Pamela Anderson
Βρείτε μας στο

Πίσω στο 1995 η Pamela Anderson και ο Tommy Lee, ντράμερ των Motley Crue, παντρεύονταν κάπου στο Μεξικό και έκαναν ένα μήνα του μέλιτος όπως όλα τα ζευγάρια. Απλώς ο Lee, που τότε ήταν στις δόξες του, ήθελε να βιντεοσκοπήσει τα πάντα. Τα. Πάντα.

Αυτός ο γάμος κράτησε 3 χρόνια, ήταν ξεκάθαρα τοξικός κατά της Pamela, η οποία για κάποιο λόγο, όπως έχει κάνει συχνά στη ζωή της, επέστρεψε σε αυτόν τον άνθρωπο το 2007. Στο πρώτο στάδιο της σχέσης τους, τότε που ήταν και οι δύο με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι, όπου στέκονταν και όπου βρίσκονταν, μιλούσαν για την κρεβατική τους ζωή.

Για την τότε εποχή, η δημόσια στάση τους ήταν κάτι το σοκαριστικό και πρωτοποριακό. Διόλου άδικα αρκετοί εκτιμούν σήμερα ότι μιλάμε για ένα ριάλιτι, πριν εμφανιστούν τα ριάλιτι. Για μια Kim Kardashian, πολύ πριν την Kim. Κι όπως στην περίπτωση της δεύτερης, έτσι και σε αυτή των Pamela Anderson και Tommy Lee, υπήρξε sex taρe.

Η σειρά Pam & Tommy του Hulu, με πρωταγωνιστές τους Sebastian Stan και Lilly James, μας πηγαίνει πίσω σε εκείνα τα χρόνια, όταν η τοξικότητα του Lee προκάλεσε έναν ξυλουργό που δούλευε για εκείνον και του έφτιαχνε την κρεβατοκάμαρα, ώστε να ταιριάζει στις kinky ορέξεις του, να εισβάλλει στο σπίτι του, να του κλέψει ένα χρηματοκιβώτιο και όσα είχε εκεί μέσα.

Το Netflix φέρνει τον δικό του Αρμαγγεδόνα το 2022

Η Pamela Anderson ήταν θύμα της ηλιθιότητας του Tommy Lee που προκάλεσε την εκδίκηση του Gauthier

Ανάμεσα στα χρήματα και τα χρυσαφικά, ήταν και μια κασέτα με όλες τις περιπτύξεις του ζευγαριού στο μήνα του μέλιτος του. Ο Rand Gauthier, ο άνθρωπος που θέλησε να εκδικηθεί τον Lee, πήρε την κασέτα και την έδωσε σε έναν φίλο του σκηνοθέτη ταινιών ερωτικού περιεχομένου, ο οποίος με τη σειρά του την έδωσε σε έναν παραγωγό. Μαζί, έκαψαν το πρωτότυπο, αφού έβγαλαν πολλές κόπιες, και έκαναν διανομή της ταινίας σε video clubs και μετά στο διαδίκτυο.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο ενήλικος κινηματογράφος ήταν προσβάσιμος εκεί που λέει το όνομά του, στις κινηματογραφικές αίθουσες και στα περιοδικά. Μετά το 1995 άρχισε να αναπτύσσεται το VHS ρorn. Μόνο που στην περίπτωση της Pamela Anderson είχαμε και την απότομη μετάβαση στο διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ακόμα και μέσα στην τότε ανυπαρξία του διαδικτύου, με τις ταχύτητες χελώνας, το taρε αυτό έκανε θραύση και τύποι που έφτιαχναν κώδικες και αλγόριθμους, βρήκαν πηγή χρυσού σε αυτό. Από την αποκλειστική διανομή του Gauthier και του φίλου του, ήρθαν τα copycat websites και το περιεχόμενο της κασέτας απλώθηκε στον κόσμο.

Η Pamela Anderson, από εκεί που είχε γίνει νούμερο 1 σταρ μέσω του Baywatch, είδε πόρτες να κλείνουν λόγω του ότι η εικόνα της πλέον είχε αποτυπωθεί μέσω της κασέτας και η καριέρα της στην υποκριτική αρκέστηκε σε σαχλές ταινίες που εστίαζαν στο στήθος της, όπως το Barb Wire. Όχι ότι έδωσε ποτέ διαπιστευτήρια για κάτι περαιτέρω ως ταλέντο. Αλλά δεν θα το μάθει και ποτέ κανείς αν η Pam μπορούσε το κάτι παραπάνω.

