Δουλειά πολύ υψηλών προδιαγραφών: Η νέα ελληνική σειρά 8 επεισοδίων που μπαίνει στις 3 καλύτερες της χρονιάς
Βρείτε μας στο

Γουέστερν και ελληνική σειρά ταιριάζουν; Σύμφωνα με όσα επικοινωνεί το Ertflix για την πρώτη αυτόνομη δική του παραγωγή σειράς, φαίνεται πως ναι, ταιριάζουν και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα προϊδεάζει μια από τις καλύτερες σειρές φέτος, με τίτλο Έρημη Χώρα.

Στη ζωή, είτε τα καλά είτε τα κακά, έρχονται αλυσιδωτά. Γίνεται κάτι καλό από κάποιον, υπάρχει ανταπόδοση, το βλέπει ένας άλλος, θα πάει να κάνει κάτι καλό για να ανταμειφθεί. Έτσι συμβαίνει και στις σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Έτσι θα συμβεί, για να ακριβολογούμε, γιατί η σειρά Έρημη Χώρα θα κάνει πρεμιέρα στο Ertflix την 1η Δεκεμβρίου.

Κι η αλυσιδωτή κατάσταση έχει να κάνει με τα πεπραγμένα του MEGA και του ΑΝΤ1+. Πρώτα του δεύτερου και μετά του πρώτου, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Σε αυτά τα δύο μπορεί να βρει κάποιος υπέροχες σειρές που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: φτιάχτηκαν με υλικά που αρμόζουν στο σύγχρονο κοινό.

Ιδίως το Maestro πέρσι και, σε λιγότερο βαθμό, το Milky Way (δεν έχει προλάβει ακόμα να δείξει στον ανταγωνισμό το μονοπάτι), έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως υπάρχει ένα κοινό που δεν ασχολείται με τηλεθεάσεις, δεν το νοιάζει κάποια Nielsen, μα, κυρίως, δεν είναι του ραντεβού, της επιβολής.

Θέλει το κοινό να αποφασίζει μόνο του πότε θα δει κάτι, ανάλογα με την ψυχολογική του κατάσταση, ανάλογα τη μέρα του. Και στην ΕΡΤ έχουν δώσει μεγάλη βάση στο Ertflix εδώ και σχεδόν μια τριετία που είναι στον αέρα. Οι σειρές ελληνικής παραγωγής σαρώνουν στην πλατφόρμα σε σχέση με τα νούμερα τηλεθέασης.

Η Παραλία, η Ηλέκτρα, το Κάνε Ότι Κοιμάσαι, είναι σειρές με διπλάσια ανταπόκριση στο Ertflix παρά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Αυτό όμως που φέρνει το Ertflix δείχνει πως θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο πάταγο.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Είχε γίνει γνωστό πριν μερικές εβδομάδες πως έχει ετοιμαστεί η σειρά Έρημη Χώρα, μια σειρά με στοιχεία γουέστερν ελληνικού, η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα.

Βλέποντας το τρέιλερ βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε πως είδαμε κάτι γουεστερνικό, αλλά θα το αφήσουμε να περάσει σαν αέρας, μόνο και μόνο επειδή η Έρημη Χώρα μοιάζει να φέρνει όαση στην τηλεοπτική έρημο. Σίγουρα, ο πρωταγωνιστικός ρόλος και η εικόνα, τα χρώματα, έχουν γουεστερνικά στοιχεία.

Οκ, το δραματικό στοιχείο είναι έντονο και φαίνεται πως δεν θα το γλυτώσουμε με τίποτα, αλλά τουλάχιστον έχουμε να κάνουμε με μια σειρά με όρους σύγχρονης παραγωγής. 8 επεισόδια, μίνι σειρά, συμπυκνωμένο νόημα, μηδαμινό πλάτιασμα.

Τα επεισόδια που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν έντονο χειροκρότημα στην αίθουσα και αυτομάτως η πρεμιέρα της σειράς την 1η Δεκεμβρίου γίνεται highlight στο καλεντάρι μας.

Από όσα καταλαβαίνουμε από το τρέιλερ, όλα αρχίζουν όταν εντοπίζεται ένα μικρό παιδί και αναζητάται κάποιος για να το φροντίσει και να το μεγαλώσει. Τα βλέμματα στρέφονται σε έναν ηλικιωμένο που έχει παρατήσει τα εγκόσμια μετά τη δολοφονία της γυναίκας του και ζει στο δάσος, παρέα με τα ζώα του και αγκαλιά με μια καραμπίνα.

Κι η ιστορία του συνδέεται με το παρελθόν της μικρής κοπέλας, αλλά και με αρκετών ακόμα που φαίνεται να έχουν μπλεχτεί σε μια πλεκτάνη. Μόνο που δε γνωρίζουν ποιος υφαίνει τελικά αυτόν τον ιστό.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κέντρος, η Δανάη Σκιαδή και ο Γιώργος Καραμίχος.