Netflix Orion and the Dark
Βρείτε μας στο

Τα κινούμενα είναι ωραία γιατί σε κάνουν να συναντάς ξανά το παιδί μέσα σου. Όταν όμως έχουν και βαθιά, πανανθρώπινα μηνύματα που αφορούν ζητήματα που τείνουμε να θάβουμε ως ενήλικες, είναι ακόμα καλύτερα. Μόλις περιγράψαμε το Νο2 του Netflix.

Το νιώσαμε για πρώτη φορά αυτό το συναίσθημα με το Inside Out. Ίσως το πιο ουσιώδες animation της τελευταίας 20ετίας. Όχι ότι και τα άλλα δεν είναι ωραία ή δε σου μαθαίνουν κάτι. Απλώς αυτό τα είχε όλα στον υπέρτατο βαθμό. Και μόνο χαρά μας προκαλεί το part 2 που θα δούμε το καλοκαίρι.

Μέχρι τότε, μπορείς να βρεις σε μορφή υποκατάστατου το Orion and the Dark που ανέβηκε την Παρασκευή στο Netflix και έμεινε στην 1η θέση μέχρι τη Δευτέρα, όταν και εμφανίστηκε η τριλογία του «Εγώ ο Απαισιότατος» πακετάκι με τα «Minions» και τα σάρωσε όλα.

Το Orion and the Dark αντέχει πάντως, από την 2η θέση και είναι μια καλή ευκαιρία η Τετάρτη για να το ρίξεις στα κινούμενα αυτής της ομορφιάς.

Ο Ωρίωνας είναι ένα αγόρι 11 ετών που φοβάται και αγχώνεται με τα πάντα. Με τα κορίτσια, με τους συμμαθητές του, με τους κλόουν, με το να απαντήσει σε ερωτήσεις της δασκάλας, έχει γενικά μια ευρεία γκάμα φόβων και άγχωδους διαταραχής.

Το σκοτάδι όμως είναι αυτό που φοβάται πάνω απ’ όλα. Μέχρι που, ένα βράδυ, το σκοτάδι εμφανίζεται στο δωμάτιό του με μορφή, με σχήμα ενός θηριώδους ανθρώπου, μιας οντότητας που εν τέλει δεν είναι τρομακτική. Για τον Ωρίωνα φυσικά παραμένει τρομακτική. Το Σκοτάδι όμως, θέλοντας να τον κάνει να αλλάξει συναίσθημα, του κάνει μια πρόταση.

Έχοντας την ανάγκη το Σκοτάδι να μην είναι αυτό που το αντιπαθούν όλοι ή αυτό που χρησιμεύει μόνο για να παίρνει τη δόξα ο Ήλιος, το Φως, ζητά από τον Ωρίωνα να τον ακολουθήσει ένα βράδυ για να δει τη δουλειά που κάνει μαζί με τις οντότητες που συνεργάζεται.

Αϋπνία, Υπνηλία, Ησυχία, Αναίτιος Ήχος και Όνειρα Γλυκά αναλαμβάνουν κάθε βράδυ βάρδια αφού το Σκοτάδι έχει απλώσει το πέπλο του.

Θυμίζει έντονα Inside Out: Το Νο2 του Netflix θα γίνει εύκολα το Νο1 στην καρδιά σου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κλασικότερη ποδοσφαιρική ζωγραφιά: Οι 99 στους 100 δεν ξέρουν γιατί ο χλοοτάπητας είναι ριγέ – Μήπως είσαι στο 1%;

Ο Ωρίωνας όμως, αντί να δει πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους, παραμένει φοβισμένος και πείθει άθελά του τις 5 οντότητες να αφήσουν το Σκοτάδι. Το Σκοτάδι νιώθει πως είναι ανεπιθύμητο και αποφασίζει να παραδοθεί στον ερχομό του Φωτός. Και απορροφάται, χάνεται και ο πλανήτης έχει μόνο μέρα.

Εκεί, ο Ωρίωνας θα πρέπει να κοιμηθεί και να φτάσει στα βαθύτερα του ασυνειδήτου του για να επαναφέρει το Σκοτάδι. Βοήθεια θα βρει από τις 5 οντότητες που καταλαβαίνουν ότι λάθεψαν και…από την κόρη του που έχει έρθει από το μέλλον.

Το Orion and the Dark είναι υπέροχο στο μήνυμα που δίνει τόσο για τον αναγκαίο δυϊσμό και τις αντίρροπες δυνάμεις της φύσης, της ύπαρξης όσο και στο ότι τα πράγματα δεν είναι εξ ορισμού μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Ακόμα και το Σκοτάδι, δεν είναι μόνο Σκοτάδι. Είναι και το φως των άστρων. Το Φως τα καλύπτει όλα, το Σκοτάδι τους δίνει χώρο να φανούν.

Όλα έχουν τη χρησιμότητα τους. Κι οφείλουμε να σεβόμαστε τον χαρακτήρα και την ιδιότητα σε κάθε τι στην ζωή μας. Αυτό μας μαθαίνει το ευφάνταστο Orion and the Dark και γι’ αυτό είναι ένα από τα πιο δικαιολογημένα Νο1 που βρέθηκαν στο Netflix το 2024.