46 ημέρες στην κορυφή του Netflix σε όλες τις χώρες ήταν το Squid Game. Μέχρι που βγήκε στις 19 Νοεμβρίου το Arcane, μια νοτιοκορεάτικη σειρά animation και το εκτόπισε. Μέχρι που βγήκε στις 19 Νοεμβρίου επίσης το Hellbound και πήγε κι αυτό στην πρώτη θέση.
Γενικά η Νότιος Κορέα έχει κάτσει στην κορυφή των πάντων όσον αφορά τις σειρές τους τελευταίους μήνες και οδεύει ολοταχώς στο να γίνει μια ανυπόφορη αγορά, όπως συμβαίνει με όλες τις αγορές που το Netflix ανέδειξε.
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε από τους υπεύθυνους στην πλατφόρμα αν γίνεται μια επιλογή για το ποια σειρά θα κυκλοφορήσει πρώτη. Είχαν σαφώς στα χέρια τους και το Squid Game και το My Name και το Arcane και το Hellbound. Κι έκατσαν, τα έβαλαν κάτω και κυκλοφόρησε πρώτο το Squid Game.
Ήταν μια τυχαία επιλογή, ήταν μια επιλογή βασισμένη σε μάρκετινγκ ή είχαν δει πως το Squid Game θα ανοίξει την πόρτα για τη νοτιοκορεάτικη αγορά με απόλυτη σιγουριά;
Το My Name και το Arcane είναι δύο πολύ καλές σειρές. Κυρίως το δεύτερο. Το Hellbound όμως, είναι κάτι το πολύ βαρετό να το βλέπεις. Δεν έχει ούτε κεντρική ιδέα που να μπορεί να πει κάτι, ούτε μια υποφερτή εκτέλεση. Παρόλα αυτά, είναι στην κορυφή σε 80 χώρες και για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχει 100% στο Rotten Tomatoes. Ό,τι τι;
Το Hellbound είναι οριακά καλύτερο από σενάριο που έγραψε 3χρονο
Έχει όμως κι ένα πιο αντιπροσωπευτικό 6.9 στο IMDB και μακάρι να πάρει την κατιούσα. Φαινόμαστε κακοί ίσως, αλλά αν δεν έχετε δει το Hellbound, δε μπορείτε να μας καταλάβετε. Αφιερώσαμε 3 περίπου ώρες για τα 3 από τα 6 επεισόδια της πρώτης σεζόν – φαίνεται πως θα υπάρξει και δεύτερη, αν είναι δυνατόν δηλαδή ρε Netflix – κι ακόμα αναρωτιόμαστε αν υπήρξε κάτι ως ανταπόδοση.
Αν μας έδωσε κάτι να πούμε, να αναρωτηθούμε, να αμφιταλαντευτούμε; Δεν αναφερόμαστε σε κανένα βαθύ νόημα, αλλά στα στοιχεία της πλοκής. Να φανταστούμε τι υπάρχει πίσω από τους χαρακτήρες και τον τρόπο συμπεριφοράς τους…Τίποτα!
Το Hellbound είναι η εμφάνιση μιας αίρεσης στη Σεούλ που ευαγγελίζεται το δόγμα της Νέας Αλήθειας. Η Νέα Αλήθεια είναι το τέλος του κόσμου της αμαρτίας σύμφωνα με την θεοκρατική αντίληψη και η μετάβαση σε έναν ενάρετο κόσμο. Ναι, αυτή η μπαρούφα αποτελεί την πλοκή.
Κι υπάρχει ένας αρχηγός, o Jeong Jing-Soon, που υποδεικνύει τους αμαρτωλούς σε κάτι τέρατα που έρχονται μάλλον από την κόλαση με σκοπό να τους εξαϋλώσουν. Δεν ενοχλούν κανέναν άλλο. Μόνο αυτό που έχει υποδειχθεί. Ο Soon είχε δεχτεί μήνυμα από τον θεό πριν 20 χρόνια και ζούσε διαρκώς με τον φόβο μην κάνει κάποια αμαρτία, μη τυχόν και δεν είναι ενάρετος και ηθικός.
Επειδή δε μπορούσε πια να ζει με αυτό το φόβο, αποφάσισε να κάνει την αμαρτία και να αναθέσει την αρχηγία σε κάποιον άλλο, επιτρέποντας στα 3 θηρία να τον διαλύσουν και να τον απανθρακώσουν.
Αυτά τα 3 θηρία είναι σαν τα τρολ από το Hobbit ή σαν διπλάσιοι Ντουέιν Τζόνσον. Οπότε ένα μπουκέτο τους θα ήταν αρκετό να σε αφήσει αναίσθητο. Όχι όμως στο Hellbound. Εδώ τους βγαίνει η πίστη να σκοτώσουν κάποιον. Ξεκινάει η σειρά με έναν τύπο που του έχουν κολλήσει το κεφάλι σε τζάμι μέχρι να σπάσει, σπάει και μόνο αίματα του τρέχουν.
Τον ταράζουν μετά στις μπουνιές και τα κλωτσίδια, αλλά αυτός εκεί, βράχος, συνεχίζει να έχει δύναμη να φωνάξει. Είναι και μικροκαμωμένος. Του δαγκώνουν το κεφάλι από πίσω, του βγάζουν κομμάτι, μα παραμένει ζωντανός. Μετά με μια γυναίκα τα ίδια. Της ρίχνουν γροθιές που κονιορτοποιούν το κεφάλι, πετάγεται το αίμα της, αλλά δεν είναι παρά τραυματισμένη.
Γενικώς η σειρά έχει πολλά προβλήματα εκτέλεσης, πολλές ανακολουθίες, πολλά ακατανόητα σχήματα, δεν φροντίζει να εξηγήσει και πολλά ώστε να υπάρξει μια σύνδεση κατανόησης με τον τηλεθεατή, οπότε μπορεί να φτάσεις στο 6ο επεισόδιο και να μην έχεις νιώσει Χριστό απ΄όσα είδες. Τι να κοίταζες το ταβάνι 6 ώρες, τι να έβλεπες Hellbound, το ίδιο και το αυτό.
Αυτή η σειρά λοιπόν έφτασε κορυφή σε 80 χώρες. Ευτυχώς εδώ στην Ελλάδα καταλάβαμε γρήγορα τι άκυρη κατάσταση είναι και ήδη είναι στην 3η θέση των trends, με την ευχή μας να είναι να πάει στο 100 και κάτω.