Απλώς για να πει κάτι στο τρέιλερ: Μία από τις πιο πετυχημένες ατάκες της ελληνικής TV προέκυψε εντελώς στα χαμένα
Βρείτε μας στο

Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά η ατάκα «Εγώ πότε θα γίνω μάνα» που ακούστηκε στο πετυχημένο σίριαλ «Σ’ αγαπώ-Μ’ αγαπάς», με πρωταγωνιστές τους Θοδωρή Αθερίδη και Δήμητρα Παπαδοπούλου, οφείλει την ύπαρξή της σε μια… επιφοίτηση της Ελληνίδας ηθοποιού και σεναριογράφου που της ήρθε από το… πουθενά!

Το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό ήρθε σε επαφή με την συγκεκριμένη σειρά το 2000, όταν το MEGA αγόρασε τα δικαιώματα μιας σειράς που λίγο καιρό πριν είχε κάνει πάταγο στον Καναδά. Με πρωτότυπο τίτλο «Un Gars, Une Fille» (στα ελληνικά «Ένα αγόρι, Ένα Κορίτσι») προβλήθηκε αρχικά στην περιοχή του Κεμπέκ, αλλά σύντομα συνεπήρε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, είχε την τιμή να είναι η πρώτη γαλλόφωνη παραγωγή της καναδικής τηλεόρασης που παίχτηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Απλώς για να πει κάτι στο τρέιλερ: Μία από τις πιο πετυχημένες ατάκες της ελληνικής TV προέκυψε εντελώς στα χαμένα

Η εταιρεία παραγωγής δεν άφησε αυτήν την μοναδική ευκαιρία να πάει χαμένη και πολύ σύντομα (εκμεταλλευόμενη κυρίως το μεγάλο σουξέ της βερσιόν που παίχτηκε στην Γαλλία) πούλησε τα δικαιώματα για το σίριαλ σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Βέβαια, δεν ήταν δυνατόν το σενάριο να μεταφερθεί αυτούσιο, αλλά θα χρειάζονταν να έρθει στα μέτρα της κάθε κοινωνίας και να διασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντικατοπτρίζει τα θέματα που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζευγάρια σε διάφορες περιοχές του κόσμο.

Απλώς για να πει κάτι στο τρέιλερ: Μία από τις πιο πετυχημένες ατάκες της ελληνικής TV προέκυψε εντελώς στα χαμένα

Στην ελληνική εκδοχή την παραγωγή ανέλαβε το πετυχημένο σε κωμωδίες Studio ATA, με την Φρόσω Ράλλη να αναλαμβάνει να το τρέξει, την ίδια ώρα που η επιμέλεια ανατέθηκε στην Ντίνα Κάσσου και η μετάφραση του κειμένου στην Δήμητρα Πούλκου. Όσο για την… κοπτοραπτική, τους διαλόγους και την διαμόρφωση των χαρακτήρων, αυτά δόθηκαν εν λευκώ στην Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία είχε καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήριά της στα λεγόμενα sitcom, με κορυφαίο όλων δίχως αμφιβολία, τους Απαράδεκτους.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου έκατσε να δει πολλά επεισόδια από το original σίριαλ, προκειμένου να μπει στο νόημα της υπόθεσης, αλλά οι μέρες περνούσαν και χρειαζόταν ένα δυνατό teaser για το trailer ενόψει της πρεμιέρας της σειράς.

Απλώς για να πει κάτι στο τρέιλερ: Μία από τις πιο πετυχημένες ατάκες της ελληνικής TV προέκυψε εντελώς στα χαμένα

Η παραγωγός και συνεργάτιδά της, Φρόσω Ράλλη, ανήσυχη, της είπε ότι ο χρόνος πιέζει και ότι χρειαζόταν μια δυνατή ατάκα! Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είχε εντοπίσει ότι η πρωταγωνίστρια της καναδικής τηλεόρασης (όπως προστάζει το σχετικό στερεότυπο) αγωνιούσε για τα περί μητρότητας, όχι όμως τόσο έντονα.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, όμως, όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για μείζον ζήτημα για τις γυναίκες και την πίεση που δέχονται από το περιβάλλον τους, κι έτσι ξαφνικά καθώς περπατούσε, της ήρθε η ατάκα που έμεινε στην ιστορία και μαρτυρά ακριβώς αυτή την ανασφάλεια.

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;», αναφώνησε μπροστά στον φακό και έτσι γεννήθηκε ένας… μύθος, χάρη στο ατόφιο ταλέντο και την ευρηματικότητα της σπουδαίας Ελληνίδας δημιουργού!