Cobra Kai: Όταν ο Ντάνιελ Λαρούσο αφήνει την άμυνα, καταλαβαίνεις ότι η 4η σεζόν είναι ΜΑ-ΓΙ-ΚΗ

Το Cobra Kai είναι all time favorite πλέον
Cobra Kai
1 Ιανουαρίου 2022 | 01:54

Η τελευταία σκηνή της 3ης σεζόν του Cobra Kai ήταν στο Μιγιάγκι-Ντο. Λόρενς και Λαρούσο ενώνονται για να διδάξουν τους τρόπους τους στους μαθητές, ώστε να νικήσουν στο τουρνουά του All Valley και να εξαφανιστεί ο Κριζ και το Cobra Kai.

Είναι μια από τις καλύτερες σειρές γιατί ενώνει δύο κάποτε εχθρούς, εξαγνίζει οριστικά τον Λόρενς και φυσικά έχει μουσική υπόκρουση το Coming In The Air Tonight που είναι κομματάρα. Και βλέποντας αυτό, αναρωτιέσαι κι αναρωτιέμαι «πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει αυτή η σειρά;». Κι έρχεται η 4η σεζόν στο Netflix και γίνεται.

Μπορεί στα 3 πρώτα επεισόδια να σε βγάζει λίγο έξω από τα νερά σου, να σε παραπλανά, αλλά αφού έχει πάει με νεκρά ως αυτό το σημείο, ξαφνικά στροφάρει, ανεβάζει ταχύτητα και από το 5ο επεισόδιο και μετά είναι συγκλονιστική σε κάθε επεισόδιο. Και κάθε επεισόδιο διαθέτει τουλάχιστον 2-3 σκηνές που θες απλώς να σκάσεις φιλιά σε όλους τους πρωταγωνιστές κι ας έχουν Όμικρον κι όλη την αλφάβητο σε κορωνοϊό.

Στην 4η σεζόν του Cobra Kai έχουμε μια ακόμα επιστροφή. Ο Κριζ βρίσκει τον Τέρι Σίλβερ, τον άνθρωπο που εκπαίδευσε πρώτος τον Λαρούσο, πριν τον αναλάβει ο Μιγιάγκι. Του ζητάει να ενώσουν δυνάμεις απέναντι στον Λαρούσο και τον Λόρενς και στην πορεία της σεζόν ο Σίλβερ αποδεικνύεται η κολυμπήθρα του Σιλωάμ και για τον Κριζ.

Ο τελευταιος μοιάζει να ακολουθεί τη διαδρομή του Λόρενς. Με μεγάλη καθυστέρηση και σιγά σιγά μέσα του θρέφεται ο σπόρος της αμφιβολίας για το αν ο Δρόμος της Γροθιάς πρέπει να περιλαμβάνει τη βία και ούτε ίχνος ευγενούς άμιλλας.

Όσο ο Σίλβερ και ο Κριζ τα πάνε καλά, Λόρενς και Λαρούσο δεν τα βρίσκουν με τίποτα και δε χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσουν οι αντίπαλοι τους τακτική «διαίρει και βασίλευε». Αυτή η διαίρεση όμως οδηγεί σε κάτι καλό. Γιατί μέσω του Μιγκέλ και της Σαμ αντιλαμβάνονται ο Ντάνιελ και ο Τζόνι πως οι φιλοσοφίες τους μπορεί να ωφέλησαν εκείνους, αλλά δε σημαίνει πως θα ωφελήσουν και τους μαθητές τους. Τους έδειξαν πως πρέπει να αναπροσαρμοστούν.

Από τη μία το Cobra Kai ακολουθεί μια «ξενέρωτη» διαδρομή στην περίπτωση του Κριζ. Αλλά το κάνει με τρόπο που δεν είναι καθόλου ξενέρωτος, γιατί εισάγει έναν πιο καθαρόαιμο villain. Ο Κριζ έχει μια δικαιολογία ότι τα όσα έζησε στο Βιετνάμ τον έκαναν άκαμπτο. Ο Σίλβερ δεν έχει καμία τέτοια δικαιολογία. Δειλία έδειξε στο Βιετνάμ, άλλης μορφής δειλία δείχνει και τώρα.

Μπορεί όλοι να θέλουν το τέλος του Cobra Kai, αλλά τελικά, το Cobra Kai, όπως θα εξελισσόταν μέσω της αλλαγής φιλοσοφίας του Κριζ, μπορεί και να γίνοταν καλό. Διαφορετικό σίγουρα, αλλά όχι επικίνδυνο. Ο Κριζ άλλαξε το αφήγημα στον τελικό του All Valley και γι΄αυτό δικαιώθηκε.

Εδώ το Cobra Kai δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Γιατί και είδαμε τους κακούς να δικαιώνονται, έστω και με υποχθόνια δράση, αλλά είδαμε και τον Ιλάι το Γεράκι να κερδίζει στον τελικό τον Ρόμπι Κιν. Κι έφτασε στον τελικό γιατί ο Ντίας αποφάσισε ότι ο τραυματισμός του είναι μια καλή ευκαιρία να μην αγωνιστεί.

Ενώ δηλαδή ο θεατής περιμένει τελικό μεταξύ Ντίας και Ρόμπι, αυτός δεν έρχεται. Όπως βλέπουμε για μια ολόκληρη σεζόν, με εξαίρεση ένα επεισόδιο, τον Ρόμπι να μην είναι εκνευριστικός, αλλά να μετριάζει τον θυμό του θεατή και στο τέλος να γίνεται ως και αγαπητός. Ούτε ο Τριαντάφυλλος στο Survivor τέτοια μετάβαση.

Κι αν κάτι ξέρει να κάνει πολύ καλά το Cobra Kai, είναι να δίνει φινάλε που κρέμονται από το γκρεμό και είναι jaw dropping. Στην 3η σεζόν είδαμε έναν παλιό γνώριμο, τον Τσόζεν Τογκούτσι, τον κακό της τρίτης ταινίας. Ο Λαρούσο ζητάει τη συνδρομή του για να διαλύσουν το Cobra Kai αρνούμενος πια να ακολουθήσει τον δρόμο της επίπλαστης ηθικής του και της άμυνας.

Στην 5η σεζόν, εν τη απουσία του Λόρενς που θα αναζητήσει τον Μιγκέλ στο Μεξικό, ο Λαρούσο αφήνει λίγο Cobra Kai να κυλήσει μέσα του. Και πάει για αντεπίθεση.

Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα. Θα ομολογήσει η Τόρι τι είδε να κάνει ο Σίλβερ; Θα προσεγγίσει ο Λαρούσο τον Κριζ ή το ανάποδο; Θα πάψουν να δίνουν τόσο χώρο σε αυτόν τον Σαλάχι που εξαιτίας του παραδεχτήκαμε τον Σίλβερ για το ξύλο που του έδωσε, κι ας ήταν σχέδιο για να κάνει frame τον Κριζ; Σε μια στιγμή που ο Ρόμπι θα επιχειρήσει να τα ξαναβρεί με τον Λόρενς, θα τον δει να φεύγει για Μεξικό για τον Ντίας. Θα έχει πάλι θυμό, αυτή τη φορά δικαίως;

Πολλά τα ερωτήματα και το Cobra Kai είναι ένας λόγος να κάνουμε skip το καλοκαίρι και όλο το 2022 για να φτάσουμε στα επόμενα Χριστούγεννα, όταν θα κυκλοφορήσει, λογικά, η 5η σεζόν.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved