Σταματήστε ό,τι κάνετε: Έχουμε την καλύτερη αστυνομική σειρά της σεζόν και δεν χάνεται με τίποτα (Vid)
Βρείτε μας στο

Αν δεν υπήρχε το The Bear να τα ανατρέψει όλα, τότε το Apple TV θα μπορούσε να περηφανεύεται πως έχει 2 από τις 5 καλύτερες νέες σειρές της χρονιάς ως τώρα. Μία το Severance και άλλη μία το εξαιρετικό Black Bird.

Για σένα που είδες το Mindhunter και 3 χρόνια τώρα αναρωτιέσαι τι θα γίνει επιτέλους με αυτή τη σειρά και αν θα επιστρέψει, μπορείς να βρεις το παυσίπονο σε αυτή σου την οδύνη στο Black Bird. Οκ, δεν είναι ένα ακραιφνώς εγκληματολογικό στόρι, αλλά έχει κάποια βασικά στοιχεία.

Έχει ανακρίσεις από αστυνομικούς και νομικούς, έχει έναν serial killer που έχει σκοτώσει 13 κοπέλες και αναζητούν τα πτώματα, έχει στον πυρήνα του και το μυστήριο για το αν είναι όντως τελικά ένας κατά συρροήν δολοφόνος ή αν είναι τόσο κατεστραμμένη η αντιληπτική του ικανότητα, ώστε να λέει ψέματα. Και δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να πείσει…

Ο Τζίμι Κιν είναι ένα πάλαι ποτέ wonder boy στον κολεγιακό αθλητισμό, που όμως ακολουθεί ένα άλλο μονοπάτι στη ζωή του και γίνεται έμπορος ναρκωτικών. Μια μέρα η αστυνομία μπουκάρει στο σπίτι του και βρίσκει κάμποσα κιλά κόκας, συν μερικά αυτόματα και πολυβόλα που του εξασφαλίζουν μια αιωνιότητα στη φυλακή.

Ο ίδιος δεν ιδρώνει ιδιαίτερα και είναι πεπεισμένος πως οι δικηγόροι του θα τον ξελασπώσουν και πάλι. Αυτή τη φορά όμως δεν τη σκαπουλάρει. 10 χρόνια χωρίς αναστολή του επιβάλλει το δικαστήριο και η γη πέφτει κάτω από τα πόδια του.

Η ποινή, αν και δίκαιη, ίσως και χαμηλότερη του αναμενομένου, έχει μάλλον ορμηνευτεί από ανώτερες αρχές γιατί θέλουν να φέρουν τον Κιν σε ένα σημείο ώστε να μη μπορεί να αρνηθεί την πρόταση που του κάνουν. Αυτή είναι να τον μεταφέρουν σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα όπου εκτίει την ποινή του ο Λάρι Χολ, ο κατά συρροή ή κατά φαντασίαν συρροήν δολοφόνος.

Στην τριάδα των κορυφαίων της χρονιάς: Ξεκίνα απόψε την καταιγιστική σειρά που σε κερδίζει από το πρώτο επεισόδιο (Vid)

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ο Κιν θα αποτελέσει το όπλο του νόμου για να εξιχνιαστούν τα εγκλήματα του Χολ και να έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να μη βγει από τη φυλακή.

Το σχέδιο έχει όμως ένα κενό σημείο: δε μπορεί να προβλέψει πως θα νιώσει στη συναναστροφή με τον Χολ ο Κιν και αν θα τον αντιμετωπίσει με προκατάληψη ή αν θα πιστέψει πως δεν είναι αυτός ο δολοφόνος, άρα δεν θα προσπαθήσει να βρει τα στοιχεία που του ζητούν.

Το Black Bird έχει την ατμόσφαιρα, έχει το απέριττο, έχει τον Τάρον Έτζερτον να μη εκβιάζει την εκφραστικότητα, αλλά να διατηρεί μια ευθεία προσέγγιση κι έχει και τον Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, αυτόν τον γεννημένο για να υποδύεται ψυχοπαθείς, να δίνει ρεσιτάλ όπως το έκανε στο BlacKKKlasman, στο Da 5 Bloods, στο Cobra Kai και στο Richard Jewel.

Παρά τα σχετικά μεγάλα της επεισόδια, η σειρά του Apple TV εξελίσσεται με οργανικό τρόπο, άνευ εκβιασμών και εκπτώσεων στην αξία της κάθε σκηνής, της κάθε λήψης και μοιάζει να έχει ποντάρει πολλά στο τραμπάλισμα των δύο πρωταγωνιστών που έχουν αρετές συμπληρωματικές.

Θα σου προτείναμε λοιπόν να την ξεκινήσεις άμεσα. Απλώς να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να αντέξεις να δεις μόνο 1-2 επεισόδια και μετά τα υπόλοιπα. Αυτή η σειρά βλέπεται μονορούφι. Μετά το ποπ δεν έχει stop…