120 λεπτά με πολύ γέλιο: Δες απόψε την απροσδόκητα καλή, κωμική καμενιά με τον Ράιαν Ρέινολντς στα καλύτερά του (Vid)
Βρείτε μας στο

Για όλους εμάς που στα παιδικά μας χρόνια και στα εφηβικά παίζαμε το Grand Theft Auto, στο άκουσμα της είδησης πως θα γίνει μια τέτοια ταινία, είχαμε ενθουσιαστεί. Κι όταν μάθαμε πως ο Ράιαν Ρέινολντς θα πρωταγωνιστεί, ο ενθουσιασμός έγινε Έβερεστ.

Αυτό συνέβη πριν από 4 χρόνια και το 2021 ο Ράιαν Ρέινολντς μας έδωσε ό,τι καλύτερο έχει κάνει στην καριέρα του μετά το Deadpoool.

Το Free Guy είναι μια κωμική καμενιά που ταιριάζει γάντι στον Ρέινολντς και που, χωρίς να το περιμένεις, καταφέρνει να είναι πολύ καλή. Δεν είναι χαζοταινία, όπως άλλες που έχει κάνει ο συμπαθέστατος Καναδός. Δεν είναι το Adam Project στο Netflix.

Η ταινία είχε την ατυχία να κυκλοφορήσει μέσα σε συνθήκες καραντίνας και κάπως να μην έχει την απήχηση που περίμεναν οι συντελεστές και όσοι εξ ημών αντιλαμβάνονταν τη δυναμική που  έχει η εικόνα μιας πόλης που θυμίζει σε όλα της σχεδόν το Grand Theft Auto.

Στο Free Guy μπαίνουμε σε αυτή την εμπειρία εμβύθισης, όπου ο Γκάι είναι ένας υπάλληλος τράπεζας και κάθε μέρα ξυπνάει, φοράει τα ίδια ρούχα και πηγαίνει στην τράπεζα όπου γίνεται ληστεία και στη συνέχεια γυρίζει σπίτι του. Έχει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως και όλοι οι άνθρωποι της πόλης.

Εκείνο στο οποίο διαφέρει, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τον επιλέξει. Είναι χαρακτήρας ενός παιχνιδιού και αποτελεί non-player character.

Καθώς όλοι οι παίκτες υπάγονται στην δικαιοδοσία της εταιρείας που έχει φτιάξει το παιχνίδι, ένας NPC είναι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει την καθεστηκύια τάξη και να ξεφύγει από τα δεσμά ενός κόσμου που δεν του αρέσει.

Έτσι, έχοντας και τη δυνατότητα να μην πεθαίνει ποτέ, κάθε μέρα αλλάζει και για λίγο το narrative, μέχρι που αρχίζει να γίνεται αγαπημένος των χρηστών και να τον στηρίζουν στην επαναστατική του πράξη.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Πρώτα και κύρια ο Κις, ένας προγραμματιστής παιχνιδιών που δουλεύει στην εταιρεία του παιχνιδιού που βρίσκεται ο Γκάι. Ο Κις προσπαθεί κάτω από τη μήτη του αφεντικού του να γλυτώσει τον Γκάι και να τον φέρει πιο κοντά στην απελευθέρωση, η οποία μετουσιώνεται σε μια γέφυρα που πρέπει να διασχίσει και σε ένα σημείο εκτός του χάρτη παιχνιδιού που πρέπει να πάει για να ξεκλειδώσει την αλήθεια.

Αυτή είναι πως το αφεντικό της εταιρείας που εκδίδει το παιχνίδι, έχει εξαπατήσει και κλέψει το κόνσεπτ και έχει δημιουργήσει ένα videogame αιχμαλωσίας.

Έτσι, ο Γκάι, με την βοήθεια του Κις και της Molotov Girl, θα ξεσκεπάσουν την πραγματική ταυτότητα του αφεντικού και θα δώσουν μια νέα ψηφιακή πνοή στον Free Guy και τους υπόλοιπους, παρά το ότι ο Αντουάν, ο κακός της υπόθεσης, έχει προλάβει να καταστρέψει τον surver με όλα τα δεδομένα των χαρακτήρων.

Το Free Guy έχει το γνωστό χιούμορ του Ρέινολντς χωρίς να τραβάει στην ακραία του κατεύιυνση, όπως είθισται μαζί του.

Ποντάροντας εν πολλοίς στη νοσταλγία των εικόνων αλλά και στην διαδρομή προς την κατάργηση του αναλογικού ιδιοκτήτη για χάρη της ψηφιακής ελευθερίας, το Free Guy είναι μια ταινία που δεν μπορεί να ταιριάξει άλλη περισσότερο απ΄αυτήν στο βράδυ της Παρασκευής.

Βάλε Disney+ και είσαι ήδη κερδισμένος.