Abbott Elementary Disney+
Βρείτε μας στο

Μπορεί οι Χρυσές Σφαίρες να έχουν πέσει αρκετά ως διοργάνωση, μετά και τη σκιά των διακρίσεων που έφερε σε δεύτερη μοίρα την περσινή απονομή, αλλά οι υποψηφιότητες τους μας έμαθαν φέτος τη σειρά Abbott Elementary.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πέρσι, αυτή τη θέση είχε η σειρά Hacks.

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τα Όσκαρ και πολύ πιο σωστές. Πώς μπορείς να κρίνεις το ίδιο μια κωμωδία με ένα δράμα; Πώς μπορεί να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία, όταν εξ ορισμού σου προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες εμβάθυνσης;

Στις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν προχθές για την απονομή της 11ης Ιανουαρίου, είδαμε πολλούς τίτλους σε σινεμά και τηλεόραση που δεν τους είχαμε ξανακούσει. Όπως το Living ή το She Said στα κινηματογραφικά. Ή όπως το Abbott Elementary στα τηλεοπτικά.

Η εν λόγω σειρά έκανε πρεμιέρα στο ABC πριν έναν χρόνο και έφτασε να έχει 4 υποψηφιότητες στις Σφαίρες: για Καλύτερη Κωμική Σειρά ή Μιούζικαλ, για Καλύτερες Ερμηνείες Β΄Ρόλου σε Άνδρες και Γυναίκες και για Ά Γυναικείο.

Τι είναι το Abbott Elementary; Αυτό που λέει ο τίτλος: το νηπιαγωγείο Abbott στη Φιλαδέλφεια, σε μια πολιτεία όπου υπάρχει φτώχεια, ιδίως στις γειτονιές των μαύρων, και πολλά σχολεία δεν έχουν απαραίτητο μπάτζετ για βασικές ανάγκες των παιδιών, είτε ως προς τη διδασκαλία είτε σε υποδομές του σχολείου.

Στη θέση της διευθύντριας βρίσκεται η Έιβα Κόλμαν, η οποία πήρε τσάτσικα τη θέση και τη νοιάζει να αναδείξει τον εαυτό της, σε βαθμό που τις ελάχιστες χρηματοδοτήσεις τις ξοδεύει για να φτιάξει πινακίδες με τη μούρη της.

Το δυναμικό του σχολείου απαρτίζεται από νηπιαγωγούς που έχουν περάσει χρόνια εκεί και έχουν καταλάβει πως τίποτα δεν θα αλλάξει, οπότε απλώς κάνουν τη δουλειά τους δίχως προσπάθεια να αλλάξουν κάτι.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Εκτός από μία. Η νεαρή Τζανίν Τιγκς έχει βάλει σκοπό της ζωής της να διεκδικήσει πράγματα για τα παιδιά και πάει κόντρα στην σήψη της συνήθειας. Όλο αυτό ακούγεται πολύ σοβαρό για να μιλάμε για κωμωδία.

Κι εδώ έρχεται το twist. Την λειτουργία του σχολείου καταγράφει ένα δίκτυο, οπότε η εξέλιξη της ιστορίας διακόπτεται από σκηνές όπου οι πρωταγωνιστές απευθύνονται στην κάμερα και με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται τα κωμικά στοιχεία της σειράς.

Δεν θα λέγαμε πως είναι ξεκαρδιστική. Δεν θα λέγαμε πως είναι για να πάρει τόσες υποψηφιότητες. Έχουν ευχάριστες και συμπαθητικές ερμηνείες όλοι, είναι μια fun to watch σειρά, αλλά σίγουρα δεν μπαίνει στο top-10 της περασμένης χρονιάς.

Κι όμως, για τους Αμερικάνους, που θέλουν να στηρίξουν και τα τηλεοπτικά δίκτυα κι όχι τις πλατφόρμες, το Abbott Elementary είναι μια από τις κορυφαίες σειρές που είδαν πέρσι, ενδεχομένως η δεύτερη μετά το White Lotus.

Για να μην στα λέμε όμως εμείς, δες τη σειρά στο Disney+ και κρίνε μοναχό σου.