Εθιστική, σε κολλάει στον καναπέ σου: Η σειρά - φαινόμενο των 8 επεισοδίων που όλοι βλέπουν σε μια μέρα

Θες να τη δεις όλη σε μια μέρα

Ενόχληση, οργή, θυμό, όλα τα άσχημα συναισθήματα θα νιώσεις βλέποντας τη σειρά Under the Bridge στο Disney+, η οποία πραγματεύεται την άγρια δολοφονία μιας 14χρονης από συμμαθήτριες και φίλες της.

Πάνω απ’ όλα όμως θα σε κάνει να νιώσεις ανάγκη για αμείλικτη τιμωρία προς ανθρώπους που κρίνουν τις ζωές των άλλων ως λιγότερο σημαντικές μπροστά στις δικές τους.

Γιατί αυτό συνέβη στην αληθινή Ρίνα Βιρκ, μια 14χρονη Ινδή που ζούσε στο Βανκούβερ με την οικογένειά της και κατέληξε η ιστορία της να γίνει βιβλίο από τη Ρεμπέκα Γκόντφρι, που οδήγησε στη σειρά του Hulu, το Under the Bridge.

Μια ομάδα προβληματικών παιδιών, που μεγάλωσαν σε άσχημα οικογενειακά περιβάλλοντα και έβρισκαν διαρκώς δικαιολογία σε αυτά για να δικαιολογούν το πόσο άσχημα φέρονται στους γύρω τους, σχημάτισαν μια κλίκα που είχε όλες τις προοπτικές να δολοφονήσει. Ήταν ζήτημα χρόνου το πότε θα συμβεί.

Η Ρίνα, παρασυρόμενη από τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των μελών της κλίκας, έφτασε να κατηγορήσει τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση στα ψέματα, ώστε να μένει στο σπίτι αναδοχής όπου έμεναν η Τζόζεφιν, η αρχηγός της κλίκας, η Κέλι, η Ντάστι και άλλα 4 άτομα.

Κάποια στιγμή όμως, η Ρίνα αμφισβήτησε την ηγεσία της Τζόζεφιν και άρχισε ένας πόλεμος που κατέληξε σε μια νύχτα στην οποία 7 άτομα χτυπούσαν βάναυσα την Ρίνα, με μπροστάρισσα την Τζο και την Κέλι μαζί της.

Όμως, ενώ όλοι αποχώρησαν και η Ρίνα μπόρεσε γεμάτη τραύματα να σηκωθεί και να περπατήσει προς μια στάση λεωφορείου για να πάει σπίτι της, κατέληξε να αγνοείται για αρκετά 24ωρα, μέχρι τελικά να βρεθεί το πτώμα της σε μια ακτή του ποταμού Βανκούβερ μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω.

Στη σειρά βλέπουμε με κάποιο σοκ να ομολογεί γρήγορα η Τζόζεφιν ότι αυτή το έκανε και αναρωτιόμαστε γιατί έγινε τόσο γρήγορα η αποκάλυψη, αλλά στην πορεία τα πράγματα παίρνουν τέτοια τροπή, χωρίς να αθωώθουν την Τζόζεφιν, που το ενδιαφέρον αυξάνεται δραματικά για να φτάσουμε στη λύση του μυστηρίου και να δούμε τι ακριβώς συνέβη.

Κι αυτά που συμβαίνουν, γεγονότα δηλαδή και της πραγματικής ζωής, είναι που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μιλάμε για δικαιοσύνη, όταν οι ερμηνευτές της επιβάλλουν ποινές με βάση την καλή διαγωγή ή τους καλούς και πλούσιους γονείς.

Όταν βλέπεις μια στυγνή δολοφόνο που δεν έχει μετανιώσει στιγμή, να τιμωρείται ελάχιστα, επειδή το στάτους των γονιών της εντυπωσιάσει την δικαστή, και την ίδια στιγμή ένας που απλώς δεν εμπόδισε τη δολοφόνο, αλλά ήταν παρών σε όλα, να τρώει ισόβια κατευθείαν, αναρωτιέσαι πολλά για το πώς μπορεί η δικαιοσύνη να φτάσει να είναι όντως δίκαιη κάποια στιγμή.

Το Under The Bridge θέτει τρομερά ηθικά ζητήματα, με κυριότερο το αν έχει νόημα να υπάρχει επιείκεια σε δολοφόνους μόνο και μόνο επειδή είναι ανήλικοι ή επειδή το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν ήταν «νορμάλ». Λες και άλλα παιδιά δεν έχουν περάσει τα ίδια και χειρότερα χωρίς να βγάζουν τέτοια οργή δολοφονική..!

Πολύ δυνατά συναισθήματα προσφέρει η σειρά, θέλει γερό στομάχι, είναι 8 επεισόδια των 50 λεπτών που περνάνε γρήγορα, ίσως βέβαια το καλοκαίρι να μην ενδείκνυται για να την δεις.