Cobra Kai
Βρείτε μας στο

Αν εμφανιζόταν ένας άνθρωπος πριν 5-6 χρόνια και μας έλεγε ότι θα υπάρξει ένα fictional σύμπαν στο οποίο θα είναι σύμμαχοι ο Ντάνι Λαρούσο και ο Τζόνι Λόρενς από το Karate Kid, θα γελούσαμε στα μούτρα του. Το Cobra Kai όμως το έκανε.

Και το έκανε με τρόπο που δεν φάνηκε καταπιεστικές και πρακτικά φαιδρός σε επίπεδο μυθιστορίας και μυθοπλασίας.

Αν πάλι ερχόταν πριν ένα χρόνο κάποιος και μας έλεγε πως σε αυτή την ομάδα θα προστεθεί και ο Τζον Κριζ και θα τα βάλουν όλοι με τον Τέρι Σίλβερς, τότε θα φέρναμε έναν ζουρλομανδύα και θα του τον φορούσαμε.

Ποιος να το πίστευε πως η πλοκή του Cobra Kai θα εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνει υπαρκτό και εφικτό ένα τέτοιο σενάριο..;

Πώς θα συμβεί αυτό; Το trailer της 5ης σεζόν που κυκλοφόρησε χθες, είναι ψιλοξεκάθαρο.

Ο Κριζ είναι στη φυλακή μετά την κομπίνα που του έστησε ο Σίλβερς για τον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα ενός μαθητή του Cobra Kai και δεν είναι δυνατόν ένας τύπος σαν τον Κριζ να μην εξυφαίνει την εκδίκησή του. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Σίλβερς ήταν ο άνθρωπος που του είχε πει «θα σου χρωστάω για πάντα που μου έσωσες τη ζωή» και του το ξεπληρώνει έτσι δόλια.

Μέχρι όμως ο Κριζ να καταφέρει να βγει από τη φυλακή και να εμφανιστεί σαν από μηχανής θεός στο τέλος της 5ης σεζόν για να ενώσει δυνάμεις με Λόρενς και Λαρούσο, υπάρχει μια ολόκληρη απόσταση να διανυθεί.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Σε αυτή την απόσταση εμπλέκονται παλιοί γνώριμοι και νέοι εχθροί. Ο Λαρούσο, είδαμε στο φινάλε της 4ης σεζόν, φέρνει τον Chosen για να συμβάλλει στην εκπαίδευση των μαθητών του Miyagi-Do και του Eagle Fang, με σκοπό να διώξουν από την Κοιλάδα το Cobra Kai mentality.

Ο Σίλβερς μοιάζει να είναι μόνος και να έχει μόνο μια μαθήτρια ικανή να τα βάλει με τους αντιπάλους του, αλλά γι΄αυτό ξεκινάει ένα παιδομάζωμα και γεμίζει το Cobra Kai με δεκάδες παιδιά, περισσότερα από ποτέ. Παράλληλα, φέρνει από τη Νότια Κορέα μια ομάδα κορυφαίων σένσει, με πιο χαρακτηριστική την αδίστακτη Kim Da-Eun.

Οι παλιές κόντρες εντός των Eagle Fang και Miyagi-Do δεν έχουν σβήσει, ο Ρόμπι με τον Μιγκέλ εμποδίζουν τον κοινό στόχο, όμως το μονοπάτι όλων οδηγεί στην πιο μεγάλη μάχη, με την Κοιλάδα να μην είναι πια το διακύβευμα, αφού ο Σίλβερς εποφθαλμιά την επέκταση σε όλη την Καλιφόρνια.

Το Netflix ρίχνει φέτος νωρίς στη μάχη του ανταγωνισμού το Cobra Kai, στις 9 Σεπτεμβρίου και η 5η σεζόν μπορεί να δώσει ένα κλείσιμο στην ιστορία ή μπορεί να την στείλει σε τροχιά επόμενων κύκλων, κάτι που δεν ξέρουμε αν θα είναι και τόσο καλό.

Αλλά το Cobra Kai κάθε σεζόν είναι καλύτερο. Πού μπορεί να το φτάσει;