Ο Captain America του Κρις Έβανς δεν τελείωσε από το MCU: Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή του;
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Ο Captain America του Κρις Έβανς δεν τελείωσε από το MCU: Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή του;

Από κει που θεωρούσαμε ότι ο κύκλος του είχε κλείσει, ενδέχεται να υπάρχει μια ακόμα ευκαιρία να τον δούμε ως Captain America.

Στο φινάλε του Endgame ο Στιβ Ρότζερς μπαίνει στο κβαντικό βασίλειο, επιστρέφει τις Πέτρες Αιωνιότητας στα σημεία που τα πήραν και μένει εκεί για να ζήσει τη ζωή που ήθελε με την Πέγκι.

Όταν επανεμφανίζεται, είναι πια ηλικιωμένος και παραδίδει την ασπίδα του στον Σαμ για να αναλάβει αυτός το legacy του. Ο πρώτος Εκδικητής βγάζει τη στολή και δίνει τέλος σε μια πορεία 8 ετών και 7 ταινιών. Ο Κρις Έβανς είχε πει ότι θα τελείωνε με τον ρόλο και το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Όμως, σε αντίθεση με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που είδαμε να πεθαίνει ως Τόνι Σταρκ, ο Έβανς δεν πέθανε. Αυτό αφήσε σκέψεις επαναπροσέγγισης για την Marvel και τα αδέρφια Ρουσό, πολλώ δε από τη στιγμή που είχε εγκαινιαστεί η αναμόχλευση του κβαντικού βασιλείου και του multiverse, το οποίο θα δούμε επισταμένως από το δεύτερο Dr. Strange κι έπειτα.

Οι συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στις δύο πλευρές και έχουν θετικό κλίμα, ανοίγουν μια κουβέντα για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο Κρις Έβανς και με ποια μορφή. Θα τον δούμε ως γέρο Ρότζερς και ενδεχομένως να εμφανιστεί για λίγες σκηνές μέχρι να δούμε τον θάνατο του από γηρατειά; Θα τον δούμε να εμφανίζεται για να στηρίξει τον Σαμ και να εμπνεύσει σε έναν κόσμο όπου αναδύεται ο νασιοναλισμός; Ή μήπως θα τον δούμε μέσα σε κάποιο παρελθόν, σε κάποιο σύμπαν που απορρέει από είσοδο στο κβαντικό βασίλειο;

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετά σενάρια που σχετίζονται και εξαρτώνται από την εξέλιξη της σειράς The Falcon and the Winter Soldier στο Disney+, αλλά και με το Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Πιθανότητες και κατευθύνσεις προβλέπεται να δώσει και η σειρά Loki, όπου σύμφωνα με το trailer, θα δούμε τον Λόκι να βρίσκεται στην TVA (Time Variance Authority), μετά την ανατροπή του παρελθόντος και την διαφυγή του από τους Εκδικητές.

Ο Κρις Έβανς έκανε τον Captain America τον καλύτερο υπερήρωα που έχουμε δει στο σινεμά

Ο Captain America του Κρις Έβανς δεν τελείωσε από το MCU: Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή του;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Το ζουμί βρίσκεται κυρίως στην τρίτη ταινία Ant-Man, αφού στις υπόλοιπες περιπτώσεις το σενάριο θέλει τον Captain America να λειτουργεί ως ένα σύμβολο εποχής για τη μάχη απέναντι στον Μπάρον Ζίμο, τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Ντάνιελ Μπριλ στο Civil War, ο οποίος πιθανότατα να επανέλθει στη σειρά The Falcon and the Winter Soldier.

Στο τρίτο Ant-Man θα μας συστηθεί λογικά σε κινηματογραφικό επίπεδο ο χαρακτήρας του Kang του Κατακτητή, ενός villain που δεν απέχει πολύ από το μέγεθος του Thanos. Είναι προφανές πως σε μια τέτοια περίπτωση, η μυθολογία του Ant-Man θα γεννήσει με τη σειρά της μια νέα μάχη Εκδικητών έναντι ενός Κακού, μιας και κινηματογραφικά τουλάχιστον, δεν είναι κεφαλαιοποιήσιμο να τον αντιμετωπίσουν μόνοι τους ο Σκοτ και η Χόουπ.  Άρα μπορεί να μιλάμε για ένα πέμπτο Avengers.

Εδώ λοιπόν το σενάριο λέει το εξής: ο Kang μπορεί να ταξιδέψει όπου θέλει στο χρονικό φάσμα και να φέρει σε μια συγκεκριμένη στιγμή, στο παρόν του, όποιον κακό επιθυμεί από το παρελθόν των Avengers. Στην ίδια λογική, ο Ant-Man και η Wasp, που έχουν μάθει για τα καλά το κβαντικό βασίλειο, θα κληθούν να κάνουν το ίδιο και να φέρουν full forces για να τον σταματήσουν. Μπορούν μάλιστα να το κάνουν επιλέγοντας διαφορετικό χρονικό σημείο για κάθε Avenger που είναι εν ζωή.

Επομένως, θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε στη στιγμή που ο Ρότζερς μπήκε στον πάγο και να τον μεταφέρουν χρονικά ή, πιο πιθανό, σε κάποιο χρονικό σημείο απ΄αυτά που μοιράστηκαν μαζί του μεταξύ του πρώτου Avengers και του Endgame.

Πάντως, ο Captain America με τον Kang έχουν αρκετές μάχες στα κόμικς που θα μπορούσαν να πάρουν διαστάσεις κινηματογραφικού έπους και να προσφέρουν ένα blockbuster 2 δισεκατομμυρίων και βάλε στη Marvel για τη νέα δεκαετία, τη νέα φάση της κινηματογραφικής της πορείας κι επέκτασης.

Καθώς το 2021 είναι μια χρονιά που η Marvel έχει σχεδιάσει στο φινάλε της να κυκλοφορήσει το Eternals και το τρίτο Spider-Man εκκινώντας την 4η Φάση του MCU, οι απαντήσεις αναμένονται άμεσες.