Έξυπνη και πρωτότυπη: Όλοι μιλούν για τη νέα ελληνική σειρά που μοιάζει με παραγωγή του Netflix (Vid)
Βρείτε μας στο

Το ‘χουμε παράπονο ότι η ελληνική τηλεόραση πάσχει στο κομμάτι «κωμωδίες». Το ‘χουμε άλλωστε εκφράσει ρητώς εδώ στο Menshouse. Δεν γίνεται η απάντηση σε όλα να είναι «δράμα εποχής». ‘Η αν βγαίνει πού και πού κάτι κωμικό να είναι εντελώς ανέμπνευστο και βαρετό.

Να ήταν πως δεν μπορούμε, να πούμε «εντάξει», να το πάρουμε απόφαση, να πάμε παρακάτω. Κάποτε ωστόσο, όχι παλιά, έβγαιναν «έπη» στο είδος. Δεν γίνεται συνεπώς να χάθηκε όλο αυτό το κεφάλαιο έμπνευσης και φαντασίας τόσο ξαφνικά…

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη έχει ζήσει από μέσα το «καλοκαίρι» της ελληνικής κωμωδίας. Στο «Είσαι το Ταίρι μου» για παράδειγμα, στο ρόλο της Αννέτας, έδωσε ρεσιτάλ. Με ατάκες που αρκετά χρόνια μετά δεν έχουν χάσει τίποτα από τη σπιρτάδα, το χιούμορ και την αιχμηρότητά τους.

Αλλά και πιο πρόσφατα, στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», μια από τις τελευταίες καλές κωμωδίες της ελληνικής TV, υπήρξε σημείο αναφοράς με την υποκριτική της δεινότητα.

Ελπίζουμε λοιπόν βάσιμα πως η τεχνογνωσία και η αύρα της – αν μας επιτρέπετε να το θέσουμε έτσι – συνιστούν εκλεκτά εχέγγυα για να δούμε ξανά κάτι πολύ καλό στο κομμάτι «κωμωδία» τηλεοπτικώς. Κι αυτό καθότι είναι η πρωταγωνίστρια στη νέα κωμική σειρά «Σωτέ» που έρχεται στις 15 Δεκεμβρίου στο ΑΝΤ1+.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν είναι μόνο η Δάφνη Λαμπρόγιαννη που μας «ψήνει» πως κάτι πολύ καλό θα βρίσκεται σύντομα επί της οθόνης. Μιλάμε για μια παραγωγή που είναι γενικότερα δυνατού επίπεδου, αντίστοιχη με αυτές του Netflix, ας μην φοβόμαστε τις συγκρίσεις.

Φεύγουν 1500 κιλά την εβδομάδα: Το ζαχαροπλαστείο που θέλει 48 ώρες και 12 άτομα για να φτιάξει το γλυκό με τους χιλιάδες πιστούς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Φεύγουν 1500 κιλά την εβδομάδα: Το ζαχαροπλαστείο που θέλει 48 ώρες και 12 άτομα για να φτιάξει το γλυκό με τους χιλιάδε

Με σύγχρονη σκηνοθετική ματιά και εντυπωσιακή αισθητική που θυμίζει τις πολυβραβευμένες ξένες κωμωδίες «Call my agent» και «Fleabag», το «Σωτέ» είναι μια ιστορία κωμικοτραγικών καταστάσεων με φόντο τη γυναικεία, τηλεοπτική και γαστρονομική πραγματικότητα.

Το teaser από μόνο του, παρότι σκάρτο μισό λεπτό, δείχνει γιατί ο πήχης τίθεται ψηλά γι’ αυτήν την ανατρεπτική κωμωδία:

Το team είναι δυνατό, καθώς πέραν της Λαμπρόγιαννη πρωταγωνιστούν οι Κατερίνα Μαυρογεώργη, Βασίλης Κουκαλάνι, Βασίλης Μαγουλιώτης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, που επιμελείται και το σενάριο, από κοινού με τους Γιώργο Γαρυφαλλάκη, Παναγιώτη Μελίδη.

Για να πάρουμε ακόμα πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι μας περιμένει, η επίσημη σύνοψη του story είναι «εδώ» για να μας κατατοπίσει:

«H ζωή μιας εμμονικά αντικοινωνικής chef, της Σωτηρίας “Σωτέ” Βοκάκη, γίνεται σαλάτα όταν αναγκάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει τον ρόλο της κριτή σε ένα προβοκατόρικο reality show μαγειρικής. H συνταγή είναι εκρηκτική: η Σωτέ αδυνατεί να συμμορφωθεί με τους τηλεοπτικούς κανόνες και η σχέση της με την τηλεόραση θυμίζει αλλεργική αντίδραση. Ταυτόχρονα, παραγωγός του reality είναι η κόρη της, με την οποία έχει να μιλήσει πάνω από δέκα χρόνια. Και το επιδόρπιο; Πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε εκπομπή μαγειρικής ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει χάσει εντελώς… τη γεύση της!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Σωτέ είναι… παράξενο φρούτο. Είναι αυστηρή, εργασιομανής, αντικοινωνική και προτιμάει να μιλάει με το ψωμί που ψήνει παρά με τους ανθρώπους που την περιτριγυρίζουν. Το μόνο πράγμα που είναι πιο κοφτερό από τα κρητικά μαχαίρια της είναι το κυνικό της χιούμορ. Και δεν διστάζει να το κεράσει με κάθε ευκαιρία. Αυθεντική και αφοπλιστικά ειλικρινής, θα οδηγήσει το reality στην καταστροφή ή θα κάνει το κοινό να τη λατρέψει…».

Κοντολογίς, ο κυριλέ κόσμος της υψηλής γαστρονομίας μπαίνει στο μπλέντερ μαζί με το χάος ενός ριάλιτι μαγειρικής, δημιουργώντας την απόλυτη συνταγή καταστροφής. Με αποτέλεσμα μια σουρεάλ και γεμάτη αντιφάσεις γαστροκωμωδία που υπόσχεται καυστικό χιούμορ. Μέσα από τη μυθοπλαστική καταγραφή της ωμής πραγματικότητας και του παραλογισμού του τι συμβαίνει μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το «Σωτέ» αποτελείται από 8 επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα (στις 15/12, θυμίζουμε) στο ΑΝΤ1+ με διπλό επεισόδιο. Θα είναι αυτή η πιο αναπάντεχα καλή ελληνική σειρά της φετινής σεζόν; Έχουμε μεγάλες προσδοκίες, δεν το κρύβουμε. Και ποντάρουμε εκεί τα ρέστα μας.