Στην κορυφή της λίστας: Η ταινιάρα-έπος του Netflix με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον μπήκε στα άχαστα
Βρείτε μας στο

Τελικά, ακόμα και τα πιο σκληρά οχυρά, πέφτουν. Και το Netflix είναι, συνήθως, ο μεγαλύτερος πορθητής τους. Στην περίπτωση του Ντένζελ Ουάσινγκτον (ή Ντενζέλ, όπως είναι κανονικά κι εμείς τον αλλάζουμε λόγω Google), δεν ήταν τόσο απίθανο.

Ο Ουάσινγκτον έχει ήδη κατακτήσει κορυφές στο Netflix με τα δύο από τα τρία Equaliser του, ενώ η ταινία Macbeth ήταν παραγωγής Apple TV. Απλώς, δεν ήταν ποτέ ένθερμος υποστηρικτής στις πλατφόρμες και έλεγε πως θέλει να κάνει σινεμά, όχι streaming.

Το Netflix όμως τον δελέασε και το κατάφερε, εν πρώτοις, μέσω του σκηνοθέτη της ταινίας που θα ετοιμαστεί, του Αντουάν Φουκουά, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στα Equaliser και στο Training Day φυσικά. Και το πρότζεκτ που θα ξεκινήσουν, μπορεί να καταλήξει σε μια επική ταινία.

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον θα υποδυθεί τον Αννίβα από την Καρχηδόνα, μια μυθολογική μορφή για την οποία πρωτακούσαμε στα Λατινικά Κατεύθυνσης όταν πηγαίναμε σχολείο, σε ένα απο τα 20 πιθανά κείμενα πανελληνίων.

Ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος είναι μια φιγούρα που έχει εμπνεύσει ως και τον Τόλκιν στο Lord of the Rings. O λόγος είναι πως όταν έγινε βασιλιάς της Καρθαγένης, απελευθέρωσε όλο του το μίσος για τους Ρωμαίους που είχαν εκδιώξει την οικογένειά του και τον ίδιο από τις ιταλικές πόλεις που ζούσαν και τους είχαν εκτοπίσει στην Ισπανία.

Και, καθώς δεν έκανε ποτέ μάχη σε γνώριμο έδαφος, στον Β’ Καρχηδονιακό πήρε τον στρατό του, 50.000 στρατιώτες, μαζί με 9.000 άλογα και 37 ελέφαντες, και κατευθύνθηκε προς τη Ρώμη όχι από τη θάλασσα ή από τη χερσαία οδό που ενώνει τη σημερινή Ισπανία με την Ιταλία, αλλά μέσα από τις Άλπεις.

Τέτοια μετακίνηση δεν είχε ξανασυμβεί, ιδίως με ελέφαντες μαζί, που είναι δύσκολοι στην ταχύτητα, μα επιβλητικοί και τρομακτικοί προς τους αντιπάλους. Οι Άλπεις αποδείχτηκαν ένα λάθος, το οποίο ο ίδιος ο Αννίβας επέτεινε κατά πολύ.

Όταν προχωρούσε ο στρατός του, βρέθηκαν σε ένα σημείο με πολύ λεπτό έδαφος που προκαλούσε ανησυχία. Ο ίδιος, για να τους πείσει πως δεν χρειάζεται να φοβούνται, χτύπησε με το μπαστούνι του με δύναμη έναν βράχο στο έδαφος, με το χτύπημα να είναι τόσο δυνατό ώστε να προκαλεί χιονοστιβάδα.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Το 50% του στρατού και των ζώων χάθηκε σε εκείνη τη χιονοστιβάδα και ο Αννίβας δε θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Αννίβας πάντως, ήταν σπουδαίος στρατηλάτης, είχε οδηγήσει τον στρατό σε πολλές νίκες και γι’ αυτό γοήτευε το Χόλιγουντ.

Η ταινία θα εστιάσει στο διάστημα 17 ετών που κράτησε ο Β’ Καρχηδονιακός Πόλεμος (218-201 π.Χ.)

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή η ταινία βρίσκεται στα σκαριά κοντά 20 χρόνια, λίγο μετά το Training Day, αλλά η Warner Bros δεν μπορούσε να το φέρει εις πέρας, μιας και τότε ο Ντένζελ είχε όρο να μη λείπει για μεγάλα διαστήματα μακριά από τα παιδιά του. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2023 που είναι κοντά 70 ετών για να το πάρουν όλοι απόφαση και να εξεταστεί ακόμα και ο Βιν Ντίζελ για τον ρόλο.

Στα συν της ταινίας ότι το σενάριο υπογράφει και ο Τζον Λόγκαν, υποψήφιος για Όσκαρ με τα Aviator και Hugo και σεναριογράφος του Gladiator.

Έτσι, το Netflix εξασφάλισε ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ πολύ γρήγορα μετά την ανακοίνωση του τέλους της απεργίας των ηθοποιών στο Χόλιγουντ.

* Με πληροφορίες από το Deadline