Heels
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Heels: Η σειρά του 2021 που θα τη γουστάρεις περισσότερο από κάθε άλλη

Με Arrow και Bjorn Lothbrok σε ρόλους δύο αδελφών, το Heels είναι για να το βλέπεις με την παρέα σου

Υπάρχουν συγκεκριμένες περιστάσεις στις οποίες κανονίζεις να μαζευτείς με τα φιλαράκια σου και να φάτε. Τελικός Τσουλου-Ευρωλίγκας, Eurovision, τελικός Survivor αν είσαι αρρωστάκι. Θα περίμενες ποτέ ότι η σειρά Heels θα αποτελεί μια τέτοια περίπτωση;

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες σειρές του 2021. Για μια από τις 15 καλύτερες σίγουρα, ίσως και παραπάνω. Και μάλλον έπρεπε να την έχουμε βάλει στη λίστα μας, αλλά δεν είχε προλάβει κάποιος από μας να την ψάξει.

Το Heels δεν έχει σχέση με τακούνια, αν και οι πρωταγωνιστές έχουν τακούνια στις μπότες που φοράνε, όταν μπαίνουν στο ρινγκ. Βρισκόμαστε στο Ντάφι, μια πόλη της Τζόρτζια στις ΗΠΑ. Εκεί τα δύο αδέλφια Σπέιντ, ο Τζακ και ο Έις (δηλαδή ο Ρήγας Μπαστούνι και ο Άσος Μπαστούνι), «τρέχουν» μια επιχείρηση πάλης ψυχαγωγίας, τύπου Smackdown.

Για την ακρίβεια, ο Τζακ είναι που έχει αναλάβει τη διοίκηση από τον πατέρα τους που πέθανε. Ο Έις είναι κλασική περίπτωση μαύρου πρόβατου, που αν του δώσεις χρυσό, θα τον κάνει σκατούλες. Αλλά είναι ένας ξανθός και πανύψηλος παιδαράς, που έχει μάθει ο κόσμος να του τα συγχωρεί όλα, επειδή είναι ένας πανέμορφος μπάσταρδος, για να κουοτάρουμε και λίγο Ατζαράκη.

Η επιχείρηση είναι ένα ρινγκ, μια παλαίστρα και φυσικά αποδυτήρια και γραφεία. Ο Τζακ έχει γυναίκα και παιδί, αλλά η δουλειά είναι η ζωή του. Κάθε στιγμή της ημέρας αγχώνεται και πονάει για να πάει καλά η επιχείρηση. Όταν του λέει η γυναίκα του να πάνε διακοπές, αυτός βάζει τη δουλειά πάνω απ΄όλα.

Στο Heels θα χορτάσεις «fake» ξύλο και μια τεταμένη σχέση αδερφών

Ο Έις από την άλλη είναι απλά ένας από τους παλαιστές. Ο ίδιος θεωρεί πως θα έπρεπε να είναι ο κορυφαίος. Πως του αξίζει να πάρει τον τίτλο. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Μετά από έναν αγώνα για τη ζώνη του πρωταθλητή απέναντι στον αδερφό του, ο Τζακ επιτίθεται κανονικά στον Έις και του τραυματίζει το χέρι. Ο Έις κλαίει στο ρινγκ και όλο το γήπεδο του πετάει αντικείμενα.

Η σχέση μεταξύ των δύο περνάει απ΄όλες τις φάσεις που έχουν συνήθως οι σχέσεις δύο περήφανων και προικισμένων ανδρών σε μια οπισθοδρομική πολιτεία των ΗΠΑ. Η περηφάνια είναι πάνω απ΄όλα. Κανείς δεν επιτρέπεται να δείξει συναισθηματισμό ή να ζητήσει βοήθεια.  Αυτή η ματσό επιβολή από και προς τον άντρα είναι που δεν επιτρέπει στον Τζακ και τον Έις να δουν ο ένας καλύτερα τη θέση του άλλου.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Το Heels είναι μια στρωτή σειρά, με άριστη ροή και, σίγουρα απρόσμενα, πολύ δυνατές ερμηνείες. Όχι απλά καλές, αλλά δυνατές. Σε κάποιες σκηνές είναι πολύ, πολύ δυνατές. Ο Έις, ο μικρότερος, είναι πιο παρορμητικός και ξεσπάει πιο εύκολα. Ο Τζακ είναι αυτή η μετρημένη και πολύ συγκρατημένη φιγούρα που θα ήθελε πολύ να έχει το πεδίο να τα διαλύσει όλα χωρίς συνέπειες. Αλλά έχει στους ώμους του το κληροδότημα του πατέρα τους.

Η εικόνα και ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσεται το Heels, είναι αυτό που θέλει ο θεατής. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για επεισόδια που διαρκούν γεμάτη μια ώρα το καθένα κι όμως εξελίσσονται τόσο σωστά, που δε νιώθεις να βαριέσαι ή δε χάνεται το βλέμμα σου. Την απολαμβάνεις τη σειρά.

Απολαμβάνεις μαζί με την παρέα σου το στημένο ξυλίκι γιατί θυμάσαι που έβλεπες μικρός το Smackdown. Απολαμβάνεις τις σκηνές σεξ του Έις με την Κρίσταλ που θέλει να είναι κάτι παραπάνω από ντάμα του και να μπει στο ρινγκ. Έχει τις ικανότητες.

Συνήθως τις σειρές τις ακολουθούν περισπούδαστες αναλύσεις. Στο Heels δε χρειάζεται κάτι τέτοιο. Είναι απλό, απλά δοσμένο, λιτό κι αυτό είναι υπέραρκετο. Δύο αδέλφια, σαν άλλοι Άβελ και Κάιν, επιχειρούν να «δολοφονήσουν» είτε ο ένας τον άλλον είτε το πρωτόγονο ένστικτο της αγέλης.

Στίβεν Αμέλ, που τον γουστάρουμε από το Arrow, και Αλεξάντερ Λούντβιχ, που τον γουστάρουμε από το Vikings, αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα σε μια σειρά που δε γίνεται να μη γουστάρεις.