Mission Impossible 5 ταινιάρες καλοκαίρι
Βρείτε μας στο

Όσο κι αν στίψαμε το μυαλό μας, δε μπορέσαμε να θυμηθούμε προσφάτως άλλο τέτοιο καλοκαίρι. Να ξεκινάει από αύριο ένα ντεμαράζ κυκλοφορίας με ταινίες με σούπερ καστ, δράση (λέγε με Mission Impossible), σκηνοθεσία από το πάνω ράφι και με προσδοκίες στον ουρανό.

Ήδη από αύριο Πέμπτη, ξεκινάει ένα διάστημα ενός μήνα – τον Αύγουστο δεν υπάρχει κάτι το τόσο πολυαναμενόμενο, με εξαίρεση ίσως το Meg 2: The Trench καθαρά λόγω κυρίου Στέιθαμ.

Asteroid City

Κυκλοφορεί αύριο σε διανομή της Tanweer, στο εξωτερικό υποστηρίζουν αρκετοί πως είναι το magnum opus του Γουές Άντερσον, εμείς που είδαμε την ταινία στην avant premiere θα πούμε πως σίγουρα είναι εξίσου καλή με το The French Dispatch. Έχει όμως ένα πλεονέκτημα: χρονικά είναι πιο συμμαζεμένη και δεν υπάρχει σκηνή της που να είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά.

Αν κάτι της λείπει, είναι λίγο σπιντάρισμα στην διακύμανση των σκηνών. Το μεγαλύτερο της plus πάντως είναι που παίζει η Σκάρλετ Γιοχάνσον και θυμίζει κάτι από το Match Point σε εκδοχή μαύρης κωμωδίας. Α, έχει και μια 5λεπτη σκηνή με Μάργκοτ Ρόμπι. Η τύπισσα ομορφαίνει τα πάντα γύρω της.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Οι κριτικές από το εξωτερικό δεν είναι όσο καλές θα περιμέναμε για μια ταινία που την δούλεψαν τόσο διάστημα και είναι και το τέλος του franchise με τον Χάρισον Φορντ – ελπίζουμε ότι θα αργήσει πολύ να υπάρξει διαδικασία αναζήτησης του επόμενο Ιντιάνα Τζόουνς.

Όπως και να ‘χει, είναι ένα θρυλικό franchise, επιστρέφει μετά από 15 χρόνια και θα το δούμε στις αίθουσες  στις 29 Ιουνίου σε διανομή της Feelgood.

Mission Impossible: Dead Reckoning

Αν αφαιρούσαμε όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, με την αποθέωση του Top Gun: Maverick, αυτή η ταινία δεν θα είχε το ίδιο hype. Αλλά ο Τομ Κρουζ γύρισε το χαρτί και σε συνδυασμό με το ότι έχει κάνει ένα τρελό stunt που συζητιέται 2-3 μήνες τώρα, έχει γίνει το πρώτο μέρος του Mission Impossible: Dead Reckoning η ταινία με τις περισσότερες προσδοκίες την τελευταία 10ετία για τον Τομ Κρουζ.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Η πρεμιέρα της ταινίας στο εξωτερικό έγινε προχθές και η υποδοχή είναι και πάλι σε υψηλά επίπεδα, με χαρακτηρισμούς όπως «impeccable» και «exhilarating», ήτοι «άψογη» και «συναρπαστική», να τη συνοδεύουν.

Το Mission Impossible: Dead Reckoning κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου σε διανομή της Feelgood.

Barbie

Μπορεί το brand της Barbie να φαντάζει λίγο παιδικό, αλλά πώς μπορείς να γυρίσεις αλλού το βλέμμα σου όταν υπάρχει αυτό το πρωταγωνιστικό δίδυμο; Μάργκοτ Ρόμπι (παίζει και στο Asteroid City η πανέμορφη) και Ράιαν Γκόσλινγκ είναι η κυρία Τέλεια και ο κύριος Τέλειος, που όμως αυτή η τελειότητα καταντάει βαρετή. Γι’ αυτό η Barbie και ο Ken πάνε έξω από τον παραμυθένιο τους κόσμο για να ανακαλύψουν την αληθινή ζωή.

Το trailer αποκαλύπτει αρκετές έξυπνες παρεμβάσεις της σκηνοθέτιδος Γκρέτα Γκέργουικ και μέσα από αυτή την ροζίλα της Barbie, αναδύεται το καλό χιούμορ. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου σε διανομή Tanweer.

Oppenheimer

4 χρόνια μετά το Tenet, που, αδίκως για εμάς, το έθαψαν, ο Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει σε αυτό που κάνει άψογα εδώ και χρόνια: στις βιογραφικές ταινίες βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ιστορίας.

Η κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας από τον Οπενχάιμερ ήταν η στιγμή που άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας για την ανθρωπότητα. Όπως λέει χαρακτηριστικά μια φράση στην ταινία, ήταν «η στιγμή που ο άνθρωπος έμαθε ότι μπορεί να καταστρέψει τον εαυτό του».

Με Σίλιαν Μέρφι σε ρόλο Οπενχάιμερ, με Ματ Ντέιμον και με την «εμφάνιση» του ανφάν γκατέ των σπουδαιότερων φυσικών – έχουμε και Αϊνστάιν – το Oppenheimer που κυκλοφορεί στις 20 Ιουλίου επίσης, είναι το ιδανικό φινάλε πριν τις διακοπές σου.