Ertflix The End of the Tour
Βρείτε μας στο

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που είναι ιδανικές για Πέμπτη βράδυ. Δε θες κάτι ανάλαφρο και fun όπως την Παρασκευή που κουβαλάς την κούραση της εβδομάδας και χύνεσαι στον καναπέ. Θες κάτι με βαρύτητα. Κι αυτό που έχει το Ertflix θα σε ικανοποιήσει.

Καθώς έχεις ακόμα την κεκτημένη ταχύτητα και την αντοχή περιμένοντας άλλη μια μέρα στη δουλειά, το The End of the Tour είναι η καλύτερη ταινία για να δεις σήμερα, μόνος ή με παρέα.

Τα έχει όλα. Ατμόσφαιρα, απλότητα, δύο πρωταγωνιστές που ερμηνεύουν σπουδαία τον ρόλο και σε βάζει σε σκέψη.

Πρόκειται για μια βιογραφική ταινία που αφορά στη γνωριμία του δημοσιογράφου του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι, με τον Αμερικανό συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ-Γουάλας. Ο Λίπσκι είχε πάει να τον συναντήσει στην πολιτεία όπου έμενε, με στόχο να γράψει ένα αφιέρωμα στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής του στο περιοδικό.

Ο Γουάλας δεν ήταν και ο πιο εύκολος άνθρωπος για να δώσει συνέντευξη. Το απεχθανόταν. Οπότε δεν ήταν μια απλή συνθήκη του στυλ «έρχομαι να μιλήσουμε, να σε ηχογραφήσω και αντίο». Έπρεπε να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης, έπρεπε να ζήσει τον Γουάλας ο Λίπσκι για 2-3 ημέρες και να περάσουν εμπειρίες μαζί για να στοιχειοθετήσει το πορτραίτο που θα έφτιαχνε.

Ο Γουάλας ήταν ένας πολύ απομονωμένος άνθρωπος, είχε όμως και στιγμές εξωστρέφειας και ανάγκης κοινωνικοποίησης. Όπως αποδείχτηκε όμως από το τέλος της ζωής του, όλες αυτές ήταν σαν επιθανάτιοι ρόγχοι.

Θα ταυτιστείς και θα το απολαύσεις: Δες απόψε την υπέροχη ταινία που κάθε 40άρης έχει λατρέψει (Vid)

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Για πολλούς ένας από τους 3 σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης Αμερικής, ένα ευφυέστατο μυαλό, ένας άνθρωπος με συνταρακτική κοινωνική αντίληψη και σκέψη, που προσπαθούσε με τα μυθιστορήματα του να αλλάξει την Αμερική, ο Γουάλας αυτοκτόνησε στα 46 του, μη μπορώντας να αντέξει αυτό που είχε γίνει στη χώρα του σε επίπεδο νόησης και ενσυναίσθησης.

Ήταν το 2008 που βρέθηκε νεκρός από τη γυναίκα του, κρεμασμένος στην αυλή του σπιτιού τους στην Καλιφόρνια. Ο Γουάλας έπασχε για χρόνια από κατάθλιψη και έπαιρνε φάρμακα σχεδόν όλη την ενήλικη ζωή του. Ο Λίπσκι το είχε καταγράψει κι αυτό.

Του ήταν αβάσταχτος ο κόσμος του Γουάλας, όπως αβάσταχτο του ήταν που ένιωθε από μόνος του μια εσωτερική πίεση να ξεπεράσει το διασημότερο μυθιστόρημά του, την Αμερικανική Λήθη, ένα βιβλίο που, έστω για λίγο, άλλαξε τον τρόπο σκέψης των Αμερικάνων.

Ο Τζέισον Σέγκελ στον ρόλο του Γουάλας και ο Αϊζενμπέργκ στον ρόλο του Λίπσκι, υποδύονται με απίστευτη ικανότητα και δεξιότητα, τιμούν τους χαρακτήρες τους, γιατί σε αυτή την ταινία αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κι αν από τον δεύτερο το περιμένεις, ο Σέγκελ είναι συγκλονιστικός, δίχως ίχνος υπερβολής.

Δίνουν ρέστα: Δες απόψε την ταινία – έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Ράσελ Κρόου που θα σε κρατήσει 157 λεπτά στην τσίτα (Vid)

Νιώθεις σαν να βλέπεις τον Γουάλας και για όσους τον πρόλαβαν ζωντανό και τον είδαν σε συνεντεύξεις κλπ., ο Σέγκελ τους κάνει να μπερδευτούν νομίζοντας πως βλέπουν ντοκιμαντέρ και όχι βιογραφική ταινία.

Γι΄αυτό μπες στο Ertflix σήμερα το βράδυ και βάλε να απολαύσεις, να συγκινηθείς, να παρακινηθεί η ψυχή και το μυαλό σου, να αναστοχαστείς για τον κόσμο μας σήμερα που δεν διαφέρει σε πολλά απ΄αυτόν του 2008 που οδήγησε σε αυτοκτονία τον Γουάλας και να καταλάβεις τι σημαίνει «γίνομαι ένα με τον ρόλο».