Fast X Τζέισον Μομόα
Βρείτε μας στο

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Μετά το Fast 9, όλοι μας είχαμε αρχίσει προσευχές να τελειώσει το franchise έτσι και να μην υπάρξει καν 10η ταινία, άρα προσπάθεια για επανόρθωση. Δεν μας άκουσαν, το Fast X κυκλοφορεί στις αίθουσες και μάλλον έσωσε την παρτίδα.

Ο Βιν Ντίζελ θα πρέπει να ευχαριστεί τον Τζέισον Μομόα γι’ αυτό, διότι ο ίδιος έχει από ελάχιστο ως μηδαμινό μερίδιο συμβολής σε αυτό.

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο franchise όπου ο κεντρικός ήρωας είναι στον πυθμένα σε σχέση με το υπόλοιπο καστ σε επίπεδο προσφοράς.

Στο Fast X οριακά πίστευα ότι έχουν βάλει Τεχνητή Νοημοσύνη να τον παίξει, όπως έκαναν και με τον Πολ Γουόκερ που κάνει την εμφάνισή του σε μια σκηνή στο ξεκίνημα, όπου τοποθετείται η αιτιολογία για την εκδίκηση που ψάχνει ο Ντάντε Ρέγιες στο υπόλοιπο της ταινίας.

Τον οποίο Ρέγιες υποδύεται ο Τζέισον Μομόα, ο λαμπαδηδρόμος αυτής της ταινίας. Είναι η δική του προσέγγιση στον ρόλο του villain που ανεβάζει επίπεδα το Fast X σε σχέση με το Fast 9.

Μομόα, Τζον Σίνα, Τζέισον Στέιθαμ στα 10 λεπτά που εμφανίζεται, Μισέλ Ροντρίγκεζ είναι κατά σειρά αυτοί που στις σκηνές δράσης τα πάνε περίφημα και είναι πάνω από τον μέσο όρο της ταινίας. Αλλά δίνουν και μια αξία στο σενάριο, στα διαλογικά σημεία, τα οποία κατά τ’ άλλα είναι κλασικά Fast and the Furious.

Ποντάρει τα πάντα στη δράση: Ο Τζέισον Μομόα «κεντάει» στο Fast X και δίνει νέα ζωή στο franchise

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες, υπήρχαν δεν υπήρχαν, ουδεμία διαφορά θα έκαναν και για τους ίδιους θα είναι μάλλον τιμή στο βιογραφικό τους η συμμετοχή σε αυτή την ταινία.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Το στόρι στο Fast X είναι ότι ο Ρέγιες στήνει μια παγίδα στην ομάδα του Ντομ, αλλά κλέβει και τους άντρες της Σάιφερ, μαζί με το μηχάνημα της που είναι σαν μια τεχνολογική υπερδύναμη και του επιτρέπει να κάνει hijack στα πάντα. Ή σχεδόν στα πάντα.

Κι αφού καταφέρνει να ενεργοποιήσει μια βόμβα μεσαίου μεγέθους στο Βατικανό, ευτυχώς τη στιγμή που έχει βυθιστεί στον Τίβερη, ο Ντάντε σπάει την ομάδα του Ντομ εις τα εξ ων συνετέθη, η Λέτι καταλήγει κάπου στην Ανταρκτική φυλακισμένη με την Σάιφερ, και αυτός έχει μείνει μόνος να αντιμετωπίσει τον θεόμουρλο, ενόσω ο γιος του είναι κρυμμένος με τη θεία του και εν συνεχεία με τον θείο του τον Τζέικομπ.

Όντας όλοι καταζητούμενοι για τα γεγονότα της Ρώμης, ο καθείς από το μετερίζι του, θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τον Ρέγιες, με την τελική μαχή να καταλήγει φυσικά στον Ντομ, ο οποίος μαζί με τον γιο του θα φτάσουν κοντά στον θάνατο.

Το Fast X έχει ποντάρει τα πάντα στις σκηνές δράσης και ορθά πράττει. Κάποιες βέβαια, κάνουν το υπερβολικό να μοιάζει με νορμάλ.

Ποντάρει τα πάντα στη δράση: Ο Τζέισον Μομόα «κεντάει» στο Fast X και δίνει νέα ζωή στο franchise

Χάρη στην ευφυή απόδοση του ρόλου από τον Μομόα, όλα τα κακώς κείμενα του Fast X τα παραβλέπεις και αφοσιώνεσαι στο να απολαύσεις τα αρκετά καλά του σημεία. Είναι τω όντι πολύ αστεία η μετροσέξουαλ προσέγγιση που έχει ο Ντάντε Ρέγιες και η τζοκερίζουσα κατεύθυνσή του – για να μη φανούμε ιερόσυλοι, μιλάμε πάντα σε αναλογίες Fast Franchise.

Φαίνεται πως εκτός από το να κρατάει όρθια την DC ως Aquaman, μπορεί να είναι και ένας αρκετά καλός villain.

Το συγκεκριμένο franchise είχε καιρό να μας χαρίσει περισσότερα καλά από κακά σημεία, κι αυτό είναι κάτι που μόνο να το αγοράσουμε μπορούμε γιατί ξέρουμε ότι είναι more than enough.

Έχει και το στοιχείο του «WTF», αφού η παρέλαση που γίνεται σε αυτή την ταινία από A-List ονόματα, ξεπερνάει και αυτή των Avengers. Κάνει επίσης και την έκπληξη με αυτό που γίνεται στην post-credit σκηνή.

Φυσικά θα υπάρχει άλλη μία ταινία τουλάχιστον, ας ελπίσουμε ο Βιν Ντίζελ να μην έχει εξαντλήσει όλες του τις ικανότητες στον Groot ή ότι δεν θα πρωταγωνιστεί στα επόμενα και θα δώσει τη σκυτάλη σε αυτόν που πρέπει και μπορεί να δώσει κάτι ακόμα καλύτερο στο franchise.

* Το Fast X κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer από σήμερα.