Όσοι την είδαν «αρρώστησαν»: Η κορυφαία ταινία της πενταετίας θέλει γερό στομάχι για να την παρακολουθήσεις ως το τέλος
Βρείτε μας στο

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί. Ήταν πριν από λίγους μόνο μήνες όταν ένα trailer κλήθηκε να αποδώσει το πλαίσιο μιας ταινίας, χωρίς να δίνει πολλά από την πλοκή και να είναι γοητευτικό. Το trailer της θρίλερ ταινίας Longlegs που κυκλοφόρησε στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου παίζει να ήταν το καλύτερο trailer που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι ακούς τη φωνή ενός ανθρώπου που τον ξέρεις πολύ καλά και που σε κάθε άλλη περίπτωση τον αναγνωρίζεις από τη φωνή πολύ γρήγορα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως όσοι κάνουν μιμήσεις στο Χόλιγουντ, τον έχουν σταθερά στο ρεπερτόριό τους.

Είναι ο Κρίστοφερ Γουόκεν, ο Μάθιου ΜακΚόναχι και αυτός. Κι όμως, σε αυτό το trailer, ενώ περιμένεις να τον δεις, δεν εμφανίζεται πουθενά, δεν δίνει σημείο ζωής και φτάνεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να καταλάβεις τι έχει κάνει με τη φωνή του ώστε να κάνει τον ρόλο του.

Στην ταινία Longlegs λοιπόν, η πρωταγωνίστρια είναι η Μάικα Μονρό, κλασική επιλογή για horror stories, με τον Νίκολας Κέιτζ να είναι αυτή η αγνώριστη φωνή, αυτή η φιγούρα που κάπως φαίνεται στις αρχές του trailer μέσα σε ένα ξύλινο και κάπως απομονωμένο σπίτι, αλλά δεν τον βλέπουμε πουθενά αλλού. Ούτε καν στην αφίσα της ταινίας. Κι αυτό ήταν ιδέα του Κέιτζ.

Στην ταινία που σκηνοθετεί ο Οζ Πέρκινς, η Μονρό υποδύεται την Λι Χάρκερ, μια ντετέκτιβ που έχει αναλάβει να εξιχνιάσει δολοφονίες με μοτίβο που τις έχει διαπράξει ένας κατά συρροήν δολοφόνος, ο Longlegs, που υποδύεται ο Κέιτζ.

Δεν πρόκειται όμως απλώς για έναν παρανοϊκό τύπο που σκοτώνει ανελέητα και ασταμάτητα. Υπάρχει κάτι το υπερφυσικό με αυτόν και με τον τρόπο που σκοτώνει.

Κι όταν η ντετέκτιβ θα ανακαλύψει πως η ίδια δεν βρέθηκε τυχαία σε αυτήν την υπόθεση και πως σχετίζεται με κάποιον τρόπο μαζί του, τότε θα ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου που δεν αφορά μόνο την αποτροπή μιας επόμενης δολοφονίας, αλλά και της αποκάλυψης ενός δικού της μυστικού.

Μοιάζει αυτό το υπερφυσικό στοιχείο να αφορά σε ένα παζλ που καλείται η ντετέκτιβ να βρει τα κομμάτια και να τα ενώσει για να λύσει το μυστήριο και να αναγκάσει με αυτόν τον τρόπο τον δολοφόνο να σταματήσει την δράση του. Μοιάζει αυτό να είναι ένα παιχνίδι που έχει στήσει ο ίδιος για να παίξει μαζί της και χωρίς να τον ενοχλεί αν θα φτιάξει το παζλ. Ίσως και να του αρέσει.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό σε μια περίπτωση serial killer. Να μη θέλει να κρυφτεί, να μη θέλει να καλύψει τα ίχνη του για να σωθεί, αλλά να επιθυμεί να τον ανακαλύψουν για να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την καλή πλευρά. Είναι ένας χαρακτήρας που δείχνει πόσο έχει επηρεάσει τους κακούς στα horror ο Τζόκερ.

Κι επειδή πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε δει κοσμάκη να  ζητάει τον Νίκολας Κέιτζ να υποδυθεί τον Τζόκερ, ίσως αυτός ο ρόλος να είναι ό,τι πιο κοντινό θα κάνει στο υπόλοιπο της καριέρας του και έχει κάνει ως σήμερα προς τον Τζόκερ.

Για το είδος της ταινίας τα σχεδόν 12 εκατομμύρια προβολές του trailer κάτι δείχνουν, όπως και τα αποθεωτικά σχόλια, όμως περισσότερα λένε τα σχόλια που ακολούθησαν μια δοκιμαστική προβολή στις 31 Μαΐου στο Λος Άντζελες.

Εκεί βρέθηκαν κριτικοί κινηματογράφου και χρησιμοποίησαν στον σχολιασμό τους εκφράσεις όπως «η πιο ανατριχιαστική ταινία της χρονιάς» και «εκατοντάδες λεπτά αδυσώπητου, έντονου και συντριπτικού τρόμου».

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης!