«Δες τι γίνεται πίσω τους»: Το απίθανο σκηνοθετικό λάθος στην ταινία με Καρέζη- Βέγγο που δεν έσωσε ούτε το μοντάζ (Vid)
Βρείτε μας στο

Η ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα»κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου 1961. Με ένα cast σπουδαίων ηθοποιών (Καρέζη, Βέγγος, Φέρτης) και με τον Κώστα Καρρά στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση κατάφερε να κόψει 52.421 εισιτήρια και να έρθει ένατη σε εισπράξεις ανάμεσα σε 68 ταινίες.

Πρόκειται για την τελευταία ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη (υπογράφει το σενάριο σε σκηνοθεσία Ντέμη Δαδήρα), πριν γίνει μόνιμος συνεργάτης της Φίνος Φιλμ. Στην ταινία που λάμπει το αστέρι του Θανάση Βέγγου οι απολαυστικές σκηνές είναι πολλές.

Μια όμως ξεχωρίζει όχι για κάποια ατάκά της, αλλά για ένα υπέροχο σκηνοθετικό λάθος που ελάχιστοι παρατήρησαν. Ένα λάθος που πέρασε και απ’ το μοντάζ, είτε επειδή δεν το πρόσεξε κανείς, είτε (το πιο πιθανό) επειδή τα γυρίσματα είχαν ολοκληρωθεί και δεν υπήρχε δυνατότητα να πάνε τη σκηνή απ’ την αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, στη σκηνή όπου τσακώνονται η Καρέζη και ο Ληναίος, ενώ όλοι οι άλλοι λείπουν, ξαφνικά εμφανίζεται… το χέρι της οικογένειας Άνταμς. Ένας τύπος ο οποίος πρώτα μπαίνει στο πλάνο και στη συνέχεια απλώνει και το χέρι του και πιάνει ένα ποτήρι (ή χαρτί).

Δείτε στο απολαυστικό βίντεο που ετοίμασαν ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το Menshouse, το απίθανο αυτό λάθος. Στο 01:33.

 

«Δες τι γίνεται πίσω τους»: Το απίθανο σκηνοθετικό λάθος στην ταινία με Καρέζη- Βέγγο που δεν έσωσε ούτε το μοντάζ (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