Νο2 trend και πάει για κορυφή: Η feelgood ταινία που ανέβασε το Netflix είναι απροσδόκητα τίμια για βράδυ Πέμπτης
Βρείτε μας στο

Μέχρι να ανέβει το Family Switch στο Netflix, δεν περιμέναμε πως θα ερχόταν στιγμή που θα γράφαμε καλά λόγια για κάτι που πρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Γκάρνερ. Δεν περιμέναμε ότι θα γράφαμε καλά λόγια για την Γκάρνερ εν γένει, ως ηθοποιό πάντοτε.

Γιατί είναι επιχειρηματίας, είναι μια πολύ ωραία γυναίκα, έχει αντιμετωπίσει πολλά ζόρια με τον παραδομένο Μπεν Άφλεκ, ήταν, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά στο παρελθόν από την προσωπική της ζωή, μια κολώνα για τα παιδιά και το σπίτι της.

Υποκριτικά δεν έκανε ποτέ κάτι το αξιομνημόνευτο. Ήταν ο ορισμός της αδιάφορης, αλλά ταυτόχρονα και της feelgood, της αυτοσαρκαστικής, της comfort τύπισσας. Η Τζένιφερ Γκάρνερ είναι αυτή που τη βλέπεις και ηρεμείς, αφήνεσαι, σου επιτρέπεις να κοιμηθείς χωρίς να έχεις βασανιστικές σκέψεις.

Με το Family Switch, όλα αυτά έρχονται μπροστά στον τηλεθεατή στον μέγιστο βαθμό, για μια σπάνια φορά συνεπικουρούμενα και από ένα ικανοποιητικό στόρι.

Η Τζες Γουόκερ (Γκάρνερ) και η οικογένειά της, ζουν ο καθένας μια εντελώς διαφορετική ζωή, μια ζωή που τους φέρνει σε μια απόσταση αντίληψης των αναγκών και των επιθυμιών των υπολοίπων. Οι σχέσεις τους έχουν ρωγμές που απλώς δεν τις κοιτάζουν με τρυφερότητα, αλλά τις πατικώνουν με φωνές και εγωισμό.

Η Τζες είναι αρχιτέκτονας και μαμά. Ο Μπιλ καθηγητής μουσικής κι ερασιτέχνης μπασίστας και frontman. Η κόρη τους η Σίσι είναι σε μετεφηβική φάση, ολοκληρώνει το λύκειο και παίζει με επιτυχία ποδόσφαιρο, έχοντας αξιώσεις για την εθνική ομάδα. Ο μικρός γιος, ο Γουίατ, είναι μια διάνοια που στοχεύει να μπει στο Γέιλ και να γίνει ακαδημαϊκός.

Η δική του επιθυμία να δει με το τηλεσκόπιο στο Αστεροσκοπείο του Λος Άντζελες την ευθυγράμμιση των 5 πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, θα φέρει τους 4 συν το τρίτο παιδί της οικογένειας, το ενός έτους μωρό, και τον σκύλο τους, σε ένα παράξενο γεγονός.

Η ευθυγράμμιση θα παράξει ενέργεια που θα μεταφέρει το πνεύμα και την ψυχή τους στο σώμα του άλλου. Μαμά-κόρη, μπαμπάς-γιος, μωρό-σκύλος θα μεταπηδήσουν ο ένας στο σώμα του άλλου μια μέρα πριν την πιο μεγάλη στιγμή για τον καθένα.

Η Τζες έχει μια παρουσίαση για έναν σημαντικό πελάτη. Θα την κάνει η κόρη της. Η κόρη έχει ένα ματς σχολικού πρωταθλήματος όπου θα την παρακολουθεί σκάουτερ της εθνικής. Ο πατέρας έχει να παίξει σε ένα live που θα βιντεοσκοπηθεί από τηλεοπτικό κανάλι και μπορεί να γίνει το διαβατήριο της μπάντας για περιοδεία κι η πραγματοποίηση του ονείρου του. Ο γιος έχει συνέντευξη για το Γέιλ και, ταυτόχρονα, ένα πάρτυ όπου θα δει το κορίτσι που έχει ερωτευτεί.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Όλοι τους θα τα θαλασσώσουν και θα απομακρυνθούν από τους στόχους τους, αλλά ταυτόχρονα θα μάθουν και πληροφορίες για τη ζωή του σώματος που ενοικούν, οι οποίες θα τους αλλάξουν την άποψη που είχαν για το πώς ένιωθε η μαμά ή ο μπαμπάς για αυτούς.

Κι ό,τι είναι χαλασμένο, θα φτιάξει. Μια συναυλία θα είναι αρκετή να γίνουν οικογένεια ξανά και να ανταμειφθούν από την τύχη.

Το Family Switch δεν έχει αυτό το καταναγκαστικά χαρούμενο και χριστουγεννιάτικο, ελάχιστα ασχολείται με Χριστούγεννα, έχει μια έξυπνη πλοκή, έχει χιούμορ προερχόμενο κυρίως από τη Γκάρνερ και λιγότερο από τον Χελμς που είναι και stand up κωμικός, και δεν είναι cheesy σε ενοχλητικό βαθμό. Ούτε cringe. Είναι ιδανική, εορταστική κομεντί.