Βγάζει μάτι πίσω απ’ τον Ζήκο: Το σκηνοθετικό λάθος στον «Μπακαλόγατο» που δεν πρόσεξε ούτε ο Χατζηχρήστος (Pics)
Βρείτε μας στο

Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για την κορυφαία κωμωδία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ο λόγος είναι φυσικά προφανής. Η απαράμιλλη ερμηνεία του Κώστα Χατζηχρήστου έδωσε θρυλική υπόσταση στον «μπακαλόγατο» και ταύτισε απόλυτα το «Της Κακομοίρας» με τον πρωταγωνιστή της. Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο των αδερφών Γιαννακόπουλου και ο ίδιος ο Χατζηχρήστος απευθύνθηκε στο συγγραφικό δίδυμο, ζητώντας του να γράψει ένα έργο για να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.

Όταν τα δύο αδέρφια ενημέρωσαν τον πρωταγωνιστή ότι είχαν κάτι στα σκαριά, το σενάριο ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο, περιλαμβάνοντας μόνο 7-8 σελίδες. Ο Χατζηχρήστος όμως είχε πολύ καλό προαίσθημα και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, χωρίς χρονοτριβή. Ως γνωστόν, δούλεψε πάνω σε ημιτελές σενάριο και επέκτεινε τον ρόλο μόνος του κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, αυτοσχεδιάζοντας χάρη στο έμφυτο ταλέντο του.

Πολλές από τις ατάκες του ειπώθηκαν για πρώτη φορά την ώρα που «έγραψαν» μπροστά στην κάμερα, σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ επινόησης και ερμηνείας. Ο «Μπακαλόγατος» είναι μια ταινία που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι και που όλοι έχουμε δει αμέτρητες φορές. Παρόλα αυτά ελάχιστοι παρατήρησαν ένα υπέροχο σκηνοθετικό λάθος σε μια από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας.

Είναι αυτή που ο Κώστας Χατζηχρήστος αραδιάζει την μία ατάκα μετά την άλλη στην αυλή του Νίκου Φέρμα. Τα μάτια των τηλεθεατών είναι καρφωμένα στον Ζήκο που δίνει ρεσιτάλ και ελάχιστοι παρατηρούν αυτό που συμβαίνει πίσω του.

Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης, γνωστός για το… διδακτορικό του στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και την αποκάλυψη πολλών «μυστικών» του μέσα από το youtube και το κανάλι Kastalia, εντόπισε τον… εισβολέα στο καρέ που δεν κόπηκε ποτέ από το μοντάζ.

Πιο συγκεκριμένα διακρίνεται πίσω από τον Ζήκο ένα μέλος του συνεργείου, στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Προφανώς απορροφημένος και ο ίδιος από τις ξεκαρδιστικές ατάκες του Χατζηχρήστου, ξεχάστηκε και έμεινε κανονικά στο πλάνο.

Βγάζει μάτι πίσω απ’ τον Ζήκο: Το σκηνοθετικό λάθος στον «Μπακαλόγατο» που δεν πρόσεξε ούτε ο Χατζηχρήστος (Pics)

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

 

Δείτε στο 04:06 το υπέροχο λαθάκι και όχι μόνο.

Απολαύστε και μερικά ακόμα στο βίντεο με τα λάθη στις ελληνικές ταινίες. Από τον Καλογήρου που σουφρώνει τον αναπτήρα της Αλίκης μέχρι τα λαθάκια στην ταινία «Αρχόντισσα και ο αλήτης» με τον Παπαμιχαήλ και τη Βουγιουκλάκη.