Πιο αδικημένη δε γίνεται: Η νέα ταινία του Netflix θα σου προσφέρει 93 λεπτά τρομερού χιούμορ
Βρείτε μας στο

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι μια ταινία για το πώς φτιάχτηκε η Pop Tart, το διασημότερο σνακ πρωινού στις ΗΠΑ, θα σε έκανε να γελάσεις τόσο; Ε, το Unfrosted στο Netflix το πετυχαίνει.

Είναι σαν κάποιος να συνδύασε το Τρελές Σφαίρες και το Hail Caesar η ταινία που έφτιαξε ο Τζέρι Σάινφελντ, που αποτελεί και την πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια σε επίπεδο ταινιών.

Το Unfrosted μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’60, λίγο πριν την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου και σε μια εποχή εντεινόμενης διαστημικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσία για το ποιος θα πάει πρώτος στο διάστημα και τη Σελήνη.

Κάπως έτσι αποτυπώνεται και ο αγώνας δρόμου ανάμεσα στην Kellog’s και την Post για να κυκλοφορήσουν το πρώτο σνακ πρωινού με ζύμη που δεν χρειάζεται να το βάλεις σε πιάτο με γάλα.

Ο Μπομπ Καμπάνα, διευθυντής στην Kellog’s και επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού, έχει στα χέρια του τη συνταγή για αυτή την επαναστατική κίνηση, όμως κάποιος τα κλέβει και φτάνουν στην Post, τον μεγάλο εχθρό, που φτιάχνει πιο γρήγορα το σνακ.

Οπότε, θα κληθεί να προσλάβει τους πιο παλαβούς της αγοράς, κυρίως της πρώην συνεργάτιδας, της Ντόνα Στανκόφσκι, για να προλάβουν την Post και να βγουν στην αγορά ταυτόχρονα ή νωρίτερα, πριν το δικό τους προϊόν εδραιωθεί στη συνείδηση των παιδιών.

Κι είναι δύο παιδιά τα οποία κάνουν δοκιμές στα νέα προϊόντα για τις δύο ανταγωνίστριες εταιρείες, οι οποίες φτάνουν μέχρι το Πουέρτο Ρίκο η μία και τη Μόσχα η άλλη, για να εξασφαλίσουν συνεργασία στην προμήθεια των πρώτων υλών, όπως τη ζάχαρη.

Δύο παιδιά που τρώνε από τα σκουπίδια, δίνουν την έμπνευση στον Καμπάνα για να φτιάξουν το περιτύλιγμα και να βρουν το όνομα του σνακ. Trat-Pop. Έτσι το λένε, όμως ένας εκφωνητής ειδήσεων το διαβάζει ανάποδα κι έτσι έμελλε να εμφανιστεί η Pop Tart, που, στην πραγματικότητα, ονομάστηκε εξ αρχής έτσι, ως μια αναφορά στην pop art, αυτό το καλλιτεχνικό ρεύμα.

«Λόγω τιμής»: Το τραγούδι που θα στείλουμε στη Eurovision 2025 πάει καρφί για πρωτιά (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Λόγω τιμής»: Το τραγούδι που θα στείλουμε στη Eurovision 2025 πάει καρφί για πρωτιά (Vid)

Το Unfrosted είναι ένα χαρακτηριστικό παράγωγο του δημιουργού του, του Σάινφελντ, με πολύ προσεγμένη γραφή στις πολύ κωμικές στιγμές, με ακραίο σουρεαλισμό, με καυστικό ύφος, με απόδοση στιγμών μέσα από αναλογίες και αντιθέσεις που τις καθιστούν χιουμοριστικές.

Δυσκολευόμαστε πολύ να αποδεχθούμε πολλά σχόλια online που αποκαλούν χαμένο κόπο την ταινία του Netflix, διότι είναι μια πολύ καλή σάτιρα, που δεν την κρίνεις με κινηματογραφικούς όρους ή για την εξέλιξη της πλοκής της. Την κρίνεις για αυτό που είναι, δηλαδή κωμωδία.

Ο Σάινφελντ, η Μελίσα ΜακΚάρθι, η Έιμι Σούμερ, ο Χιου Γκραντ και όλοι όσοι συμμετέχουν με μικρά cameos στην ταινία, είναι καταπληκτικοί στο πώς ερμηνεύουν και το Unfrosted στο Netflix είναι μια πολύ απολαυστική κωμωδία, που δεν χρειάζεται να την ξεψειρίσεις. Απλώς τη βλέπεις και γελάς σε αρκετές στιγμές, επειδή έχει αυτόν τον ακραίο σουρεαλισμό.