από το Ertflix που δείχνουν το πρωτοκλασάτο περιεχόμενό του. Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε το ίδιο και αναφορικά με τις τηλεοπτικές σειρές της πλατφόρμας.

The Office

Το βρετανικό, το original. Διότι μπορεί στα ευρύτερα κοινά να έκανε πάταγο η αμερικάνικη εκδοχή του με τον Στιβ Κάρελ (και δικαίως, μιας και πρόκειται για σπαρταριστή κωμωδία) ωστόσο το πρωτότυπο «The Office» είναι βρετανικό, κρατάει μόλις δυο σεζόν και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις του έτσι κι αλλιώς γεμάτου δημιουργική έμπνευση Ρίκι Ζερβέ. Η απόλυτη παρωδία των εργασιών χώρων, άντερο δεν σου μένει από τα γέλια…

Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό

Η κλασική σειρά με τον Ντέιβιντ Σάτσετ στον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, μάλλον η πιο διάσημη και χαρακτηριστική μεταφορά των περιπετειών του χαρακτήρα της Αγκάθα Κρίστι και κατά γενική ομολογία και η καλύτερη. Αγέραστη αν και κλασική, σπιρτόζικη και απολαυστική, μπορεί να μην εμπεριέχονται στο Ertflix όλα τα επεισόδιά της αλλά οι 35 περιπέτειες – επεισόδια του Ηρακλή Πουαρό θα σας κάνουν να μην μπορείτε να ξεκολλάτε. Όταν θα τα δείτε όλα βέβαια, θα χρειαστείτε ένα υποκατάταστατο. Αλλά μην ανησυχείτε, έρχεται και η τρίτη πρότασή μας που είναι ό,τι πρέπει…

Επιθεωρητής Μεγκρέ

Δύο κύκλοι, τέσσερα επεισόδια, περίπου 1,5 ώρα το κάθε επεισόδιο και παραγωγή του BBC: σειρά στα πρότυπα του «Sherlock» με άλλα λόγια. Ο Ρόουαν Άτκινσον παίρνει πάνω του τον χαρακτήρα του ιδιόρρυθμού Επιθεωρητή Μεγκρέ και δίνει ερμηνευτικά ρέστα, η ατμόσφαιρα και το σενάριο κάνουν παπάδες και εν τέλει το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα απολαυστικό. Όσοι την βρίσκουν με ιστορίες μυστηρίου από άλλες εποχές δεν παίζει να μην τρελαθούν με αυτόν τον «Επιθεωρητή Μεγκρέ».