Την πατήσαμε με το «Manifest»: Η σειρά που μας ξεγέλασε όλους βρίσκεται στο νο1 του Neftlix στην Ελλάδα (Vid)
Βρείτε μας στο

Το δράμα μυστηρίου από την Warner Bros Manifest, του βραβευμένου με OSCAR σκηνοθέτη και παραγωγού Robert Zemeckis (Forrest Gump, Ο Ναυαγός, Back to the Future), εμπνευσμένο από την πολυσυζητημένη υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης αεροσκάφους των Malaysian Airlines, είχε φαινομενικά όλο το πακέτο για να μας κάνει να πατήσουμε το Play στο Netflix.

Η πλοκή του Manifest μας μεταφέρει στα γεγονότα που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια της πτήσης Montego 828, όταν αρκετές αναταράξεις στον αέρα προκαλούν ανησυχία για την έκβασή της.

Όταν ωστόσο η προσγείωση πραγματοποιείται με επιτυχία, επιβάτες και πλήρωμα μεταφέρονται μυστηριωδώς 5 χρόνια στο μέλλον και έρχονται αντιμέτωποι με συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θεωρούσαν το θάνατό τους δεδομένο και κατάφεραν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Αν και πολλοί βλέπουν το γεγονός αυτό ως μία δεύτερη ευκαιρία για αλλαγή στη ζωή τους, άλλοι βάζουν σκοπό να ρίξουν φως στο μυστήριο της μεταφοράς τους στο μέλλον.

Βλέποντας το trailer και διαβάζοντας την υπόθεση όλοι είχαν την ίδια πρώτη αντίδραση. Πολύ ωραία ιδέα, πρωτότυπη υπόθεση που αν έχει ένα 30% έστω της μαεστρίας του «Lost» θα μας έκανε σίγουρα να κολλήσουμε. Όταν πρωτοβγήκε άλλωστε η σειρά, το NBC την είχε προμοτάρει ως μια διαφορετική εκδοχή του Lost. Ως ένα σενάριο που μπορεί να αποκτήσει την ίδια διάσταση. Όχι βέβαια να φτάσει στις 9 σεζόν, αλλά να αποκτήσει έστω και το 50% του μύθου του.

Και μετά ήρθαν οι μέλισσες και το τρένο της πραγματικότητας για να μας καταστρέψουν τη φαντασίωση. Από το πρώτο επεισόδιο καταλαβαίνεις ότι το Manifest είναι μια ραψωδία κακών ερμηνειών που ακολουθείται από μια εποποιία σεναριακών κενών, τα οποία υπάγονται σε έναν παιάνα μη συνοχής.

Το cast μπαίνει με το σπαθί του στη δεκάδα των χειρότερων της τελευταίας δεκαετίας και το μόνο που σε κρατάει όσο τα επεισόδια περνούν είναι η περιέργεια για την απάντηση στο τι συνέβη στην πτήση και γιατί εξαφανίστηκαν για 5 χρόνια οι πρωταγωνιστές. Οι απαντήσεις όμως δεν έρχονται, τα σεναριακά κενά μεγαλώνουν και προς το τέλος του πρώτου κύκλου καταλαβαίνεις ότι η μάχη είναι χαμένη.

Η μεν σαρξ πρόθυμη να παρακολουθήσει τη συνέχεια, το δε πνεύμα ασθενές. Αν έχετε δει τα πάντα από σειρές και ταινίες και ψάχνετε κάτι εύπεπτο για να γεμίσετε το χρόνο σας χωρίς να έχετε μεγάλες προσδοκίες, ξεκινήστε το. Αν ο πήχης των απαιτήσεων σας είναι υψηλότερος μην μπείτε στον κόπο. Το Manifest δεν θα τον φτάσει καν…