Η καλύτερη όλων στο Netflix: 5 νέες σειρές που αξίζει να τους δώσεις μια ευκαιρία (Vid)
Βρείτε μας στο

Μπορεί τα πολύ μεγάλα στούντιο, αυτά που έχουν και streaming πλατφόρμες , να έχουν στρέψει όλο τους το ενδιαφέρον στην παραγωγή περιεχομένου για εκεί, κατά βάση σε σειρές, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως μας έχει ενθουσιάσει κάποια σειρά εδώ και μήνες.

Σε μια περίοδο που το Χόλιγουντ ζει στη σφαίρα της απεργίας και της κόντρας σεναριογράφων-ηθοποιών με τους παραγωγούς και τις streaming πλατφόρμες, ένα από τα προβλήματα είναι η αύξηση στις παραγωγές και στην ζήτηση σεναρίων.

Το 2022 παραδόθηκαν σχεδόν 600 σενάρια, ασχέτως του πόσα κατέληξαν να γίνουν σειρές ή πόσα ξεπέρασαν τον πιλότο. Το 2009 ο αριθμός ήταν κάπου κοντά στα 250. Τεράστια απόσταση που οφείλεται στις πλατφόρμες.

Όταν αυξάνεται η ποσότητα, χάνεται η ποιότητα, γιατί πόσοι καλοί σεναριογράφοι να βρεθούν. Ου μην οι καλοί να απασχολούνται σε μια χρονιά με 3-4 σενάρια και να πάθουν burnout, ώστε να γράφουν κουταμάρες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν περάσει μήνες ως και χρόνος από την τελευταία φορά που ενθουσιαστήκαμε με μια σειρά. Ίσως το The Bear να είναι το τελευταίο, άντε και η Wednesday και το The Last of Us τον Ιανουάριο.

Για το φινάλε του 2023, οι νέες σειρές που έχουν ένα θέλγητρο παραπάνω, δεν προκαλούν και φρενίτιδα ενθουσιασμού, αλλά είναι, έστω, σε ένα επίπεδο δημιουργίας περιέργειας. Βρήκαμε 5 σειρές + 1 τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα δούμε σίγουρα με την ελπίδα να βγουν καλές.

Gen V 29/9

Ο λόγος που μπαίνει εδώ, είναι γιατί προέρχεται από το σύμπαν του The Boys στο Amazon Prime. Το The Boys ξάφνιασε πάρα πολλούς ευχάριστα όταν κυκλοφόρησε πριν 3-4 χρόνια και ελπίζουμε το Gen V να το πράξει επίσης. Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα κολέγιο νεαρών υπερηρώων που συγκρούονται σε αγώνες πρόκλησης με στόχο να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι για να πάρουν τη σκυτάλη.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

A Murder at the End of the World

Από τους δημιουργούς της ωραίας σειράς του Netflix, το The OA, έρχεται αυτή η σειρά μυστηρίου, όπου θα μας παρουσιαστεί μια νέα μορφή ντετέκτιβ. Ξεχνάμε τον Πουαρό, τη Μις Μαρπλ και όλη αυτή την παλιά φρουρά, ή ακόμα και τον Μπενουά Μπανκ του Knives Out και καλωσορίζουμε την ντετέκτιβ-χάκερ.

Η Ντάρμπι Χαρτ και 8 ακόμα καλεσμένοι, βρίσκονται σε ένα απομακρυσμένο σημείο, σε ένα retreat ενός δισεκατομμυριούχου και ένας από τους 9 θα βρεθεί νεκρός. Η Ντάρμπι καλείται να ανακαλύψει τις καταβολές και τις πράξεις εντός του retreat των άλλων 7, αλλά και του νεκρού, για να βρει ποιος είναι ο δολοφόνος.

All The Light We Cannot See 2/11

Επειδή το Netflix τα πάει καλά εσχάτως με τα παγκοσμιοπολεμικά, όπως το All Quiet On The Western Front, ή το The Bombardment, ή το Blood and Gold, θα τοποθετήσουμε αυτή τη σειρά στην κορυφή τούτης της λίστας, ως την πιο must watch. Παίζει και ο Χιου Λόρι με τον Μαρκ Ράφαλο, είναι και 4 επεισόδια, έχει και το στόρι ότι μια τυφλή κοπέλα κι ένας Γερμανός στρατιώτης συναντιούνται στον πυρήνα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μοιάζει να τα έχει όλα, στη θεωρία.

Percy Jackson and the Olympians 20/12

Οκ, οι ταινίες Percy Jackson ήταν μάλλον αδιάφορες. Αλλά επειδή είμαστε πωρωμένοι με την αρχαία ελληνική μυθολογία και με τους Ολύμπιους Θεούς και όλο αυτό το origin, θέλουμε να δώσουμε στη σειρά όλες τις ευκαιρίες που χρειάζεται. Το καστ βέβαια είναι τουλάχιστον μη ενθαρρυντικό, οπότε με πολλές επιφυλάξεις θα δούμε αυτά τα 8 επεισόδια στο Disney+.

Dune: The Sisterhood

Για το Dune: Part Two μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι θα κάνει πρεμιέρα στις 15/3/24. Για το The Sisterhood, την spin-off σειρά που επικεντρώνεται στην φατρία των Bene Gesserit, δεν είναι γνωστό το πότε θα κάνει πρεμιέρα στο HBO Max, οπότε μπορεί να ανήκει σε αυτή τη λίστα, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να έχει κυκλοφορήσει πριν το 2ο μέρος, καθώς ως prequel, θα δώσει αρκετές λεπτομέρειες για το παρελθόν των Bene Gesserit και πως έγιναν αυτή η Ιερή Αδελφότητα.

Squid Game: The Challenge

Σειρά δεν είναι, τουλάχιστον όχι σειρά μυθοπλασίας. Είναι όμως η αληθινή εκδοχή του Squid Game που πάθαμε παροξυσμό πριν 2 χρόνια όλοι και ελπίζουμε πως σε αυτό το τηλεπαιχνίδι που θυμίζει κάτι από το Κάστρο του Τακέσι, δεν θα σκοτώνονται όντως άνθρωποι…