James Bond Ντάνιελ Κρεγκ διάδοχος
Βρείτε μας στο

Ναι, αν με ρωτάς, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να διαλέξω τον επόμενο του Ντάνιελ Κρεγκ. Κι αυτό γιατί ο τότε 36χρονος, σήμερα 52χρονος ηθοποιός, έδωσε κάτι νέο, κάτι έξτρα στον James Bond. Κάτι που δεν το είχαν οι προκάτοχοι του.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ έκανε τον James Bond έναν πιο ογκώδη, πιο μυώδη πράκτορα. Δεν ήταν έτσι η αρχική του φτιαξιά και ο Σον Κόνερι το έθεσε εντελώς εκτός κάδρου. Γι΄αυτό και μέχρι τον Κρεγκ, δεν υπήρξε ούτε ένας 007 που να χαρακτηρίζεται από μυϊκή μάζα. Υπήρχε η δύναμη, η ευφυΐα, τα καλά κροσέ, αλλά ως εκεί.

Δεν ξέρω πόσοι θα μπορέσουν να έχουν ξανά το χάρισμα να πετύχουν αυτό που έκανε ο Ντάνιελ Κρεγκ, να κάνουν το αμερικανικό own της σωματικής διάπλασης σε έναν ήρωα που δεν έχει κάτι τέτοιο ως προαπαιτούμενο.

Από τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως τώρα για τους πιθανούς αντικατάστατες, υπάρχουν τα πολύ γοητευτικά, τα λιγότερο γοητευτικά, είναι όμως ένα αυτό που ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις της αρχικής ιδέας του Φλέμινγκ. Δεν είμαι χαζός να τον δώσω από τώρα. Θα το πάω ανάποδα. Διά της ατόπου.

Μια επιλογή που θα ήθελα να δω περισσότερο από κάθε άλλη, είναι του Χένρι Καβίλ, που τον πάω τόσο, ώστε συχνά αλλάζω τη θέση του γιώτα και του λάμδα.

Κι αν δεν είχε το The Witcher, τότε θα τον ήθελα ακόμα περισσότερο. Αλλά ο James Bond δεν μπορεί να αντέξει αυτή τη στιγμή έναν ηθοποιό που να είναι ταυτόχρονα και κάτι άλλο, εξίσου κυρίαρχο στην εικόνα. Ο Ντάνιελ Κρεγκ σε αυτά τα 16 χρόνια δεν ανέλαβε ποτέ ρόλους που να είχαν συγκρουσιακό χαρακτήρα με τον James Bond και δεν του πρότειναν κιόλας τέτοιους για τον ίδιο λόγο.

Όσο μεγάλο brand είναι ο James Bond, άλλο τόσο καταδικαστικό είναι για ένα άλλο franchise. Επομένως, ο Καβίλ, αν και ο πιο γοητευτικός για τον ρόλο κατ΄εμέ, είναι ήδη εκτός.

Ο Ίντρις Έλμπα θα μπορούσε να το πάρει πάνω του, αλλά και ηλικιακά έχει φύγει μακριά απ΄αυτό που δήλωσε ο παραγωγός του franchise προσφάτως, δηλαδή τα 30-36 έτη, αλλά και σωματικά είναι αρκετά πιο ογκώδης και ελάχιστα ευέλικτος για να είναι ένας James Bond.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Ο 007 πρέπει να έχει στοιχεία σαν κι αυτά που έχει ο Τομ Κρουζ. Που τώρα που το σκέφτομαι, αν ήταν Βρετανός, θα ήταν η πιο ιδανική επιλογή.

Πολλοί επίσης θέλουν με πάθος τον Τομ Χάρντι. Κι εγώ τον πάω τρελά, αλλά είναι πολύ martial και αρκετά μυώδης για να κάνει τον James Bond μετά τον Ντάνιελ Κρεγκ. Και δεν τον κόβω και τόσο διατεθειμένο να κόψει τόσους ρόλους που μπορεί να του δώσουν ως και Όσκαρ για να είναι ο 007.

Πάμε στον κύριο Ρίτσαρντ Μάντεν και στον Ρενέ Τζιν-Πέιτζ. Οκ, αναδείχτηκαν πολύ από τις σειρές τους στο Netflix, το γυναικείο κοινό τους καραγουστάρει, μα δεν βλέπω το διαμέτρημα που απαιτείται για τον ρόλο. Θα μου πείτε, και σωστά, σάμπως το είχε ο Ντάνιελ Κρεγκ το 2006;

Ή θα αναρωτηθείτε «ποιος λέει ακόμα τη λέξη “σάμπως”;» και δίκιο θα έχετε.

Κι εγώ θα σας απαντήσω ότι εμένα μου αρέσει να την χρησιμοποιώ, ότι λέω και το σάματις, κι ότι του Ντάνιελ Κρεγκ ήταν το once in a million, η εξαίρεση, δεν σημαίνει πως μπορεί να γίνει κανόνας.

Έχουν μείνει τρία ονόματα. Και τα τρία πολύ πιο κοντά από τους παραπάνω – τον Μάικλ Φασμπέντερ δεν τον λαμβάνω καν υπ΄όψιν, δεν πιστεύω πως μπορεί να το κάνει όπως πρέπει για να οδηγήσει τον James Bond στη νέα του εποχή.

Έινταν Τέρνερ. Το όνομά του μπορεί να μη σας λέει τίποτα. Τον μάθαμε καλά στο The Hobbit και, έτι περισσότερο, στο Poldark. Το μόνο του μειονέκτημα είναι το ηλικιακό. Θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα είναι η επιλογή της παραγωγής.

Σίλιαν Μέρφι. Τα έχει όλα, ακόμα και το ηλικιακό μπορεί να μασκαρευτεί, αλλά πώς ξεμπερδεύεις από τον Τόμι Σέλμπι στον 007; Φέρει ένα βάρος ήδη ο Μέρφι και δεν διαφαίνεται ο τρόπος για να το αφήσει πίσω του.

Ποια είναι επομένως η ιδανικότερη επιλογή; Ο Τομ Χίντλστον.

Τικάρει όλα τα κουτάκια του James Bond σύμφωνα και με την εικόνα που είχε στο μυαλό του ο Φλέμινγκ. Κι επειδή δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν του ο πρώτος ρόλος, δεν έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κοινού με τρόπο απαραβίαστο με κάτι άλλο.

Ναι, προφανώς τον αποκαλούμε Loki, αλλά δεν είναι και κάποιος άθραυστος δεσμός. Ιδίως τώρα που επί της ουσίας έχει τεθεί εκτός του MCU και έχει θέση μόνο μέσα από τις σειρές. Έχει κάνει και το αγροτικό του στη σειρά The Night Manager, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, έχει τις συναστρίες με το μέρος του.

Στην ουσία, το ερώτημα που αν απαντηθεί, θα δείξει και την επιλογή στους παραγωγούς, αφού έχουν βρει τον επόμενο σκηνοθέτη και την ιστορία, είναι αν θα πάνε σε μια επιστροφή στις ρίζες του χαρακτήρα ή θα αναζητήσουν κάτι πιο extreme π.χ. να τον κάνουν μαύρο, να τον κάνουν πιο feminine ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Ο Τομ Χίντλστον μοιάζει να είναι συμβατή απάντηση σε κάθε ερώτηση. Σε κάποιες είναι δεύτερος, σε άλλες πρώτος, αλλά σε όλες μπορεί να ταιριάξει. Κι αυτό δεν το έχει κανείς από τους υπόλοιπους αυτής της μακράς λίστας που έχουν στα χέρια τους οι κάτοχοι του franchise.