The First Lady
Βρείτε μας στο

Πριν από 5-6 χρόνια ο Πάμπλο Λαραΐν είχε κάνει την ταινία Jackie και έφτιαχνε ένα πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι στα χρόνια μετά τον θάνατο του Τζον. Τώρα, έρχεται η σειρά The First Lady για να μας παρουσιάσει τη συμβολή τριών γυναικών στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Οι Αμερικάνοι δεν έχουν τυχαία το FLOTUS εκτός από το POTUS. Όπου POTUS=President of the United States κι όπου FLOTUS=First Lady of the United States. Δεν είναι απλά ένας συμβολικός ρόλος, ένα αξιώμα τυπικό. Έχει ένα βάρος, μια ευθύνη και στην Ιστορία της Αμερικής οι γυναίκες των Προέδρων έχουν διαδραματίσει ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων.

Αν επιχειρήσεις να αφαιρέσεις μία μόνο, τότε μπορεί και όλη η Ιστορία της Δύσης ή και του κόσμου να είναι διαφορετική.

Στη σειρά The First Lady του δικτύου Showtime που έγραψε ο Άαρον Κούλι, βλέπουμε τρεις εμβληματικές γυναίκες που πήγαν το αξίωμά τους ένα βήμα παραπέρα και θα λέγαμε ότι τέλεσαν χρέη Προέδρου σε ποσοστό 50-50. Ιδίως η Μισέλ Ομπάμα και η Ελέανορ Ρούζβελτ, ήταν Σιδηρές Κυρίες στα πρότυπα της Θάτσερ, ίσως και ακόμα καλύτερες.

Η δική τους παρουσία καθόρισε την προεδρική πορεία των συζύγων τους, του Φρανκ και του Μπαράκ και στην περίπτωση του δεύτερου, η Μισέλ ήταν το πρόσωπο που έγειρε την ζυγαριά υπέρ του Μπαράκ στους Δημοκρατικούς και ξεπέρασε τη Χίλαρι Κλίντον για να αναμετρηθεί με τον Τζον ΜακΚέιν το 2008.

Σε κρίση το Netflix: Η αυστηρότερη πολιτική, το ενδεχόμενο αυξήσεων στις τιμές και οι διαφημίσεις

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Το The First Lady ακολουθεί μια δομή που επιτρέπει στον τηλεθεατή να καταλάβει τα πάντα για αυτές τις γυναίκες. Το background τους, τις επιθυμίες και τα όνειρα τους που καπελώθηκαν από το μεγάλο όραμα του συζύγου που τις απορρόφησε και τους άλλαξε τα σχέδια, τη διαφορετική οπτική τους στα πράγματα, αυτό που αποκαλούμε «γυναικεία αντίληψη».

Εκεί που σε κερδίζει το The First Lady είναι στο ότι δεν αφήνει ένα επεισόδιο για κάθε μία, αλλά αφιερώνει κάθε επεισόδιο και στις 3 και μεταβαίνει από τη δεκαετία του ’30 και την Ελέανορ, στη δεκαετία του ’70 με την Μπέτι Φορντ κι από κει στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα με τη Μισέλ.

Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι μια προφανής επιλογή για Μισέλ Ομπάμα και δεν περιμένεις κάτι λιγότερο απ΄αυτό που παραδίδει στον ρόλο της. Η Μισέλ Πφάιφερ παίζει και να έχει μια από τις 3-4 κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας της.

Όμως εκεί που αξίζουν τα εύσημα, είναι στην Τζίλιαν Άντερσον που αν και Βρετανίδα, καταφέρνει να πετύχει την προφορά της Ρούζβελτ και να υποδυθεί τον πιο δύσκολο ρόλο, αφού είναι περισσότερες οι γραπτές περιγραφές για την Ελέανορ, παρά οι εικόνες και τα βίντεο.

Slow Horses: Αυτό το κατασκοπικό δράμα πρέπει να το δεις

Τρεις προσωπογραφίες είναι το The First Lady. Δε σε νοιάζει η πλοκή. Σε νοιάζει η άποψη, ο τρόπος που ο σκηνοθέτης τοποθετεί την αφήγησή του και τι πλαίσιο στήνει για να μπορέσουν να ερμηνεύσουν οι τρεις βασικές ηθοποιοί του. Κι αυτή η σειρά κάνει στον πιο άρτιο βαθμό αυτό που επιβάλλει το ύφος και το είδος της

Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα την δεις, αφού δίκτυο Showtime δεν υπάρχει διαθέσιμο στην Ελλάδα; Κάθε Δευτέρα στις 23:00 η Cosmote TV προβάλλει στο κανάλι Cosmote Series το καινούργιο επεισόδιο, 24 ώρες μετά την προβολή του στις ΗΠΑ και κάθε Τρίτη γίνονται διαθέσιμα on demand.