Πάμελα Άντερσον Netflix
Βρείτε μας στο

Στα παιδικά της χρόνια υπέστη κακοποίηση από τη νταντά της. Μια μέρα ευχήθηκε να πεθάνει. Και την επόμενη, η νταντά βρέθηκε νεκρή. Η Πάμελα Άντερσον νόμιζε για καιρό πως ήταν η δολοφόνος της.

Όταν σε μια τόσο μικρή ηλικία ένας άνθρωπος σε κακοποιεί και σου γεννά άγρια ένστικτα στην προσπάθεια της αυτοπροστασίας, τότε ξεκλειδώνουν όλες οι δικλείδες ασφαλείας και κάθε στιγμή της ζωής σου είναι πιθανό να παραδοθείς.

Στα 12 της την βίασε ένας 25χρονος. Ταυτόχρονα μεγάλωνε σε ένα σπίτι όπου οι γονείς της δεν είχαν και το πιο υγιές παράδειγμα σχέσης.

Αν πιστεύει κανείς πως αυτά αποτελούν ένα παιχνιδάκι να τα αφήσεις πίσω σου, μάλλον δεν έζησε καμία δυσκολία στη ζωή του.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η Πάμελα Άντερσον ήρθε αντιμέτωπη στην πορεία της ζωής της με το μίσος και τη ζήλια των παπαράτσι.

Όλα στη ζωή της κορυφώθηκαν όταν ενέδωσε στο τοξικό φλερτ του πάντοτε επικίνδυνου και καταστροφικού Τόμι Λι.

Αυτός ο εγωπαθής ροκστάρ παρέσυρε την Πάμελα σε μια ζωή που η ίδια πίστευε πως ήταν ο απόλυτος έρωτας, ο παροξυσμός. Και έγινε ένα θύμα.

Για τον Τόμι Λι, με βάση πάντοτε την αποτύπωση του και στη σειρά του Hulu και στο ντοκιμαντέρ στο Netflix, δεν παίρνω κι όρκο πως δεν του άξιζαν κάποια χαστούκια της ζωής. Με τίποτα, προφανώς, το να δει κι αυτός την ερωτική του ζωή να γίνεται κτήμα όλων και να βγάζουν άλλοι εκατομμύρια στην πλάτη του.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Αυτό όμως που έζησε η Πάμελα, ένα brand απείρως ισχυρότερο του Τόμι Λι, ήταν, όπως το περιγράφει η ίδια, ένας δεύτερος βιασμός.

Πολύ εύκολα ο κόσμος, ειδικά στο Χόλιγουντ, την επέκρινε. Αφού βγάζει το κορμί της στο Playboy, της αρέσει να δείχνεται γυμνή, άρα το sex tape της που διέρρευσε, δεν ήταν έγκλημα. Το 1996 ήταν και μια εποχή παντελώς άγνωστη, ένα πρωτοεμφανιζόμενο διαδίκτυο, επίσης παντελώς άγνωστο.

Η Πάμελα στιγματίστηκε. Στιγματίστηκε και γελοιποιήθηκε, ακόμα και μπροστά στα μούτρα της. Ο Τζέι Λένο, ο Χάουαρντ Στερν και αρκετοί ακόμα παρουσιαστές, θα πρέπει, έστω και τώρα, να βγουν να ζητήσουν μια βροντερή συγγνώμη και να αναγνωρίσουν την φρικαλεότητα τους.

Γιατί, πώς αλλιώς να περιγράψεις τα αστεία που έκαναν για το sex tape ή ότι έλεγαν πως το είχαν αγοράσει κι αποτελούσε γι΄αυτούς ένα θέαμα. Και το έλεγαν όταν πια γνωρίζαμε πως ήταν μια παραβίαση ιδιωτικής ζωής, μια καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το μιντιακό και σελέμπριτι σύστημα στην Αμερική, έδωσε απανωτά χτυπήματα στην Πάμελα Άντερσον. Κι εκείνη τα άντεξε όλα.

Την κατηγόρησαν πως πουλούσε το σώμα της. Όταν, όπου βρισκόταν, τη ρωτούσαν για το στήθος της, πώς μπορουσε να το αντιπαλέψει;

Την συγκρίνουν με την Πάρις Χίλτον ή την Κιμ Καρντάσιαν. Άλλος ένας βιασμός της ζωής της. Μια γυναίκα που το μόνο της λάθος ήταν πως υπέμεινε τον Τόμι Λι, που έφτασε να την κακοποίησει, να εγκαλείται διαρκώς για τις επιλογές της.

Λες και τα λάθη που κάνουμε όλοι στη ζωή μας, πρέπει να μας κρατούν δέσμιους ισοβίως. Δε μπορούμε να τα αφήσουμε. Πρέπει να μας τα υπενθυμίζουν.

Η Πάμελα Άντερσον εδραιώθηκε στη μνήμη ως η διάσημη λόγω sex tape και κανείς δεν της έδωσε μια πραγματική ευκαιρία να δείξει αν άξιζε να είναι ηθοποιός.

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Pamela, A Love Story», βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν του άξιζε να υποστεί όλα αυτά, να τα αντιμετωπίζει με χιούμορ, με τη δύναμη της απόστασης. Το 50% των πραγμάτων που πέρασε, αν το είχαμε περάσει εμείς, θα είχαμε λυγίσει.

Βιασμός, κακοποιήσεις, διαρροή προσωπικών στιγμών, ευτελισμός από τους συνομιλητές της, αποβολή, δύο εγκυμοσύνες, επιλόχειος κατάθλιψη, σχέσεις που κατέληγαν στο γρήγορο τέλος. Και δύο παιδιά να διαχειριστεί και να προστατεύσει από τους παπαράτσι και από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Ποιος θα άντεχε να μεγαλώνει ακούγοντας παντού για το στήθος της μαμάς του ή για την κασέτα;

Η Παμ μοιάζει παντοδύναμη στο σήμερα. Κέρδισε. Και το έκανε γνωρίζοντας πως οι επιλογές της θα επηρέαζαν πάντοτε τα παιδιά της. Πάλευε για το δίκαιο, έγινε ακτιβίστρια υπέρ των ζώων, έδινε λεφτά σε όσους μπορούσε και αποδεχόταν, για να πετύχει το καλό, να την ειρωνεύονται.

Όλοι οι μύθοι, όλα τα ψέματα που την ακολούθησαν για 26 χρόνια, με αυτό το ντοκιμαντέρ η Πάμελα Άντερσον τα καταρρίπτει. Και φέρνει το Χόλιγουντ ενώπιον των ευθυνών του. Καταδεικνύει πως καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά το να είσαι παπαράτσι είναι ντροπή.

Ειδικά όταν γυρνάς να ρίξεις σπρέι πιπεριού στην Πάμελα και να της επιτεθείς γιατί βγήκε να διασκεδάσει και δεν έκατσε σπίτι με το μωρό της.

Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι η δική της νίκη απέναντι στην ευκολία με την οποία το Χόλιγουντ αποδέχτηκε τη σειρά του Hulu. Εάν δεν το έχετε δει ακόμα, είναι μια καλή επιλογή για απόψε!