The Witcher
Βρείτε μας στο

Μετά από δύο χρόνια, ήρθε η στιγμή να ρίξουμε ένα νόμισμα στον γητευτή. Το The Witcher επέστρεψε στο Netflix με τη δεύτερη σεζόν του και με τον τρόπο που εξελίχθηκε, έστρωσε το μονοπάτι για μια τρίτη σεζόν, αλλά και για spin-off σειρές.

Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν, η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε συνδεθεί απόλυτα με τον τόσο ενθουσιασμό που προκαλούσε η σειρά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το είχαμε καταθέσει με διακριτικό τρόπο κιόλας.

Είναι εξ ορισμού μια πολύπλοκη σειρά το The Witcher. Κι αν χαθείς έστω και λίγο, θα σου ξεφύγει κάποιο σημείο που εξηγεί όσα ακολουθούν. Ιδίως όταν μιλάμε για μια σειρά με επεισόδια βαριά, που αγγίζουν άνετα τη μία ώρα διάρκεια, το The Witcher θέλει μια…δυσεύρετη προσήλωση.

Η πρώτη σεζόν τα περιέπλεξε αρκετά με τα timelines, δημιούργησε πολλές παράλληλες ιστορίες που εν τέλει συνδέονταν, ώστε αν δεν είχες παίξει το παιχνίδι ή δεν είχες διαβάσει τα βιβλία, θα τα έβρισκες σκούρα.

Παρόλα αυτά, το φινάλε του πρώτου κύκλου διαλεύκανε κάποιες παρανοήσεις και ανέγειρε το timeline για τη δεύτερη σεζόν. Αυτή κυκλοφόρησε στο Netflix την Παρασκευή. Και, παρόλο που παραμένει δυσκολοχώνευτη για όσους γνωρίζουν τη μυθολογία της μέσω του Netflix, αναπτύσσεται με λιγότερο δαιδαλώδη τρόπο. Είναι πιο κατανοητή, άρα γι΄αυτό και καλύτερη.

Μέχρι εδώ μπορείς να διαβάσεις εσύ που έχεις δει μόνο την πρώτη σεζόν. Αν δεν έχεις δει τη δεύτερη, καλό είναι να πατήσεις ένα pause και να βάλεις το κείμενο στα αγαπημένα σου, για να επιστρέψεις. Ακολουθούν, όπως θα κατάλαβες, spoilers.

Τι βλέπουμε στη 2η σεζόν του The Witcher

Ο Γκέραλτ συνεχίζει το ταξίδι του με την Σίρι, έχοντας πια μάθει για τον θάνατο της Γένεφερ. Επιστρέφει στο μέρος που εκπαιδεύτηκε, στον δάσκαλό του τον Βέσεμιρ, παρέα με τους άλλους της συνωμοταξίας του και εκεί θα εκπαιδεύσει τη Σίρι για να μπορέσει να εκδηλώσει τη δύναμη που κληρονόμησε, δίχως να γίνει καταστροφική για όλους γύρω της. Γι΄αυτό επιστρατεύει την Τρις, μια παλιά γνώριμη, για να τον βοηθήσει.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Στο φινάλε της σεζόν, βλέπουμε ότι η Σίρι καταλαμβάνεται από τη Βόλεθ Μέιρ και σκοτώνει όλους τους γητευτές. Λίγο πριν σκοτώσει τον Βέσεμιρ, ο Γκέραλτ την σταματάει και καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Ο Βέσεμιρ πίνει το ελιξήριο και ξεκινάει για να σκοτώσει την Σίρι, όμως ο Γκέραλτ του εξηγεί πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν έτσι οι νεκροί.

Ο Γκέραλτ θα την κυνηγήσει για να βγάλει από μέσα της την Βόλεθ, κάτι που θα προσπαθήσει και η Γένεφερ, η οποία δεν έχει πεθάνει τελικά, αλλά έχει καταλήξει αιχμάλωτη στο Βορρά. Ξεφεύγει και μαζί με έναν Νιλφγκααρντιανό, τον Γιάσπερ, πάνε πίσω στο Νιλφγκαάρντ.

Η Γένεφερ φτιάχνει ένα φίλτρο για να το πιει η Σίρι και να κάνουν εξαγωγή της Βόλεθ από μέσα της, όμως έχουν πια αργήσει. Η Βόλεθ/Σίρι είναι μπροστά στο δέντρο με τα μενταγιόν των γητευτών και πριν την σταματήσει ο Γκέραλτ, βγάζει έναν μονόλιθο από το δέντρο και βρίσκει τη δύναμη που χρειάζεται για να αντισταθεί.

Με τα πολλά, κι ενώ η Βόλεθ έχει ξαμολήσει τρεις βασιλίσκους, η Γένεφερ με τον Γκέραλτ καταλαβαίνουν πως η Βόλεθ θρέφεται από το μίσος και την αντίσταση, γι΄αυτό σταματούν τη μάχη και μιλάνε κατευθείαν στη Σίρι που βρίσκεται κάπου εκεί μέσα. Καθώς η Βόλεθ βγαίνει από μέσα της, αναζητά ένα νέο δοχείο για να επιβιώσει σε αυτόν τον κόσμο.

Τι μπορεί να φέρει η 3η σεζόν

Με κάποιο τρόπο οδηγεί τη Σίρι να ανοίξει το δέντρο, όπου υπάρχει ένας άλλος κόσμος, ένα νέο σύμπαν. Η Σίρι μοιάζει να είναι το κλειδί για να επιβεβαιωθεί η προφητεία και να αρχίσει το Ragh Nar Roog, δηλαδή η Αποκάλυψη. Και αυτό είναι το ερώτημα με το οποίο κλείνει η δεύτερη σεζόν: θα είναι η Σίρι ο σωτήρας ή θα είναι η ίδια η αποκάλυψη;

Το σημαντικό είναι πως ο Γκέραλτ και η Γένεφερ είναι πια στο ίδιο timeline, έχουν αντιληφθεί πως η Σίρι είναι το μέσο για να μπορούν να είναι μαζί και να επιτελέσουν το πεπρωμένο τους και ένα νέο σύμπαν ανοίγεται μπροστά τους για την τρίτη σεζόν.

Τώρα πια, η Σίρι έχει δείξει σε όλους ποια είναι και έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της. Όλοι θα την κυνηγήσουν. Ο Γκέραλτ και η Γένεφερ θα ενιωθούν, λογικά, για να την προστατεύσουν.

Το χαοτικό φινάλε της δεύτερης σεζόν έρχεται να κλείσει τα παρακλάδια του The Witcher και να μας προετοιμάσει για ένα πιο συμπυκνωμένο storyline στην τρίτη σεζόν. Κι όταν θα έρθει αυτή, ίσως να έχουμε μάθει περισσότερα για τον κόσμο της Βόλεθ, αφού το Netflix έχει κυκλοφορήσει trailer για αυτή την prequel σειρά του The Witcher.

Είναι σαφές πως η δεύτερη σεζόν μειώνει την απόσταση με τους μη αναγνώστες των βιβλίων, έχει μια δυστροπία στην σύνδεση των γεγονότων, αλλά σε αυτό το φινάλε απαντά σε πολλά και παρουσιάζει ακόμα περισσότερα.