Το καλύτερο ξεκίνημα εδώ και χρόνια: Η νέα σειρά του Netflix που τρέλανε το κοινό απ' το πρώτο επεισόδιο (Vid)
Βρείτε μας στο

Μετά το Society of the Snow, το Netflix κατάφερε για δεύτερη φορά, μέσα στην ίδια μέρα μάλιστα, την Παρασκευή, να μας κάνει να πούμε «αυτόν τον μήνα αξίζει να κρατήσω τη σύνδρομη». Τώρα δεν ήταν ταινία, αλλά μια σειρά στο Netflix που κέρδισε το μπράβο μας.

Ο λόγος για το The Brothers Sun (που διαβάζεται Σουν στα ταϊβανέζικα, αλλά στη σειρά ακούγεται και ως Σαν με την καλιφορνέζικη αξάν) όπου βλέπουμε να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας μάχες σώμα με σώμα που απαιτούν κίνηση και ελαστικότητα και γνώση πολεμικών τεχνών, όλα σε βαθμό που μόνο οι επαΐοντες του είδους θα το κατάφερναν.

Για να το κάνουμε λιανά, αυτό που βλέπουμε στο The Brothers Sun, θα το ζήλευε άνετα ο Μπρους Λι, ειδικά ως προς τον Τζάστιν Τσιεν, τον έναν εκ των δύο αδερφών της ιστορίας, τον Τσαρλς Σουν.

Ο Τσαρλς ζει μαζί με τον πατέρα του στην Ταϊβάν και είναι το πρωτοπαλίκαρό του, καθώς ο πρεσβύτερος Σουν είναι ο αρχηγός της Τριάδας των Δράκων του Νεφρίτη. Οι Τριάδες είναι μαφιόζικες οργανώσεις με ιεραρχική δομή που αναπτύχθηκαν πρώτα στο Χονγκ Κονγκ και επεκτάθηκαν στην Άπω Ανατολή.

Στην Ταϊβάν, οι Δράκοι του Νεφρίτη είναι στην κορυφή της τριαδικής πυραμίδας, έχοντας τη μερίδα του λέοντος στο εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει το μενού.

Οι δομές των Τριάδων όμως αναστατώνονται όταν εμφανίζεται ένας μυστήριος παίκτης στην αγορά, ένας παίκτης που σκοπό έχει να προκαλέσει διχόνοια, αντιπαλότητα και να φέρει στο φως τις κεφαλές τους.

Έτσι, η επίθεσή τους στην μεγαλύτερη κεφαλή, στον ηγέτη Σουν, που τον στέλνει σε κώμα και στο όριο του θανάτου, γίνεται ώστε να στραφεί στον 2ο τη τάξει, στον Κοιμήση Τσαν, και να αρχίσει μια βεντέτα που θα κάνει τη δουλειά για την μυστική Τριάδα.

Όμως, το σχέδιο είναι πολύ πιο υποχθόνιο και πονηρό. Ο Άγνωστος Χ θέλει να οδηγήσει τον Τσαρλς στο Λος Άντζελες, εκεί όπου ζει undercover η μητέρα του και ο αδερφός του, Μπρους. Ο Μπρους δεν έχει ιδέα σε ποια οικογένεια ανήκει, ότι έχει αδερφό, ότι έχουν λεφτά και ζει δουλεύοντας ως οδηγός Lyft και ταυτόχρονα σπουδάζει.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Το πάθος του όμως είναι να γίνει ηθοποιός, οπότε στα κρυφά κάνει αυτοσχεδιασμό. Στα πιο κρυφά είναι και βαποράκι μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνας, αλλά πριν προλάβει να εμπλακεί πολύ σε αυτό, τον βρίσκει ο αδερφός του και μαθαίνει μια και καλή τις καταβολές του.

Το κεντρικό πρόσωπο όμως είναι η μαμά Σουν, η οποία έφυγε από την Ταϊβάν για να κρυφτεί στο Λος Άντζελες. Ο λόγος; Ότι είναι η Κινούμενη Ατζέντα των Τριάδων, γνωρίζει δηλαδή τα ονόματα και τις τοποθεσίες όλων. Και ο μυστικός παίκτης την έχει στο στόχαστρο για να της αποσπάσει τις πληροφορίες.

Σε αυτό το κυνηγητό και το αιματοκύλισμα που θα ξεκινήσει, ο άβγαλτος και φοβιτσιάρης Μπρους θα κληθεί να επιβιώσει και να αποκτήσει σκληράρα, αλλά, την ίδια στιγμή, η δική του ευαισθησία θα φέρει τον μαθημένο στη μάχη και τους σκοτωμούς αδερφό του στην πλευρά της ζωής όπου δεν χρειάζεται να φοβάσαι σε κάθε σου βήμα μη σε σκοτώσουν.

Το The Brothers Sun είναι μια σειρά στο Netflix με πολύ άρτιες σκηνές πάλης, ξεδιπλώνεται ικανότητα στις πολεμικές τέχνες, είναι απολαυστικές, έχει αυτόν τον συνδυασμό του κωμικού που βγάζει ο άσχετος με τον κόσμο της μαφίας Μπρους και το απότομο και αψύ που έχει ο μεγάλος αδερφός, δεν έχει σημεία που να «βαθουλώνουν» κι έχει και ωραία πλοκή.

Καταφέρνει με τον τρόπο που εξελίσσει την πλοκή, να σε κάνει να μην στέκεσαι στο πλευρό του δικαίου, το οποίο δεν βρίσκεται στην πλευρά του Τσαρλς, του Μπρους, των γονιών τους και των Τριάδων και, η αλήθεια είναι, σε φέρνει αντιμέτωπο με την ανάγκη σου στην μυθοπλασία να καταργείς τους κοινωνικούς κανόνες.

Θα καταλάβετε κι εσείς βλέποντας το, ότι ενώ είναι κατανοητά τα κίνητρα του μυστικού παίκτη στην Τριαδική εξίσωση (ωπ, τι μπάλα παίξαμε εδώ, μαθηματικοί τρέμετε), εν τέλει το ένστικτο δεν τείνει προς την στήριξή τους, αλλά προς την επιθυμία να τα καταφέρουν τα δύο αδέρφια.

Είναι σαν τα ντοκιμαντέρ για την άγρια ζωή. Βλέποντας το ντοκιμαντέρ από την πλευρά του λιονταριού, λυπάσαι για το βουβάλι ή τη ζέβρα, αλλά θες να δεις το λιοντάρι να θρέφεται και να αντέχει.