Netflix
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το Netflix φέρνει τον δικό του Αρμαγγεδόνα το 2022

Αν και λίγο καθυστερημένα, το Netflix έριξε το trailer του έτους για τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν το 2022

Δεν ξέρουμε πόσο επηρέασε η πανδημία τις επιλογές των ηθοποιών στην Αμερική σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά αν κρίνουμε από το trailer του Netflix για τις ταινίες του 2022, μάλλον η πανδημία τους έστειλε όλους στη μπίζνα με το streaming.

Στην Ελλάδα είδαμε ηθοποιούς που για χρόνια απέρριπταν την τηλεόραση ή τους απέρριπτε εν συνόλων η τηλεόραση, να βρίσκουν δουλειές και μάλιστα σε σημαντικούς ρόλους σε σειρές. Στην Αμερική η τηλεόραση έχει από το 2017 καταπιεί το σινεμά που επιβιώνει οικονομικά χάρη στα blockbusters τύπου Avengers, που τόσοι πολλοί σκηνοθέτες ψέγουν.

Κι αυτή η κατάσταση, έσπρωξε σωρηδόν ηθοποιούς που είναι μεγάλα ονόματα και ακριβοπληρωμένοι σε Netflix, Apple TV, Disney, Hulu κτλ. Και δεν είναι ότι φέρνουν πίσω τα λεφτά κάθε φορά. Η παρουσία τους είναι και συνώνυμο ενός ονόρε για τις πλατφόρμες το να συνεργάζονται αποκλειστικά με κάποια ονόματα.

Αυτό που συνέβη όμως το 2021 και θα συμβεί το 2022, είναι ότι οι ηθοποιοί έχουν πλέον ως πρώτη επιλογή τις πλατφόρμες και δη το Netflix. Στο trailer με όλες τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν φέτος, η καταμέτρηση των ονομάτων από το πάνω ράφι του Χόλιγουντ δεν έχει τελειωμό.

Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Έβανς, Μαρκ Ράφαλο, Έντι Μέρφι, Ράιαν Ρέινολντς, Ντάνιελ Κρεγκ, Σαρλίζ Θερόν, Τζέισον Μομόα, Τζόνα Χιλ, Τζέιμι Φοξ, Χάλε Μπέρι, Κέρι Ουάσινγκτον, Κουίν Λατίφα, Τζένιφερ Λόπεζ, Κρις Χέμσγουορθ, Ζόε Σαλντάνα, Χένρι Καβίλ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν. Όλοι αυτοί θα βρεθούν σίγουρα σε κάποια ταινία ή μπορεί και σε δύο.

CODA: Μια από τις ταινίες που ΠΡΕΠΕΙ να δεις

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

86 ταινίες θα βγουν στο Netflix το 2022

Ποιες είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν για το 2022; Φυσικά το Knives Out, ταινία που εξέπληξε το 2020 και έφτασε να διεκδικεί Όσκαρ, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και αγοράστηκαν τα δικαιώματα της από το Netflix από τον δημιουργό Ράιαν Τζόνσον, έναντι αδράς αμοιβής κοντά στα 200 εκατομμύρια, που περιλαμβάνει ακόμα ένα sequel.

Μετά είναι το sequel του Enola Holmes, ταινία που επίσης δεν περίμεναν και πολλοί να αρέσει τόσο πολύ το φθινόπωρο του 2020, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε.

Από κει και πέρα, στα καινούργια projects, οι τρεις ταινίες που κερδίζουν την προσοχή είναι το Gray Man , το The Adam Project και το Spiderhead.

Το The Gray Man είναι επίσης μια πανάκριβη παραγωγή, με σενάριο και σκηνοθεσία των αδερφών Ρούσο, που έχουν συνεργασία με την πλατφόρμα και για το Extraction. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γκόσλινγκ, Έβανς, Ρενέ Ζαν-Πέιτζ και η ελκυστικότατη Άνα δε Άρμας. Πρόκειται για ένα action thriller με επίκεντρο έναν πρώην πράκτορα της CIA, που ήταν ο καλύτερος στο να σκοτώνει.

Το The Adam Project ξεφεύγει από τις κλασικές κωμωδίες του Ράιαν Ρέινολντς και αφορά την ιστορία ενός πιλότου χρονοταξιδιώτη που ταξιδεύει στο παρελθόν και ξεκινά μια περιπέτεια με τον εαυτό του ως παιδί και τον πατέρα του τότε, για να αλλάξει τη μοίρα του.

To Spiderhead μας ταξιδεύει σε ένα μέλλον όπου οι κρατούμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε ιατρικά πειράματα για να μειώσουν την ποινή τους και ένας εξ αυτών συμμετέχει σε μελέτη με χάπια που γεννούν συναισθήματα.

Από τις υπόλοιπες εκ των 86 συνολικά ταινιών, ενδιαφέρον δημιουργεί το Hustle με τον Άνταμ Σάντλερ.

Οι υπόλοιπες μοιάζουν εκ πρώτης όψεως με ταινίες μετριότητας με δυνατά ονόματα που απλώς μαζεύουν κασέρι.