Jim Jones Leonardo DiCaprio
Βρείτε μας στο

Το να υποστηρίζει κάποιος πως ένας ρόλος σε μια καριέρα 30 χρόνων περίπου, είναι η πιο μεγάλη πρόκληση, λέγεται υπερβολή, λέγεται προσπάθεια για να τραβήξεις τα βλέμματα. Όμως το Jim Jones είναι μια πρόκληση που άνετα γίνεται η μεγαλύτερη για τον Leonardo DiCaprio.

Η προηγούμενη πιο μεγάλη που είχε κοντινά στοιχεία, ήταν φυσικά στο The Revenant. Ούτε το Aviator, ούτε το Ματωμένο Διαμάντι, ούτε ο Λύκος της Γουόλ Στριτ, ούτε το Inception και το Shutter Island έχουν αυτό που έχει, έστω θεωρητικά, το Jim Jones.

Κι αυτό είναι βαριά δήλωση γιατί η ταινία του Nolan και η ταινία του Scorcese δεν είναι ότι προσέφεραν ρόλους «ευκολάκια». Απίστευτη πολυπλοκότητα είχαν του λόγου τους για να μπορέσει ο κάθε ηθοποιός, όχι μόνο ο DiCaprio, να τους ενσωματώσει.

Αυτό που θα συμβεί με την ταινία Jim Jones, την επόμενη για τον DiCaprio μετά το επερχόμενο Don’t Look Up και το Killers of The Flower Moon, είναι από τις περιπτώσεις που ένας ηθοποιός γυρίζει πίσω, τις κοιτάζει και λέει «αυτή με θρυμμάτισε ψυχικά».

Σε σύγκριση θα μπορούσε να μπει με το My Left Foot και το method του Daniel Day-Lewis και με το Joker και τον Phoenix.

Ο Jim Jones ήταν για 23 χρόνια ένας από τους πιο μεγάλους ηγέτες αίρεσης στις ΗΠΑ. Ο μεγαλύτερος μάλλον, ακόμα πιο πάνω κι από τον Charles Manson.

Κάπου στα 1955 ίδρυσε την αίρεση του στην Πεντηκοστιανή Εκκλησία που ονόμασε «Ο Ναός των Ανθρώπων» και για 23 χρόνια έβαζε ως βιτρίνα τη φροντίδα των φτωχών και τη συμμετοχή του σε οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αγόταν και φερόταν σαν τον Μεσσία. Έτσι είχε αυτοανακηρυχθεί και σύντομα αναπτύχθηκε μια φήμη ότι βλέπει το μέλλον και θεραπεύει τους αρρώστους.

Το 1971 μετέφερε από την Ιντιάνα στο Σαν Φρανσίσκο την αίρεση του και το 1977 πήρε τους ακόλουθους του και πήγαν στη Γη της Επαγγελίας, η οποία βρισκόταν στη ζούγκλα της Γουιάνας. Έχει φτιάχτηκε ένα κοινόβιο με τον Jim Jones να αποσπά χρήματα από τους ακόλουθους, να τους χτυπάει, να τους κακοποιεί. Κανείς δεν αντιδρούσε. Όλοι αποδέχονταν το θέλημα του θεού διά του Μεσσία.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Όταν έφτασαν στ΄αυτιά των πολιτικών αρχών των ΗΠΑ οι πράξεις του, έγινε μια αποστολή με επικεφαλής βουλευτή της Καλιφόρνια, η οποία αποτέλεσε το κίνητρο του Jim Jones για να ολοκληρώσει το όραμα του.

Αυτό θέλησε 913 ανθρώπους  να πιουν δηλητήριο κατόπιν εντολής του και να πεθάνουν, με τον Jones να πυροβολείται με σφαίρα στο κεφάλι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δολοφονία, η οποία όμως καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη μαζική αυτοκτονία. Ο Leonardo DiCaprio λοιπόν βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την MGM για να αναλάβει την παραγωγή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δηλαδή του Jim Jones, ο οποίος απαιτεί τρομερή καταβύθιση και μια αγκαλιά με την πλήρη παράνοια. Είναι ρόλος υπέρβασης των ορίων.

Φυσικά η ταινία βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και το μόνο άλλο που είναι γνωστό πέραν του DiCaprio, αφορά στον σεναριογράφο Scott Rosenberg, που έχει γράψει το πρώτο Venom.