Βουτιά στον κόσμο του εγκλήματος: Πώς γίνεται να μην έχεις δει ακόμα αυτό το crime αριστούργημα;
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Βουτιά στον κόσμο του εγκλήματος: Πώς γίνεται να μην έχεις δει ακόμα αυτό το crime αριστούργημα;

Όσοι στο παρελθόν έχουν αγαπήσει το «The Wire» είναι αδύνατο να μην το εκτιμήσουν
Menshouse Team

Η μισή απόλαυση μιας σειράς ή μιας ταινίας που γουστάρουμε είναι η διαδικασία της αναμονής. Δεν είναι υπερβολή: έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα σήμερα γύρω από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με όλο τον κόσμο να συζητάει στο διαδίκτυο για τις επερχόμενες κυκλοφορίες και να αναπτύσσει τις δικές του θεωρίες και προσδοκίες για το τι πρόκειται να δει από την ταινία ή σειρά που περιμένει πως και πως, η αναμονή είναι πραγματικά τμήμα της συνολικής εμπειρίας.

Όμως υπάρχουν ταινίες ή σειρές που πάσχουν από εμπορική απήχηση, το hype τους δεν βρίσκεται στα ύψη και έτσι, η διαδικασία της αναμονής είναι κομματάκι μοναχική. Κάπως έτσι νιώθουν οι ελάχιστοι οπαδοί του «Top Boy», μιας crime σειράς του Netflix που πρόσφατα ανέβηκε η τρίτη της σεζόν στην δημοφιλή streaming πλατφόρμα και παρά τον ενθουσιασμό που ένιωσαν όσοι την περίμεναν πως και πως δεν έγινε ο μεγάλος πανικός που στην πραγματικότητα της αντιστοιχεί.

Και όμως, το «Top Boy» αποτελεί μια κορυφαία σειρά στο είδος της. Ειδικά όσοι έχουν στο παρελθόν δει και θαυμάσει το «The Wire», την επική αστυνομική σειρά του HBO και κατά πολλούς την καλύτερη σειρά όλων των εποχών, είναι μάλλον αναμφισβήτητο πως θα γουστάρουν πάρα πολύ με το «Top Boy». Η σειρά ακολουθεί την καθημερινότητα στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Λονδίνου, εκεί όπου το εμπόριο πρέζας δίνει και παίρνει.

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι ο Ντουσέιν και ο Σάλι, δυο φίλοι που έχουν μεγαλώσει από μικροί στη σκληρή πραγματικότητα των μαύρων γκέτο της βρετανικής πρωτεύουσας και ως έμποροι ναρκωτικών πλέον και ως έμποροι ναρκωτικών πλέον προσπαθούν να ηγεμονεύσουν στον άγριο χώρο της εγκληματικότητας. Τα όσα εμπόδια βρίσκονται στον δρόμο τους ωστόσο εγκυμονούν πολύ δύσκολα διαχειρίσιμες επιμέρους καταστάσεις.

Αφενός, θα πρέπει και οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν την μεταξύ τους τριβή που σχεδόν νομοτελειακά προκύπτει και να μην σπάσουν μπροστά στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς που βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δουλειά τους αλλά και την φιλία τους. Και αφετέρου, έχουν να αντιμετωπίσουν τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς του πρεζεμπορίου: είναι γκάνγκστερ άλλωστε και αυτή είναι η ζωή τους…

Βουτιά στον κόσμο του εγκλήματος: Πώς γίνεται να μην έχεις δει ακόμα αυτό το crime αριστούργημα;

Το «Top Boy» παίχτηκε από το 2011 μέχρι το 2013 στο BBC, κόπηκε μετά την δεύτερη σεζόν του και εκεί που άπαντες περίμεναν πως η σειρά θα έμενε ημιτελής για πάντα, ο πασίγνωστος ράπερ Drake έβαλε το χεράκι του και ως παραγωγός χρηματοδότησε την συνέχεια της σειράς μεταφέροντάς την ταυτόχρονα στο Netflix. Το 2019 λοιπόν είδαμε την τρίτη σεζόν, έξι χρόνια μετά την δεύτερη και μετά από τρία χρόνια μεγάλης αναμονής (για λίγο κόσμο είναι η αλήθεια…) επιτέλους κυκλοφορεί στο Netflix και η 4η σεζόν.

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα

Αλάνια του δρόμου που γίνονται ιδιότυποι επιχειρηματίες της πρέζας, κανόνες και κώδικες ηθικής που οφείλουν να παραμείνουν αναλλοίωτοι όσο ανήθικο και αν είναι το συνολικό παιχνίδι του εγκλήματος και της παρανομίας, συγκρούσεις γενεών μέσα στον εσωτερικό ανταγωνισμό του εγκλήματος, εκεί όπου η νέα τάξη πραγμάτων θα είναι πάντα πιο αμείλικτη από την παλιά και κάπως πιο ρομαντική προηγούμενη κατάσταση: το «Top Boy» είναι ένα από τα ομορφότερα δείγματα crime μυθοπλασίας διότι καταφέρνει να τηρεί ένα σωρό άτυπους κανόνες gangster δραματουργίας και το κάνει με πέρα για πέρα απολαυστικό και ώριμο τρόπο.

Θα χωθούμε με πολύ μεγάλη χαρά στο σύμπαν της τέταρτης σεζόν του που μόλις ανέβηκε στο Netflix και έστω και αν και λίγοι οι οπαδοί του, θα το ακολουθήσουμε στα βρώμικα στενά των εγκληματικών περιοχών του Λονδίνου.