«Ο Θανάσης δεν το γνώριζε»: Γιατί Βέγγος και Χατζηχρήστος δεν ξαναμίλησαν μετά τον «Ηλία του 16ου»
Βρείτε μας στο

Το 1959 ο σπουδαίος Αλέκος Σακελλάριος μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την θεατρική κωμωδία, «Ο Ηλίας του 16ου», και από την α’ προβολή κιόλας στις 6 Απριλίου, κόβει 77.118 εισιτήρια, βασιζόμενη στο έξυπνο σενάριο και στις ερμηνείες ενός εξαιρετικού καστ ηθοποιών. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο Χατζηχρήστου– Βέγγου συμπλήρωναν ονόματα όπως εκείνα των Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Γιώργου Γαβριηλίδη, Μαρίκας Κρεββατά, Λαυρέντη Διανέλλου, Αλέκου Τζανετάκου και πολλών άλλων.

Αναμφίβολα, οι περισσότεροι θυμούνται την συγκεκριμένη ταινία για τη σκηνή με τα χαστούκια μέσα στο αστυνομικό τμήμα μεταξύ Χατζηχρήστου και Βέγγου οι οποίοι λειτουργούν βασιζόμενοι στην υπόσχεση ότι αν πιαστούν για την κομπίνα που έστησαν θα το γυρνούσαν στο περίφημο «δεν δε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις». Έτσι, ο Ηλίας του 16ου αναγκάστηκε να αρχίσει στα χαστούκια τον Βέγγο, τα οποία ήταν τόσο δυνατά και αληθινά που ούτε και ο καλός μας άνθρωπος το πίστευε. Τα σενάρια που ήθελαν τον Βέγγο να μην συγχωρεί ποτέ τον Χατζηχρήστο για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι γνωστά.

Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι το τι συνέβη με τον Χατζηχρήστο μετά την ταινία. Ένα περιστατικό που τον οδήγησε στην κατάρρευση και το νοσοκομείο, όπου μάλιστα κινδύνευσε και η ίδια του η ζωή.

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του είχε αποκαλύψει στην εκπομπή της ΕΡΤ «Τ’ αστέρια λάμπουν για πάντα» με τον Αλέκο Σακελλάριο την σοβαρή περιπέτεια του Χατζηχρήστου την περίοδο που γίνονταν τα γυρίσματα του «Ηλία του 16ου»:

«Πηγαίναμε και τον βρίσκαμε έξω από το πλατό. Γιατί; Γιατί μετά το θέατρο, δεν πήγαινε να κοιμηθεί, αλλά κατευθείαν από το γλέντι και τα μπουζούκια ερχόταν στο πλατό. Κεφάτος, ωραίος, έπινε έναν καφέ και πηγαίναμε για γύρισμα. Εν συνεχεία ξανά θέατρο. Αυτό όμως του βγήκε ξινό κάποια στιγμή. Ένα βράδυ βγήκε στην παράσταση και δεν μπορούσε να πει κουβέντα, κατέρρευσε κυριολεκτικά. Ο Χατζηχρήστος σοκαρίστηκε, κατάλαβε ότι είχε φτάσει στα όρια του και ότι υπήρχε κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή του γι’ αυτό και πήγε στο νοσοκομείο, κάθισε επί 4 ολόκληρους μήνες και έκανε υπνοθεραπεία για να μπορέσει να συνέλθει. Και πάλι καλά που γλίτωσε».

Τα περίφημα χαστούκια στον Βέγγο

Όσο για τα ιστορικά πλέον χαστούκια του Χατζηχρήστου στον Βέγγο η αλήθεια είναι μια. Ο καλός μας άνθρωπος ναι μεν θύμωσε, αλλά όχι για τον λόγο που πιστεύουν όλοι. Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το Menshouse.gr έχουν δώσει την απάντηση στο τι πραγματικά συνέβη μετά από εκείνη την σκηνή.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»