2η σερί εβδομάδα στο Νο1, η πιο δημοφιλής ταινία παγκοσμίως στο Netflix για το 2024
Βρείτε μας στο

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που δίνει στο κοινό για να τον δει, να τον απολαύσει. Είναι δυσεύρετος, σαν τη Μπάρμπρα Στράιζαντ. Με τη νέα του ταινία στο Netflix όμως, θα τον απολαύσουν για τα καλά οι θαυμαστές του.

Ο Έντι Μέρφι είναι ακριβοθώρητος. Κάθε φορά που κάποιος ηθοποιός βρίσκεται καλεσμένος σε μια εκπομπή και καλείται να μιλήσει για το πώς ηταν η εμπειρία να δουλεύει μαζί του, μιλάει λες και γνώρισε τη Μπιγιόνσε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, που πρωγαγωνιστεί στην ταινία Beverly Hills Cop: Axel F, ο οποίος όταν βρέθηκε στο σόου του Τζίμι Φάλον, περιέγραψε τη συνάντησή του με τον Μέρφι καταγοητευμένος από την ανάμνηση.

Το Beverly Hills Cop 4 αναβίωσε ένα franchise που είχε πεθάνει για 30 χρόνια (το 1994 είχε κυκλοφορήσει η 3η ταινία), όμως φανέρωσε και πως ο Έντι Μέρφι δεν είναι πια ο χείμαρρος που ήταν στις ταινίες του.

Δυο εβδομάδες στο Νο1, σαρώνει παντού: Η πιο δημοφιλής ταινία παγκοσμίως στο Netflix για το 2024

Σε αυτή την ταινία που βγήκε πριν μερικές μέρες στο Netflix, είναι εμφανές πως απλά λέει τα λόγια του, δεν υποκρίνεται, δεν ερμηνεύει, μοιάζει να έχει χάσει το touch του.

Το στόρι της ταινίας είναι πως ο Άξελ Φόλι βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς, όπου ένα μπέρδεμα θα τον φέρει με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, εκεί που διοικεί ο Τάγκαρτ, ένας παλιός του φίλος και συνεργάτης, με τον ντετέκτιβ Άμποτ να τον ανακρίνει και να αποδεικνύεται πως είναι πρώην σύντροφος της κόρης του, με την οποία τα πράγματα είναι πολύ ψυχρά.

Ο Άξελ της τηλεφωνεί για να τον αναλάβει και τελικά έχουν εμπλακεί στην ίδια υπόθεση, αφού η Τζέιν έχει πελάτη έναν νεαρό που κατηγορείται για τον φόνο ενός αστυνομικού, ενώ ο Άχελ ψάχνει έναν φίλο του αστυνομικό που αγνοείται και όλα σχετίζονται με μια κάρτα SD.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Ένας διεφθαρμένος αστυνομικός σε υψηλό κλιμάκιο, ένα εμπόριο ναρκωτικών κι ο πεισματάρης Άξελ Φόλι που δεν σταματάει πουθενά, στήνουν μια υπόθεση που η κατάληξη θα έχει νεκρούς, τραυματίες και μια επανασύνδεση. Ψέματα, δύο επανασυνδέσεις.

Το Beverly Hills Cop 4 έχει καπαρώσει την 1η θέση του Netflix στην Ελλάδα, αλλά και στις ΗΠΑ και σε αρκετές ακόμα αγορές, και είναι η πιο δημοφιλής ταινία που έχει βγάλει η πλατφόρμα το 2024 σε επίπεδο πρεμιέρας, δηλαδή στην πρώτη της ημέρα διαθεσιμότητας στο Netflix, ξεπερνώντας τα 41 εκατομμύρια προβολές.

Μπορεί ο Μέρφι να μην θυμίζει σε τίποτα τον τρόπο που ερμήνευσε τον ρόλο στις 3 προηγούμενες ταινίες, μπορεί να μην του ταιριάζει πια αυτό το κόνσεπτ του ατρόμητου και ανίκητου αστυνομικού, αλλά είναι ένας πόλος έλξης για όσους ξέρουν πως πρωταγωνιστεί και πατάνε το play αβίαστα.

Και φαίνεται πως μόνο γι΄αυτό, θα κυριαρχήσει στο Netflix για τον μήνα Ιούλιο ως προς το πόσες μέρες θα μείνει στην κορυφή.