Μυρίζει Dark από χιλιόμετρα: Η νέα σειρά μυστηρίου του Netflix θα μας ανατινάξει το μυαλό (Vid)
Βρείτε μας στο

Κάποιες φορές εμφανίζονται από μόνες τους στο μυαλό οι συγκρίσεις. Βλέπεις κάτι, που δεν έχει σκοπό να μοιάσει σε κάτι άλλο κι όμως μοιάζει. Και το μυαλό δεν αφήνει επιλογή, παρά να κάνει παραλληλισμούς. Κι αυτό συνέβη με τη νέα σειρά μυστηρίου στο Netflix.

Μην την ψάξεις. Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Κυκλοφόρησε όμως το trailer και οι λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές για την πλοκή, παραπέμπουν πάρα πολύ στο Dark. Στο Dark, τουλάχιστον, όπως ήταν στην πρώτη σεζόν γιατί στην 2η και στην 3η έγινε τόσο πολύπλοκο, που τίποτα δεν θα ξεπεράσει την ευφυΐα του σεναρίου του.

Το The Bodies είναι βρετανικής παραγωγής, άρα έχει μια διαφορετική υφή, μια διαφορετική αύρα σε σχέση με την γερμανική του Dark να παρουσιάσει.

Με πρωταγωνιστή τον Στίβεν Γκράχαμ, που θαυμάσαμε στο Venom 2 ως ντετέκτιβ Μάλιγκαν και στην επίσης υπέροχη σειρά The Time, πάλι ως αστυνομικό, το The Bodies μας μεταφέρει σε τέσσερις διαφορετικές εποχές, σε χρονικό άπλωμα 150 ετών. Ο Στίβεν Γκράχαμ υποδύεται – καλά δεν το μαντέψατε –  έναν πολιτικό που ενώνει τις τέσσερις περιόδους με ανεξήγητο τρόπο.

Από την περίληψη διαβάζουμε πως όλα ξεκινούν όταν εμφανίζεται ένα πτώμα στο 1890, στο 1941, στο 2023 και στο 2053. Όλα καλά, μόνο που το πτώμα είναι το ίδιο και στις τέσσερις χρονολογίες.

Και εμφανίζεται σε διαφορετικούς αστυνομικούς, ντετέκτιβ για την ακρίβεια. Αυτούς τους τέσσερις θα τους ενώσει ο ρόλος του Γκράχαμ που έχει τον τρόπο να καταργεί τις χρονικές αποστάσεις.

Παρόλη την κάπως δυστοπική και sci-fi αίσθηση που δίνει η πλοκή, πρόκειται για μια σειρά αστυνομικού και μεταφυσικού μυστηρίου, που θέλει στην ουσία να καταργήσει τα είδη, αναμειγνύοντας δύο και τρία διαφορετικά σε κάθε συνθήκη. Θα κρατήσει σε έναν βαθμό τα στοιχεία του αστυνομικού θρίλερ.

H σειρά βασίζεται στα κόμικς της DC και το graphic novel των Σι Σπένσερ, Ντιν Όρμστον, Τούλα Λοτέι, Μέγκαν Χέκτρικ και Φιλ Γουινσλέιντ και η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από οχτώ επεισόδια.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Το Bodies θα είναι διαθέσιμο στο Netflix στις 20 Οκτωβρίου και παίζει να αποδειχθεί ως η πρώτη σειρά μετά από έναν χρόνο που θα κάνει αρκετό κόσμο να θυμηθεί τους λόγους που δεν έχει κάνει cancel στην συνδρομή του στην πλατφόρμα.