Γιάννης Τσορτέκης
Βρείτε μας στο

Είναι εντυπωσιακό το πώς καταφέρνει η τηλεόραση να φέρει στο προσκήνιο κάτι που το θέατρο ή το ελληνικό σινεμά μπορεί να παλεύουν για χρόνια. Το βλέπουμε αρκετά τα τελευταία χρόνια και φέτος μας το υπενθυμίζει ο Γιάννης Τσορτέκης.

Συμμετέχει στη σειρά του ALPHA «Αυτή η Νύχτα Μένει». Συμμετέχει στο Maestro του Παπακαλιάτη στο MEGA.

Δεν θυμόμαστε να έχει υπάρξει τα τελευταία πολλά χρόνια περίπτωση ηθοποιού που να είναι σε δύο σειρές και το κοινό να αποθεώνει τις ερμηνείες του και στις δύο. Κι όχι μόνο το κοινό, αλλά και οι συνάδελφοι του και οι τηλεκριτικοί, όλοι. Πλήρης αποδοχή.

Και δεν τον αναγνωρίζουν απλώς ως έναν καλό ηθοποιό. Κάθε Πέμπτη στο Maestro και τις 3 φορές την εβδομάδα που προβάλλεται η σειρά του ALPHA, τα σχόλια είναι διθυραμβικά.

Από κει που ως κοινό ακούγαμε ότι ο Μπέζος και ο Φιλιππίδης είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί στην Ελλάδα, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει ένας πλούτος υποκριτικής και ταλέντου, που βρίσκεται στα ίδια ακριβώς επίπεδα.

Δηλαδή τι έχουν να ζηλέψουν οι ερμηνείες του Τσορτέκη από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υποκριτικής; Τίποτα απολύτως.

Αν ήμασταν Αμερική, αν ο Γιάννης Τσορτέκης ήταν Αμερικάνος και έπαιζε σε αυτές τις δύο σειρές, τώρα θα ετοιμαζόταν να σαρώσει σε υποψηφιότητες στα Emmy και τις Χρυσές Σφαίρες και με τους δύο ρόλους και θα ανταγωνιζόταν μόνο τον ίδιο του τον εαυτό.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Το παρελθόν του βέβαια, δεν απέχει και πολύ απ΄αυτό, αφού το 2010 πήρε βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ Filmapalooza στο Λας Βέγκας για την ταινία 11. Έναν χρόνο πριν είχε πάρει βραβείο Κουν για την παράσταση Μαύρη Γαλήνη.

Φυσικά, ο Γιάννης Τσορτέκης έγινε φέτος γνωστός στους πολλούς. Μόλις πέρσι θα μπορούσε κάποιος να τον απολαύσει στη σειρά Καρτ Ποστάλ. Ήταν δηλαδή και πέρσι στην τηλεόραση, σε σειρά της ΕΡΤ.

Παλιότερα, όχι και πολύ παλιά δηλαδή, τον είχαμε απολαύσει σε έναν σχετικά ίδιο ρόλο με αυτόν στη σειρά του ALPHA, στην ταινία «Η Μπαλάντα Της Τρύπιας Καρδιάς».

Και το βράδυ της Τρίτης, πάλι είχε μια σκηνή έντασης στη σειρά του ALPHA που δεν άφησε άλλη επιλογή στο κοινό από την αποθέωση.

Ο Γιάννης Τσορτέκης είναι φέτος κι ένα μάθημα για το κοινό που βλέπει τα πράγματα πιο παθητικά. Υπάρχουν υπέροχοι ηθοποιοί. Κι αν βρεθούν σε κείμενο, σε ρόλους που τους ταιριάζουν, τότε η ικανότητα τους θα ανέβει 2-3 επίπεδα. Αν όχι, δε θα μπορέσουν να δείξουν πόσο καλοί είναι.

Αξίζει δηλαδή και ένα μπράβο στους σεναριογράφους των δύο σειρών που τον βλέπουμε φέτος, για το πώς αναπτύσσουν τους δύο ρόλους πάνω στις ικανότητες του και αντλούν στοιχεία από τον ίδιο τον ηθοποιό, ιδίως το Αυτή Η Νύχτα Μένει που είναι μια εν εξελίξει σειρά.