Γκάι Ρίτσι Netflix The Gentlemen
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Πήρατε χαμπάρι τι ανέβηκε σήμερα στο Netflix;

Η πρώτη φορά που ο Γκάι Ρίτσι κάνει δική του σειρά...Ε, δε χάνεται αυτό!

Είναι ίσως ο μόνος λόγος να ασχοληθούμε με το Netflix τον Μάρτιο. Αρκεί όμως. Η σειρά The Gentlemen έρχεται για να συνεχίσει το σύμπαν που έχτισε ο Γκάι Ρίτσι με την ταινία του πριν 4 χρόνια και διόλου άδικα κρίνεται ως καλύτερη κι από την ταινία.

Δε θα υποστηρίζαμε ποτέ με τέτοια ευκολία πως μια σειρά είναι καλύτερη από μια ταινία όπου πρωταγωνιστούσαν ο Μάθιου ΜακΚόναχι και ο Κόλιν Φάρελ (με Χιου Γκραντ και Τσάρλι Χάναμ επίσης), αλλά ο Θίο Τζέιμς, η Κάγια Σκοντελάριο, ο Τζιανκάρλο Εσπόζιτο και ο τιτάνας Βίνι Τζόους συνθέτουν ένα αξεπέραστο καρέ.

Ο τελευταίος ειδικά μοιάζει να είναι η καρδιά αυτής της σειράς, αυτός που ενθουσιάζει περισσότερο τον θεατή.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Το The Gentlemen επικεντρώνεται στον Έντι Χόρνιμαν (φανταστική επιλογή επιθέτου) ο οποίος κάνει τη στρατιωτική του θητεία όταν τον καλεί ο πατέρας του μαζί με τον αδερφό του για να τους πει τα τελευταία του λόγια, την τελευταία του επιθυμία.

Για την ακρίβεια, ο Έντι είναι αξιωματικός του βρετανικού στρατού και ο πατέρας του, ο Άρτσιμπαλντ Οράσιο Λαντρόβερ, δούκας του Χάλστεντ, ένας επιβλητικός άντρας. Οι σχέσεις τους δεν είναι ρόδινες, αλλά ο Έντι θα γίνει αυτός που θα αναλάβει τα ηνία της περιουσίας του πατέρα, αν και μικρότερος ηλικιακά.

Αυτό που αναλαμβάνει πάντως, δεν το γνωρίζει στην ολότητά του. Το μαθαίνει όταν είναι πια αργά. Φαίνεται πως αυτόν τον πακτωλό εκατομμυρίων, ο πατέρας του τον έβγαζε έχοντας στήσει μια επιχείρηση παραγωγής μαριχουάνας τέτοιου μεγέθους που και να θες να την τελειώσεις, δε μπορείς.

Είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι στην επιχείρηση, πολλοί αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια και δεν έχουν σκοπό να την αφήσουν να παρακμάσει ή να διαλυθεί εντελώς λόγω του Έντι. Γι’ αυτό αναλαμβάνει δράση η Σούζι, η οποία μαζί με τον πατέρα της αποτελούσαν και μια μορφή προστασίας για τον πατέρα του Έντι.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Η Σούζι γίνεται η σκιά του και αρχίζει να τον ξεναγεί, να τον καθοδηγεί στα μονοπάτια της επιχείρησης, της αυτοκρατορίας που έφτιαξε ο πατέρας του.

Η επιχείρηση βρίσκεται κάτω από την έπαυλη που κληρονόμησε ο Έντι και στην ουσία ο πατέρας του δεν ήταν ο ηγέτης, αλλά η βιτρίνα που χρησιμοποιεί η συμμορία, όπου η Σούζι και ο μπαμπάς της είναι σημαίνοντα στελέχη.

«Ξέρεις τι λατρεύω στη βρετανική αριστοκρατία; Είναι οι αληθινοί γκάνγκστερ. Κατέχουν το 75% της χώρας και αυτό το έκλεψαν. Ο Γουίλιαμ ο Κατακτητής ήταν χειρότερος από τον Αλ Καπόνε», λέει ένας συμμορίτης στον Έντι. Κι αυτή η φράση δίνει τον τόνο της σειράς και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του πόσο καλά κάνει γκανγκστερικές αφηγήσεις ο Ρίτσι.

Ο Έντι θέλει να απεμπλακεί, έχει το φρόνημα του στρατιώτη της χώρας, για να το καταφέρει, για να διαχωρίσει την έπαυλη από την μαριχουάνα, θα πρέπει να κάνει κάποιες χάρες στην οικογένεια Γκλας, την Σούζι και τον πατέρα της. Κι αυτές οι χάρες θα του ξυπνήσουν το γκανγκστερικό ένστικτο και σιγά σιγά θα χάσει το στρατιωτικό του φρόνημα.

Για όλους όσοι έχουν φάει με το κουτάλι τα έργα του Γκάι Ρίτσι, το The Gentlemen μοιάζει να στέκει περήφανα στα υψηλά πατώματα των δημιουργιών του. Και ο Βίνι Τζόουνς στον ρόλο του Τζοφ Σίκομπ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε η σειρά του Netflix να θεωρείται καλύτερη από την ταινία.

Και παρά το ότι τα επεισόδια είναι από 50 λεπτά ως και υπερβαίνουν τη μία ώρα, κινούνται με τέτοια ταχύτητα, δεν βαλτώνουν σε κανένα σημείο και δεν καταλαβαίνεις πως πέρασαν. Αυτό ο Γκάι Ρίτσι το κάνει άψογα.

Η σειρά είναι από σήμερα διαθέσιμη στο Netflix, το ΣΚ σου της ανήκει και θα την συζητάς σίγουρα με τους φίλους σου.