Η κορωνίδα της πλατφόρμας: Δες απόψε την ταινιάρα για την οποία αξίζει να κάνεις συνδρομή στο Disney+ (Vid)
Βρείτε μας στο

Το Disney+ είναι επιτέλους εδώ, μετά από 2 και βάλε χρόνια από την κυκλοφορία του στην Αμερική. Όσο ζηλέψαμε ζηλέψαμε, όσο περιμέναμε περιμέναμε, τώρα ήρθε η στιγμή της απόλαυσης. Και η κορωνίδα αυτής, είναι μια αναπάντεχη ταινιάρα από το 2018.

Στη διάρκεια της πανδημίας και των δύο lockdown, ειδικά του πρώτου, καταφέραμε όλοι να τερματίσουμε το Netflix. Τόσο που τώρα πια κατανοούμε ότι μάλλον το υπερεκτιμήσαμε ή ότι μας πήρε πολύ για δεδομένους και σιγουράκια. Καιρός να φλερτάρουμε, να πάμε σε μια νέα σχέση και να δούμε μήπως τελικά μας προσφέρει περισσότερα.

Για το ξεκίνημα αυτής της σχέσης, το Disney+ θα μας προσφέρει τον αναγκαίο ενθουσιασμό και θα νιώσουμε να χανόμαστε, να μπαίνουμε σε διλήμματα και να μην ξέρουμε τι να διαλέξουμε. Όμως, για ποιο λόγο υπάρχει το Menshouse κι εμείς που γράφουμε; Για να παίρνουμε τα ηνία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να σε καθοδηγούμε προς την απόφαση, πέρα από τα διλήμματα.

Σε μια πλατφόρμα όπου μπορείς να βρεις όλες τις ταινίες της Marvel και τα Star Wars, σε μια ταινία με πληθώρα αγαπημένων animation όπως το Finding Nemo/Dory, σε μια πλατφόρμα με τόσους γνωστούς και πολυβραβευμένους τίτλους, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει.

Ανάμεσα σε ταινίες όπως Three Billboards Outside Ebing Missouri, Nomadland, The French Dispatch, Grand Budapest Hotel, The Shape Of Water, JoJo Rabbit και φυσικά το The Favourite του Λάνθιμου, υπάρχει μια ταινία που μπορεί να βρίσκεται στη σκιά τους, αλλά της αξίζει λίγος παραπάνω χώρος.

Το Can You Ever Forgive Me? είναι μια ταινία που βρέθηκε στα Όσκαρ του 2019, που ανταγωνίστηκε με το Roma και το The Favourite σε κάποιες κατηγορίες, που δεν βραβεύτηκε  ιδιαίτερα, αλλά είναι μια από τις καλύτερες εκείνης της χρονιάς και εδώ στην Ελλάδα πήρε ελάχιστα credits.

Κι εμείς στο Menshouse, εκτός από το να σου ξεδιαλύνουμε τον εγκέφαλο, θέλουμε να δίνουμε και τα long overdue credits, δηλαδή τα εύσημα που άργησαν, όχι μια μέρα, αλλά πολύ παραπάνω. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για παραγωγή ενός στούντιο που ναι μεν είναι γνωστό, αλλά όχι από τα μεγάλα (Searchlight Pictures).

Στο Can You Ever Forgive Me? έχουμε μια από τις σπουδαιότερες ερμηνείες σε δραματική ταινία που μας έχει δώσει κωμικός. Έχει σαφώς και κωμική υπόσταση η βιογραφική αυτή ταινία, αλλά είναι πολύ περισσότερα και έντονα τα δραματικά στοιχεία.

Η ερμηνεία της Μελίσα ΜακΚάρθι στην ταινία της Μάριαν Χέλερ, μας θύμισε την επίσης τρομερή ερμηνεία του Στιβ Καρέλ στο Foxcatcher, ταινία με κατά συντριπτική πλειοψηφία δραματικό χαρακτήρα.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Η ΜακΚάρθι υποδύεται τη φημισμένη συγγραφέα Λι Ίζραελ, μια βιογράφο διασήμων, η οποία παλεύει για πολύ καιρό να εκδοθεί, αλλά κανείς δεν την εμπιστεύεται. Οι μεγάλες της δόξες έχουν περάσει, περνάει τη ζωή της πίνοντας πολύ και γράφοντας ελάχιστα, κι αυτό την στέλνει στον προσωπικό της πάτο.

Έτσι, αρχίζει να προσθέτει σάλτσα στις ιστορίες της, να τις γεμίζει με μύθους και να εξαπατά κόσμο, με τη βοήθεια του φίλου της του Τζακ, και καταφέρνει να γίνει μια από τις πιο ευπώλητες. Όχι γράφοντας βιβλία, αλλά κάνοντας πλαστοπροσωπία, αφού γράφει επιστολές αντιγράφοντας το ύφος και το λεξιλόγιο γνωστών προσώπων όπως η Ντόροθι Πάρκερ.

Σιγά σιγά, το να βγάζει λεφτά και να ζει καλά, δεν είναι το μέλημα της. Θρέφεται περισσότερο από τον έπαινο για το πόσο καλά αντιγράφει τους αστέρες.

Η Μελίσα ΜακΚάρθι κάνει μάλλον την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της και αποδεικνύει πως μπορεί να σκάψει βαθιά εκεί όπου άλλοι ηθοποιοί θα αρνούνταν να σκάψουν, θεωρώντας πως ο ρόλος είναι επιδερμικός ή δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

Το Can You Ever Forgive Me? έχει ένα εντυπωσιακό 98% στο Rotten Tomatoes και θα το βρεις στο Disney+.