Όσκαρ 2024 ανατροπές 5 κατηγορίες
Βρείτε μας στο

Αν δεν διακατεχόμασταν από επαγγελματική ακεραιότητα (=αν μας επέτρεπε ο διευθυντής μας να γράψουμε ό,τι μας κατέβει), τούτο το κείμενο για τα Όσκαρ θα είχε ένα και μόνο μοτίβο: ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ Ο ΛΑΝΘΙΜΟΣ.

Κι αν το γράφαμε αυτό, θα ήμασταν προφανώς εκτός τόπου και χρόνου, αλλά, διάολε, θέλουμε κάπου να πιστέψουμε, να αποκτήσουμε για λίγο ψευδαισθήσεις, να δούμε τον Γιώργη μας να παίρνει κάτι.

Μέχρι πριν 2-3 βδομάδες είχαμε τουλάχιστον ένα σιγουράκι, την Έμμα Στόουν, τώρα δεν έχουμε ούτε αυτήν.

Όπως βλέπουμε τις κατηγορίες, δεν διαφαίνεται σχεδόν πουθενά πιθανότητα για δύο ισάξιους ή κοντινούς διεκδικητές. Με βάση και τις στοιχηματικές, 2-3 είναι οι κατηγορίες από τις μη τεχνικές όπου υπάρχει μια σχετική ανταγωνιστικότητα.

Επειδή λοιπόν δε μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι ο Λάνθιμος θα τα πάρει όλα, πάμε να δούμε τις 5 κατηγορίες στις οποίες υπάρχει ένα φαβορί και πιστεύουμε ότι έχουν σημαντικές πιθανότητες ανατροπής.

Όσκαρ Ά Γυναικείου

Το φαβορί: Έμμα Στόουν

Η ανατροπή: Λίλι Γκλάντστοουν

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Σε αυτή την κατηγορία το προσεγγίζουμε εντελώς «ανάπηρα». Δηλαδή πάμε με αυτό που είχαμε πειστεί ότι θα συμβεί με βάση τόσες και τόσες απονομές, μέχρι που ήρθαν τα SAG και μας τα γκρέμισαν όλα. Οι στοιχηματικές δίνουν βραχεία κεφαλή στη Λίλι Γκλάντστοουν, αλλά θεωρούμε πως αν το πάρει, θα είναι ανατροπή από τις λίγες. Οπότε ποντάρετε σε αυτή την ανατροπή μπας και βάλει το χέρι της η μοίρα και το πάρει η σκέτη Στόουν και όχι η Γκλαντ-στόουν.

Όσκαρ Ά Ανδρικού

Το φαβορί: Κίλιαν Μέρφι

Η ανατροπή: Πολ Τζιαμάτι

Είναι, μάλλον, η μόνη κατηγορία που στο μυαλό μας οι δύο διεκδικητές είναι στο 50,1 και στο 49,9% σε επίπεδο πιθανοτήτων. Ο Κίλιαν Μέρφι ήταν υπέροχος ως Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, αλλά δεν ήταν Τζιαμάτι στο Holdovers. Είναι όμως πρωταγωνιστής της ταινίας που πάει για τουλάχιστον 7-8 Όσκαρ, ενώ ο άλλος σε μια ταινία που βολεύεται με το σιγουράκι του Β΄Γυναικείου.

Διασκευασμένο Σενάριο

Το φαβορί: American Fiction

Η ανατροπή:  Barbie

Αντικειμενικά, το American Fiction πρέπει κάτι να πάρει. Και μόνο εδώ μπορεί. Αλλά επειδή η Barbie δεν μπορεί να ελπίζει σε κανένα από τα μεγάλα Όσκαρ, ίσως στο σενάριο να το δώσουν για να πάρει κάτι η Γκρέτα Γκέργουικ που έχει παρουσιαστεί ως η αδικημένη των υποψηφιοτήτων στο Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Πρωτότυπο Σενάριο

Το φαβορί: Anatomy of A Fall

Η ανατροπή: The Holdovers

Ούτε εδώ πολυθέλουμε να γίνει ανατροπή. Θα είναι κρίμα να μην επιβραβευτεί κάπως το Anatomy of A Fall και η Ζιστίν Τριέ, η σκηνοθέτις και σεναριογράφος μαζί με τον Άρθουρ Χαράρι.

Β΄Γυναικείο

Το φαβορί: ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ

Η ανατροπή: Αμέρικα Φερέρα

Είναι η μόνη ανατροπή που δε θέλουμε να γίνει. Η Αμέρικα Φερέρα δε θα έπρεπε να είναι καν υποψήφια, αλλά επειδή είχε αυτόν τον 5λεπτο φεμινιστικό μονόλογο, μπήκε στην πεντάδα. Παρόλο που η Ράντολφ είναι με σαρωτική διαφορά μπροστά σε επίπεδο αποδόσεων, ένα μικρό ζιζάνιο μέσα μας μάς λέει ότι μπορεί στην Ακαδημία να έχουν επιλέξει να στηρίξουν τη Barbie σε μια μεγάλη κατηγορία, μετά από την κατακραυγή των υποψηφιοτήτων.