Ό,τι πρέπει για Τετάρτη βράδυ: Δες απόψε την υπέροχη ταινία με τον Κρις Έβανς που σου αλλάζει διάθεση (Vid)
Βρείτε μας στο

Ο Κρις Έβανς είναι ένας ηθοποιός που, ακόμα και τώρα, δεν του δίνουν ρόλο απόλυτα πρωταγωνιστικό σε ταινία. Υπήρξε μια σπάνια περίπτωση τα τελευταία χρόνια όπου του δόθηκε το one man show και έδειξε ότι έχει ταλέντο εκτός action. Και το όνομα αυτής…Gifted.

Στο Gray Man είναι πίσω από τον Γκόσλινγκ. Στο Ghosted που θα βγει στο Apple TV με την Άνα ντε Άρμας, είναι πίσω από την θαυματουργή Κουβανή. Στο Knives Out το ίδιο.

Ακόμα και στο Buzz Lightyear που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ήταν με voice over. To Gifted ήταν όχι μόνο μια σπάνια περίπτωση στην 20ετή καριέρα του, αλλά ήταν και η πρώτη.

Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος τον εμπιστεύτηκε για κάτι άλλο εκτός action και παρά την σκιά του Captain America στις πλάτες του. Ήταν η ταινία που του έβαλε τον σπόρο και κατέληξε να αποχωρήσει από το MCU.

Στο Gifted έχει έναν ρόλο και συνολικά ένα σενάριο που του δίνουν όλα όσα χρειάζεται για να καταθέσει το ταλέντο του.

Υποδύεται τον Φρανκ Άντλερ, έναν άντρα που έχει αναλάβει την επιμέλεια της ανιψιάς του Μέρι, μετά τον θάνατο της αδερφής του. Η Μέρι είναι μια μαθηματική διάνοια, όμως ο Φρανκ την έχει σε σχολείο με παιδιά με νορμάλ μυαλό, που την κρατάνε πίσω.

Η μαμά της Μέρι ήταν επίσης διάνοια στα μαθηματικά και πολύ κοντά σε μια σπουδαία ανακάλυψη, αν στέκει κάτι τέτοιο στα μαθηματικά. Για την ακρίβεια, είχε καταφέρει να ολοκληρώσει μια Απόδειξη

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Η Έβελιν, μητέρα του και γιαγιά της Μέρι, θέλει να του πάρει την επιμέλεια για να βάλει την μικρή σε ένα σχολείο αντάξιο των ικανοτήτων της, θεωρώντας πως η κόρη της θα ήθελε κάτι τέτοιο για την εγγονή. Όμως, η κόρη της που αυτοκτόνησε όταν ολοκλήρωσε την Απόδειξη, έχει εναποθέσει με την διαθήκη της, τις ελπίδες της στον Φρανκ.

Δεν θέλει για τη Μέρι να ανατραφεί ως διάνοια. Θέλει να μεγαλώσει ως ένα παιδί, να της δοθεί χώρος να χαρεί, να παίξει. Να ξεφύγει από τη μοίρα της μητέρας της.

Αυτή η σύγκρουση γιαγιάς-γιου είναι η ουσία του Gifted, αφού δεν προβάλει κάποιον κακό, κάποιον εχθρό του καλού. Τι το παράλογο θέλει να κάνει η γιαγιά της; Μια λογική επιλογή. Από την άλλη, το ίδιο ισχύει και για τον Φρανκ. Δύο λογικές συγκρούονται και αυτό κάνει δύσκολο για τον θεατή να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα που του θέτει η ταινία όσο προχωράει.

Η ερμηνεία του Κρις Έβανς είναι αυτό που αποκαλείται «υπερβατική». Για τα τότε δεδομένα σαφώς. Αλλά υπερβαίνει όσα είχε δείξει και ο Έβανς εκμεταλλεύεται στον ρόλο του όλη τη δυναμική του σεναρίου, όλα τα δεδομένα που του προσφέρονται.

Του ταιριάζει τρομερά αυτός ο ρόλος και φαίνεται σε αυτά τα 100 λεπτά πως προοδεύει, πως μαθαίνει να αναμετράται με τον ρόλο από το μυαλό κι όχι από τα μπράτσα. Ο Captain America το απαιτούσε προφανώς. Αλλά το ταλέντο αποκαλύπτει πάντοτε το βάθος του σε ιστορίες όπως το Gifted.

Βρες το Gifted στο Disney+ και θα μας θυμηθείς!