Ιδανικό φινάλε Πέμπτης: Απόψε έχει την ταινιάρα με τον Ράσελ Κρόου που δεν νοείται να μην έχεις δει (Vid)
Βρείτε μας στο

Το Disney+ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στην Ελλάδα φρόντισε να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Πως το περιεχόμενό του είναι πραγματικά το κάτι άλλο: κυριολεκτικά μπορείς να δεις ό,τι γουστάρεις ανάλογα με το γούστο σου.

Ανάμεσα στα πολλά διαμάντια που στεγάζονται μέσα στην πλατφόρμα της Disney, υπάρχει και μια ταινία που μπορεί να μην έχει πλέον την μεγάλη φήμη που είχε όταν είχε κυκλοφορήσει στα μέσα των 00s αλλά αποτελεί μια διαχρονική, αγέραστη εργάρα, που ειδικά όσοι γουστάρουν τις ταινίες με μποξ δεν νοείται να μην έχουν δει. Ο λόγος για το «Cinderella Man» με τον Ράσελ Κρόου, ο οποίος την εποχή των 00s είχε συνδεθεί μέχρι εκεί που δεν πήγαινε με τον εμβληματικό ρόλο του στο «Gladiator», αλλά μάλλον αυτή η ταινία είναι σημαντικότερή του.

Το μοτίβο του στόρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον τίτλο της ταινίας: Cinderella άλλωστε σημαίνει «Σταχτοπούτα» και αλληγορικά περιγράφει την ατομική πορεία του πρωταγωνιστή, ο οποίος -σαν μια αρσενική εκδοχή της Σταχτοπούτας από το ομώνυμο, κλασικό παραμύθι- «μεταμορφώνεται» από κάτι ασήμαντο σε κάτι πέρα για πέρα σημαντικό. Εδώ ωστόσο δεν έχουμε να κάνουμε με παραμύθι, κάθε άλλο: πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, από εκείνες που πλέον έχουμε μάθει να μην πιστεύουμε και να θεωρούμε πως μόνο στα πλαίσια του κινηματογράφου μπορεί να συντελεστούν.

Ιδανικό φινάλε Πέμπτης: Απόψε έχει την ταινιάρα με τον Ράσελ Κρόου που δεν νοείται να μην έχεις δει (Vid)

Τέσσερα χρόνια μετά τον πάταγο που έκαναν με «A Beautiful Mind» (και συγκεκριμένα το 2005), ο Ρον Χάουαρντ, ένας από τους δημιουργούς του Χόλιγουντ με το χάρισμα να φτιάχνουν ταινίες από χολιγουντιανό υλικό που συγκινεί και καθηλώνει, ξανακάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να σκηνοθετήσει μια ταινία με τον Ράσελ Κρόου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η εκ νέου συνάντησή τους για ένα ακόμα biopic μετά το «A Beautiful Mind» καθόρισε τον χώρο των μεγάλων παραγωγών στο πρώτο μισό των 00s.

Ο Ράσελ Κρόου εδώ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας, παραδίδει ερμηνειάρες με την ίδια ευκολία που κάποιος άλλος βάζει να πιεί ένα ποτήρι νερό, ο Πολ Τζιαμάτι σε δεύτερο ρόλο (και συγκεκριμένα, ως ο προπονητής του μποξέρ που υποδύεται ο Κρόου) δίνει την πινελιά ποιότητας που απαιτείται για να είναι στιβαρές τέτοιες ιστορίες, ενώ η Ρενέ Ζελβέγκερ και ο Πάτι Κονσιντάιν συμπληρώνουν ένα κάστ που αναβαθμίζει ένα έτσι κι αλλιώς συναρπαστικό περιεχόμενο.

Το «Cinderella Man» αφηγείται την αληθινή ιστορία του Τζέιμς Μπράντοκ, ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών. Για την ακρίβεια, επικεντρώνεται στα χρόνια της θρυλικής επιστροφής του στο ρινγκ για λόγους οικονομικούς. Βρισκόμαστε στην δεκαετία του ’30, κατά τη διάρκεια του μεγάλου κραχ των ΗΠΑ, και ο Μπράντοκ, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει μέσα σε ένα καθεστώς απάλευτης φτώχειας, επανέρχεται στα ρινγκ εφτά χρόνια μετά την απόσυρσή του προκειμένου να αναδειχθεί πρωταθλητής και να μετουσιωθεί σε ένα αληθινό λαϊκό ίνδαλμα της εργατικής τάξης της εποχής.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο Χάουαρντ αφηγείται με γνήσιο χολιγουντιανό ύφος τον Γολγοθά του Μπράντοκ προς την κορυφή και με τον Ράσελ Κρόου να δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, το «Cinderella Man» μετουσιώνεται σε μια από τις ωραιότερες ταινίες για μποξ που έχουν γυριστεί ποτέ. Αν έχεις Disney+ απλά μην το χάσεις: πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία να δεις ένα φιλμ φτιαγμένο από τα πιο ποιοτικά υλικά του Χόλιγουντ.