Άγριες Μέλισσες
Βρείτε μας στο

Είναι εύκολο να κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος. Κι εμείς αυτό κάνουμε. Το δύσκολο είναι να έχει κάποιος μια πρόβλεψη και να βάζει στην εξίσωση και τις ανάγκες της δουλειάς του. Στις Άγριες Μέλισσες υπάρχει αυτή η ειδική συνθήκη.

Αν υποθέσουμε ότι ο ΑΝΤ1 είχε άλλα 4-5 δυνατά χαρτιά για την τηλεοπτική σεζόν, ίσως να σκεφτόταν ακόμα και το τέλος στις Άγριες Μέλισσες την περασμένη χρονιά. Από τη στιγμή όμως που ήταν το μόνο ξεκάθαρο ατού του, εντελώς επιχειρηματικά μιλώντας, θα ήταν αδύνατο να μην τους δώσει και μια τρίτη σεζόν.

Η σειρά όμως σε αυτές τις πρώτες 3 εβδομάδες που προβάλλεται, απέχει πολύ απ΄αυτό που πετύχαινε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ίσως να ήταν τελικά λάθος του ΑΝΤ1 που πίστεψε τόσο πολύ στη δύναμη της και την ξεκίνησε αργότερα από κάθε άλλον. Ο Σασμός και η Γη της Ελιάς έκαναν πρεμιέρα 2 και 3 εβδομάδες νωρίτερα και είχαν προλάβει να χτίσουν σχέση με το κοινό.

Μπορεί οι σειρές αυτές να μην προβάλλονται στην ίδια ώρα, όμως σαν είδος μυθοπλασίας είναι πολύ κοντά. Και ο τηλεθεατής δε μπορεί να βλέπει συνεχόμενα και ταυτόχρονα τα ίδια πάνω κάτω πράγματα. Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη απουσιάζει στο 21:00-23:00 της prime time η κωμωδία και τα κανάλια απαίτησαν από τους σεναριογράφους να στήσουν μια σειρά με συγκεκριμένα standards.

Αυτό έγινε και στην μάχη οι Άγριες Μέλισσες τρώνε περισσότερα κροσέ απ΄αυτά που δίνουν. Σε μια άλλη εποχή, τα νούμερα που κάνει η σειρά δε θα κρίνονταν ως προβληματικά. Καθώς όμως έχει πιάσει έναν πήχη αυτά τα 2 χρόνια προβολής, η πτώση των 5-6 μονάδων κάνει κρότο. Ιδίως σε ένα κανάλι που δεν έχει να πιαστεί από κάπου αλλού προς το παρόν και βλέπει την πλάτη του MEGA, του ALPHA και του STAR στην prime time.

Οι Άγριες Μέλισσες είναι το μόνο πρότζεκτ του ΑΝΤ1 που ξεπερνάει το 20%

Πολλοί αναφέρονται στην πλοκή του σεναρίου που απομάκρυνε κάποιο από το κοινό από τις Άγριες Μέλισσες. Η μετάβαση στην εποχή της δικτατορίας που κατά τα φαινόμενα παραμένει ένα λεπτό ζήτημα για την κοινωνία, έχει διώξει από τη μία ανθρώπους δημοκρατικούς που θεωρούν σκληρές κάποιες εικόνες, έχουν διώξει και τα χουντικά απολειφάδια που έχουν ξεμείνει αθρόα σε αυτή τη χώρα, οι οποίοι θίγονται από την αποτύπωση της εποχής.

Αυτά τα απολειφάδια του φασισμού βέβαια ήταν ένα σεβαστό κομμάτι του κοινού και τις προηγούμενες σεζόν. Όπως είναι κομμάτι του κοινού και στις άλλες δύο επιτυχημένες σειρές.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Με βάση την τηλεθέαση, οι Άγριες Μέλισσες είτε θα έπρεπε να έχουν τελειώσει είτε να έχουν λιγότερα επεισόδια. Το «Δευτέρα-Πέμπτη» είναι εξίσου κουραστικό για το κοινό. Αν σκεφτεί ο τηλεθεατής πως για να συμβαδίσει με τις εξελίξεις θα πρέπει να επενδύει 4 ημέρες την εβδομάδα στις Άγριες Μέλισσες κι ενώ βλέπει Σασμό και Γη της Ελιάς, τότε θα προτιμήσει να κάνει στην άκρη το παλιό και να αγκαλιάσει το νέο.

Ούτως ή άλλως οι ελληνικές σειρές δεν είναι απ΄αυτές που ο τηλεθεατής θα στενοχωρηθεί που θα τις σταματήσει και θα σκεφτεί ότι πάει στράφι η επένδυση που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Έχει πληθώρα επιλογών.

Σε αυτή την κουβέντα να μην ξεχνάμε πως οι Άγριες Μέλισσες ήταν βασικός χορηγός τηλεθέασης και για το The 2Night Show τα προηγούμενα 2 χρόνια, ανεβάζοντας την εκπομπή ακόμα και σε 30άρια ορισμένες φορές. Η πτώση τους επηρεάζει και αυτό το σόου.

Στον ΑΝΤ1 και στα στελέχη της σειράς, θα κληθούν να πάρουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Από την άλλη, είναι απόλυτα λογική και η επιλογή να πάνε τη σειρά ως το τέρμα, αφού ακόμα και με πεσμένα νούμερα τους ανεβάζει τον μέσο όρο και οφείλουν να της δώσουν ένα όμορφο τέλος. Το βέβαιο, θεωρητικά, είναι ότι οι Άγριες Μέλισσες θα τελειώσουν τον Ιούνιο που έρχεται.