Στα 70’ νιώθεις πως έχεις δει ένα δίωρο: Η πιο γεμάτη και πλήρης ταινία του Netflix δικαίως κάνει κατάληψη στο No1 (Vid)
Βρείτε μας στο

Δεν ξέρουμε αν τελικά ο Ίντρις Έλμπα θα καταφέρει με κάποιον τρόπο να γίνει Τζέιμς Μποντ, όπως ακουγόταν. Είναι ίσως αρκετά μεγάλος πια. Θα του εκτόξευε την καριέρα, προφανώς. Αλλά και η σειρά Luther δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Είναι ένα τηλεοπτικό franchise που μετέτρεψε τον Έλμπα από τριταγωνιστικό ηθοποιό σε δευτεροπρωταγωνιστή, αν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη γλωσσική ακροβασία.

Δεν είναι σαφώς ηθοποιός που οι παραγωγές του έχουν εμπιστεύει μεγαλεπήβολα πρότζεκτ. Ό,τι έχει κάνει ως πρωταγωνιστής, το διεκδίκησε, το έκανε πράξη μόνος.

Με το Luther πέρασε χρόνια χτίζοντας έναν ρόλο και μια σειρά που θα τον ανέβαζαν επίπεδο και τώρα ήταν μια καλή στιγμή να δρέψει τους καρπούς.

Έτσι, όταν το BBC αποφάσισε να κάνει μια ταινία για τον ντετέκτιβ Τζον Λούθερ, το Netflix είδε μια ευκαιρία να βάλει στη φαρέτρα του ακόμα ένα δημοφιλές όνομα στο κοινό του streaming.

Με το Fallen Sun, ταινία που βρίσκεται στην κορυφή των trends από την Παρασκευή, το Luther αποκτά και μια κινηματογραφική αξία κι ίσως να είναι το επόμενο στάδιο, να πρέπει να υπάρξει δηλαδή ένα δεύτερο ή και τρίτο μέρος και η σειρά να ολοκληρώσει αμετάκλητα την πορεία της.

Ο Τζον Λούθερ βρίσκεται στη φυλακή όταν ένας τύπος ονόματι Ντέιβιντ Ρόμπι αρχίζει να απαγάγει νεαρούς απ΄όλη την Ευρώπη, έχοντας στο μυαλό του το πιο διεστραμμένο πράγμα που έχεις ακούσει: να τους εκθέσει σε ένα ανώμαλο κοινό που θα αποφασίσει τι θα κάνει ο ένας στον άλλον και πώς θα έρθει το τέλος για τον καθένα.

Μια ειδεχθής εκδοχή ρωμαϊκής αρένας, όπου αντί για λιοντάρια, έχουμε αδηφάγα και σάπια μυαλά, όπως του Ρόμπι.

Στα 70’ νιώθεις πως έχεις δει ένα δίωρο: Η πιο γεμάτη και πλήρης ταινία του Netflix δικαίως κάνει κατάληψη στο No1 (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ο Λούθερ έχει πρώτο στόχο να δραπετεύσει από την φυλακή, για να τηρήσει την υπόσχεσή του στην Κορίν, τη μαμά του Κάλουμ Όλντριτς που βρέθηκε νεκρός μερικούς μήνες πριν με τρόπο βασανιστικό.

Μόλις το πετυχαίνει αυτό, θα πρέπει να βρει τρόπο να εξηγήσει στην αστυνομία πως δεν πρέπει να τον κυνηγάει, αλλά να συνεργαστούν για να πιάσουν τον Ρόμπι και να σώσουν τους ανθρώπους που έχει απαγάγει, αιχμαλωτίσει και ετοιμάζεται να σκοτώσει προς τέρψιν κάποιων, τους οποίους θα εκβιάσει για να του παρέχουν υπηρεσίες, απλές ή και πιο σύνθετες.

Κάπως έτσι εκβίασε τον αστυνομικό Άρτσι Γουντ να του δίνει πληροφορίες για την πορεία της εις βάρος του έρευνας.

Το Luther: The Fallen Sun είναι ακόμα πιο σκοτεινό σε σχέση με τη σειρά, με τον Ίντρις Έλμπα να είναι σταθερός στην ερμηνευτική του προσέγγιση, αλλά την διαφορά στην ταινία να την κάνει ο Άντι Σέρκις στον ρόλο του Ρόμπι, και σε δεύτερο βαθμό η Σίνθια Ερίβο, η αρχιντετέκτιβ που θέλει να βάλει ξανά στη φυλακή τον Λούθερ και ταυτόχρονα να συλλάβει τον Ρόμπι.

Η ταινία είναι τόσο γεμάτη και πλήρης, που φτάσαμε κάπου στα 70-80 λεπτά και νιώθαμε πως έχουμε δει ένα δίωρο μες στο νερό.

Δικαίως καταλαμβάνει την πρωτιά στις ταινίες του Netflix για αυτή την εβδομάδα και δικαίως θα καταλήξει να προβάλλεται στην οθόνη σου και να σε κρατάει αφοσιωμένο στην πλοκή της.