CODA: Μια από τις ταινίες που ΠΡΕΠΕΙ να δεις

Σήμερα, στα 54 της, είναι ένας πολύ όμορφος άνθρωπος, με ανησυχίες, ευαισθησίες, ακτιβιστική δράση. Το αν ήταν υποφερτή ως ηθοποιός ή όχι, δεν μειώνει την πλευρά αυτή. Στο άκουσμα της σειράς του Hulu, η Pamela Anderson δεν ένιωσε καθόλου καλά. Και δεν έδωσε και την έγκριση της.

Όμως, μετά την εξαγορά των δικαιωμάτων της ταινίας που είχε γίνει το 1997 και είχε αποποιηθεί από κάθε απαίτηση, γιατί πια δεν είχε άλλη επιλογή, δεν χρειαζόταν η έγκρισή της.

Η σειρά Pam & Tommy βασίζεται στο ρεπορτάζ του Rolling Stone του 2014, όπου βασική πηγή πληροφοριών είναι ο Gauthier, ο άνθρωπος που έκανε την κλοπή και τη διαρροή. Λογικά λοιπόν η σειρά σε κάνει να νιώθεις ότι δικαιολογείται η πράξη του και άξιζε αυτό στον Tommy Lee. Στο πρώτο επεισόδιο όμως δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά η Pamela ως χαρακτήρας.

2-3 φράσεις λέει η Lilly James που την υποδύεται. Αυτό κάνει τον θεατή να εστιάσει στο δέντρο και όχι στο δάσος. Η σειρά, με τηλεοπτικούς όρους, φαίνεται από το πρώτο επεισόδιο ως μια πολύ καλή σειρά. Πώς μπορεί κάποιος όμως να απολαύσει έναν επί της ουσίας εγκωμιασμό διαδικτυακού revenge και τη διαρροή προσωπικού υλικού δύο ανθρώπων; Όποιοι κι αν είναι αυτοί, δε συναίνεσαν;

Το ίδιο Χόλιγουντ που κάνει cancel, αντιμετωπίζει το revenge με όρους θεάματος

Μπορεί το 1997 ένα δικαστήριο να απέρριψε όλες τις αγωγές της Pamela Anderson και του Tommy Lee για παραβίαση της ιδιωτικότητας με πρόσχημα ότι οι ίδιοι είχαν μοιραστεί πολλές πληροφορίες της προσωπικής τους ζωής. Όμως αυτό δεν αναιρεί ότι ένα sex taρε έγινε viral. Και έγινε σε μια εποχή που δε μπορούσαν οι πρωταγωνιστές να το πάρουν χαμπάρι γρήγορα. Ούτε υπήρχε τρόπος να το ανακόψουν.

Δεν επιχειρώ να το παίξω ανώτερος ηθικά ή οτιδήποτε. Άλλωστε, τη σειρά τη σκηνοθετεί η Lake Bell. Είναι μια ηθοποιός που το 2014 είδε να βγαίνουν στη φόρα φωτογραφίες της πιο προσωπικές, στο μεγάλο σκάνδαλο του The Fappening με την τεράστια διαρροή υλικού διασήμων απ΄όλο τον κόσμο.

Αυτό που προκαλεί απορία και χρήζει ανάλυσης, είναι ότι στην κολυμπήθρα του Χόλιγουντ όλα στερούνται ηθικού νοήματος. Η ίδια βιομηχανία που μιλάει για συμπερίληψη, diversity, σεβασμό κτλ., η ίδια φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά που ρίχνει καυστικό υγρό πάνω στις πληγές της Pamela Anderson. Η οποία για να ξεφύγει από την τόσο επώδυνη κουβέντα, σβήνει όλα της τα social media.

Οι συντελεστές της σειράς διατείνονται σε κάθε τους συνέντευξη πως έκαναν τη σειρά με σεβασμό. Και με στόχο να αναδείξουν πως η Pamela ήταν το βασικό θύμα της υπόθεσης. Ο Tommy Lee μίλησε με τον Sebastian Stan για το πώς τον ενσαρκώνει. Η James δε βρήκε ανταπόκριση από την Pam.

Με εξαίρεση το CNN και το Vanity Fair, στις κριτικές που αφορούν τη σειρά, τα περισσότερα μέσα γράφουν για την υπόθεση που όρισε το ριάλιτι. Την παράνομη διαρροή προσωπικού υλικού ούτε που την αγγίζουν. It’s all about the spectacle!