Επιπέδου «Ευτυχισμένοι μαζί»: Η νέα ελληνική σειρά που περιμένουν όλοι θα είναι πολύ κρίμα εάν απογοητεύσει

Μη μας το βγάλετε κι αυτό από τη μύτη παιδιά...

«Να γελάσει λίγο το χειλάκι μας ρε αδέρφιαααα…». Κάπως έτσι θα φωνάζαμε προς την τηλεόραση αν ήμασταν μπαρμπάδες στο χωριό, τη χρονιά που πέρασε. Μόνο δράμα, κωμική σειρά της προκοπής ούτε για δείγμα.

Αυτό ελπίζουμε να αλλάξει. Θα αλλάξει σχετικά δηλαδή, απλώς ελπίζουμε να πάνε καλά σε τηλεθέαση, ώστε να επενδύσουν τα εξωτερικά στούντιο που συνεργάζονται με τα κανάλια και να μην οδηγηθούμε στη σεζόν 2025-2026 ξανά με φουλ του δράματος.

Εκτός από την Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα, στις νέες παραγωγές που θα δούμε από Σεπτέμβριο στην τηλεόραση, έχουμε ξεχωρίσει τη σειρά Αρχελάου 5 που θα προβάλλεται στην ΕΡΤ.

Από το trailer κι από τις λίγες πληροφορίες που είναι γνωστές για τη σειρά, δηλαδή το καστ, τους δημιουργούς και η βάση της πλοκής, το Αρχελάου 5 μας θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Ευτυχισμένοι Μαζί και Τα Νούμερα του Δεληβοριά.

Η πλοκή

Στην τρέλα της Αθήνας τού σήμερα, πέντε χαρακτήρες φαινομενικά διαφορετικοί μεταξύ τους, γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις, έρχονται κοντά με αφορμή το μπαρ της Αρχελάου 5, στο Παγκράτι, που ανοίγει ο ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Στέφανος. Παρεξηγήσεις, τσακωμοί, εκπλήξεις, απρόοπτα, όμορφες στιγμές και παράξενα γεγονότα συνθέτουν με κωμικό τρόπο την κοινή καθημερινότητα των πέντε αυτών ανθρώπων αλλά και κάποιων άλλων, που εισβάλλουν δυναμικά στη ζωή τους…

Ο ματαιόδοξος Στέφανος, ο κουλτουριάρης σκηνοθέτης Ορφέας, η απελευθερωμένη Δώρα, η συντηρητική Λυδία και η αδίστακτη Κέλλυ αντιμετωπίζουν την τρέλα της Αθήνας ζώντας τραγελαφικές καταστάσεις.

Το καστ

Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Γεράσιμος Γεννατάς, Χάρης Χιώτης, Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Βάσω Καβαλιεράτου, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Γιάννης Διακάκης, Δημήτρης Πιατάς.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Λήδα Βαρτζιώτη, Δημήτρης Τσακαλέας και Φωτεινή Κοτρώτση

Σημαντικό εχέγγυο στα παραπάνω, είναι ότι στην παραγωγή βρίσκονται οι Αργοναύτες, μιας εταιρεία παραγωγής που έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια κυρίως για τις κινηματογραφικές παραγωγές, έχοντας και συμβολή σε ξένες συμπαραγωγές, με τις οποίες έφτασε ως τις Κάννες ή το Φεστιβάλ της Βενετίας.

Πέρσι ήταν στην παραγωγή της ταινίας του Κρόνενμπεργκ, το Crimes of the Future, στην πιο συζητημένη ελληνική ταινία, το Πίσω Από τις Θημωνιές και Τα Νούμερα στην ΕΡΤ, ενώ πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στις αίθουσες η ταινία Το Καλοκαίρι της Κάρμεν.

Ως προς το Αρχελάου 5, όπως καταλαβαίνουμε από το trailer, θα έχουμε ένα σκηνικό, το μπαρ, ίσως δούμε ελάχιστα άλλα σετ, αλλά όλα θα συμβαίνουν εδώ, ένα στοιχείο που το είχαμε δει αρκετά σε σειρές του παρελθόντος, σε κωμωδίες κατά βάση, όπως το Camera Cafe που είδαμε το 2003 στο Mega.

Κι η σύζευξη στο καστ βετεράνων της κωμωδίας όπως ο Πιατάς κι η Παπούλια, με φρέσκα πρόσωπα όπως ο Χιώτης κι η Ζιρώ, συνιστούν ακόμα ένα ελκυστικό στοιχείο της σειράς. Οπότε, την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, έχουμε σταμπάρει αυτό το πρότζεκτ και θέλουμε να είναι τόσο καλό όσο φαίνεται.