Κουέντιν Ταραντίνο τελευταία ταινία
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Πλησιάζει το τέλος του Κουέντιν Ταραντίνο

Φέτος θα είναι η χρονιά που θα γυρίσει την τελευταία του ταινία

Το πιο βασικό χαρακτηριστικό του Κουέντιν Ταραντίνο, είναι πως έχει έναν ελιτισμό. Βλέπει το σινεμά με συγκεκριμένη θεώρηση και γι΄αυτό πολλές φορές θα αποθεώσει τις ταινίες που δεν αποθεώνουν οι πολλοί.

Κι αυτός ο ελιτισμός του είναι που τον οδήγησε στην απόφαση να βάλει από αρκετά νωρίς ένα τέρμα στη σκηνοθετική του καριέρα σε επίπεδο κινηματογράφου.

Έτσι, πριν από μια δεκαετία περίπου, είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει στις 10 ταινίες – το Kill Bill το πιάνει ως μία ταινία – και το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει.

Όχι έτσι αόριστα, αλλά πολύ συγκεκριμένα. 4 χρόνια μετά το Once Upon A Time In Hollywood, ταινία στην οποία επένδυσε τόσο ώστε να την κάνει και βιβλίο, ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζει την τελευταία του ταινία, με το σενάριο να είναι έτοιμο και τον τίτλο επίσης.

The Movie Critic λέγεται, αν και μπορεί στην πορεία ο τίτλος να αλλάξει. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Ταραντίνο θα «βγει στις αγορές» την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει με στούντιο για το ποιο θα αναλάβει την παραγωγή και στόχος είναι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα το φθινόπωρο που έρχεται.

Προφανώς, μέχρι να καθοριστεί το μπάτζετ δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με ηθοποιούς, αλλά λογικά θα στραφεί σε όλα τα δικά του παιδιά και λογικά θα έχει για μια τρίτη και τελευταία φορά σε ταινία του είτε τον ΝτιΚάπριο είτε τον Μπραντ Πιτ, με τις πιθανότητες να δείχνουν περισσότερο τον δεύτερο.

Ως προς την ταινία, το The Movie Critic λογικά αναφέρεται στην φημισμένη Πολίν Καέλ, η οποία έδρασε στη δεκαετία του ’70 ως η πιο επιδραστική κριτικός ταινιών, ούσα και σύμβουλος στην Paramount, αλλά και συγγραφέας, ενώ έμειναν στα κιτάπια της εποχής οι τσακωμοί της με αρκετούς σκηνοθέτες. Την Καέλ ο Ταραντίνο την θαυμάζει και στο παρελθόν έχει μιλήσει με ενθουσιασμό για την ιστορία της.

Αν τα γυρίσματα ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου, ενδεχομένως να υπάρχει ένα πρώτο cut της ταινίας έτοιμο για να προβληθεί στις Κάννες το 2024 ή να πάει για το διαγωνιστικό στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Ταραντίνο θέλει σίγουρα να κλείσει την κινηματογραφική του διαδρομή ως σκηνοθέτης μέσα σε αποθέωση και με ένα Όσκαρ που τόσο του λείπει.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Πίσω στο 2012 είχε πει για το τέρμα της διαδρομής του: «Θέλω να τελειώσω σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Οι σκηνοθέτες δεν γίνονται καλύτεροι όσο γερνούν. Συνήθως, τα χειρότερα φιλμ στην φιλμογραφία τους είναι τα τέσσερα τελευταία τους. Με νοιάζει πολύ η φιλμογραφία μου και μια κακή ταινία, χαλάει την εικόνα για τρεις καλές. Δεν θέλω να έχω στη φιλμογραφία μου μια κακή κωμωδία, μια ταινία που θα την βλέπουν και θα σκέφτονται “ω θεέ μου, νομίζει ακόμα ότι είναι 20 χρόνια πίσω”. Όταν “λήγουν” οι σκηνοθέτες, δεν είναι ωραίο θέαμα».

Αυτό που ξαφνιάζει πάντως, είναι πως έχει στο μυαλό του να πειραματιστεί με το τηλεοπτικό περιβάλλον. Αν εκδηλώσει διαθεσιμότητα, όλες οι streaming πλατφόρμες θα απλώσουν πακτωλό χρημάτων στα πόδια του.